Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.956
Rīgā 2002. gada 7. jūnijā
Par Ministru kabineta 2002.gada 19.februāra noteikumos Nr.63 "Alus aprites un uzraudzības kārtība" minēto pārskatu veidlapu paraugu un metodisko norādījumu alus aprites pārskatu aizpildīšanai un iesniegšanai apstiprināšanu
1. Saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 19. februāra noteikumu Nr.63 "Alus aprites un uzraudzības kārtība" 2.punktu apstiprinu:
1.1. pārskata par alus ražošanu un realizāciju veidlapas paraugu;
1.2. pārskata par alus, kas ievests pārstrādei un fasēšanai, apriti veidlapas paraugu;
1.3. pārskata par alus ievešanu izlaišanai brīvam apgrozījumam veidlapas paraugu;
1.4. pārskata par alus apriti vairumtirdzniecībā veidlapas paraugu;
1.5. metodiskos norādījumus alus aprites pārskatu aizpildīšanai un iesniegšanai.
2. Lai nodrošinātu pilnīgas informācijas saņemšanu par 2002.gadu uzņēmējdarbības alus aprites jomā, līdz 2002.gada 15.jūlijam iesniedzami pārskati arī par alus apriti 2002.gada 1.ceturksnī.
3. Rīkojuma izpildes kontroli nodrošināt Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes preču pārvaldei.
4. Rīkojumu un ar to apstiprināto pārskatu veidlapu paraugus un metodiskos norādījumus alus pārskatu aizpildīšanai un iesniegšanai publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks
Metodiskie norādījumi alus aprites pārskatu aizpildīšanai un iesniegšanai
I. Vispārīgie jautājumi
1. Metodiskie norādījumi (turpmāk - norādījumi) nosaka kārtību, kādā aizpildāmi un iesniedzami pārskati par alus apriti Ministru kabineta 2002.gada 19.februāra noteikumu Nr.63 "Alus aprites un uzraudzības kārtība" ("Latvijas Vēstnesis", 2002., Nr.31) prasību izpildes nodrošināšanai.
2. Pārskatus par alus apriti iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk - VID) Akcīzes preču pārvaldē (turpmāk - APP) par taksācijas periodu (viens kalendārais ceturksnis) uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) (turpmāk - uzņēmums), kas saņēmis attiecīgu izziņu:
2.1. alus ražošanai un realizācijai ("Pārskats par alus ražošanu un realizāciju" un "Pārskats par alus, kas ievests pārstrādei un fasēšanai, apriti");
2.2. alus ievešanai izlaišanai brīvam apgrozījumam ("Pārskats par alus ievešanu izlaišanai brīvam apgrozījumam");
2.3. alus vairumtirdzniecībai ("Pārskats par alus apriti vairumtirdzniecībā").
3. Ja pārskata iesniegšanas termiņa pēdējā diena ir sestdiena, svētdiena vai svētku diena, par termiņa pēdējo dienu skaitāma nākamā darba diena.
4. Ja pārskats tiek izsūtīts pa pastu, tad par iesniegšanas dienu tiek uzskatīts tas datums, kurā pārskats nodots pastā (pasta zīmogs).
5. Pārskati par alus apriti jāaizpilda saskaņā ar VID apstiprināto veidlapu paraugiem:
5.1. valsts valodā;
5.2. salasāmi, nav pieļaujams rakstīt ar zīmuli;
5.3. bez labojumiem;
5.4. norādot uzņēmuma nosaukumu un Nodokļu maksātāja reģistra (NMR) numuru;
5.5. norādot VID reģistrācijas komisijas izsniegtās izziņas numuru un izsniegšanas datumu;
5.6. norādot uzņēmuma juridisko adresi;
5.7. norādot akcīzes preču noliktavas alum turētāja atļaujas numuru un izsniegšanas datumu (norāda uzņēmumi, kas saņēmuši izziņu alus ražošanai vai alus ievešanai izlaišanai brīvam apgrozījumam). Gadījumā, ja uzņēmums saņēmis vairākas akcīzes preču noliktavas alum turētāja atļaujas, jānorāda visu spēkā esošo atļauju numuri un izsniegšanas datumi;
5.8. norādot pārskata periodā vietējā tirgū realizētās produkcijas vērtību ar akcīzes nodokli latos (bez pievienotās vērtības nodokļa) un eksportētās produkcijas vērtību latos ("Pārskatā par alus ražošanu un realizāciju", "Pārskatā par alus ievešanu izlaišanai brīvam apgrozījumam" un "Pārskatā par alus apriti vairumtirdzniecībā");
5.9. norādot pārskata periodā citiem alus ražotājiem realizētās produkcijas vērtību (bez pievienotās vērtības nodokļa) latos ("Pārskatā par alus, kas ievests pārstrādei un fasēšanai, apriti");
5.10. norādot pārskata izpildītāja vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru.
6. Pārskats jāapstiprina ar uzņēmuma vadītāja un galvenā grāmatveža parakstiem, kā arī ar uzņēmuma zīmogu. Par pārskata iesniegšanu termiņā un tajā deklarētās informācijas patiesumu ir atbildīgs uzņēmuma vadītājs.
7. Pārskats par alus apriti jāiesniedz rakstiska dokumenta veidā VID APP vai nosūtot pa pastu. Rakstiskajam dokumentam pēc iespējas pievienojams tehniskās informācijas nesējs - diskete ar pārskatā iekļaujamo informāciju (Excel formātā), vai arī minētā informācija nosūtāma elektroniskā formā pa elektronisko pastu (alusp@vid.gov.lv). Elektroniskā un rakstiska dokumenta veidā iesniegtajai informācijai ir jāsakrīt.
8. Visi pārskati jāaizpilda, grupējot alus nosaukumus pa alus grupām saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli alum" 6.pantā noteikto sadalījumu:
1) alus ar absolūtā spirta daudzumu virs 0,5 tilpumprocentiem līdz 2,8 tilpumprocentiem (ieskaitot);
2) alus ar absolūtā spirta daudzumu virs 2,8 tilpumprocentiem līdz 4,0 tilpumprocentiem (ieskaitot);
3) alus ar absolūtā spirta daudzumu virs 4,0 tilpumprocentiem līdz 5,5 tilpumprocentiem (ieskaitot);
4) alus ar absolūtā spirta daudzumu virs 5,5 tilpumprocentiem līdz 7 tilpumprocentiem (ieskaitot);
5) alus ar absolūtā spirta daudzumu virs 7 tilpumprocentiem.
9. Visos pārskatos pieprasītie dati jāuzrāda par katru alus nosaukumu un katru fasējuma tilpuma vienību atsevišķā rindā.
10. Alus nosaukuma vienas fasējuma vienības tilpums litros, atlikums pārskata perioda sākumā un beigās, saražotais, pārstrādātais, safasētais, saņemtais, iepirktais, ievestais, realizētais un eksportētais alus apjoms norādāms dekalitros ar skaitli, atstājot divas zīmes aiz komata. Dekalitrus aprēķina pēc formulas: litri dalīts ar 10.
II. Pārskats par alus ražošanu un realizāciju
11. Pārskata 1.tabulas:
11.1. 1.ailē jānorāda kārtas numurs katrai aizpildītajai ieraksta rindai;
11.2. 2.ailē jānorāda alus grupa saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli alum" 6.pantā noteikto sadalījumu (sk. norādījumu 8.punktu);
11.3. 3.ailē jānorāda katra pārskata periodā saražotā, vietējā tirgū realizētā, eksportētā un/vai atlikumā esošā alus nosaukums. Pēc pirmreizējās alus nosaukuma deklarēšanas VID APP piešķir sortimenta kodu un nosūta uzņēmumam. Kods, kas sastāv no 12 cipariem, satur informāciju par konkrēto uzņēmumu, alus grupu, alus nosaukumu un absolūtā spirta daudzumu. Mainoties kaut vienam no iepriekš minētajiem rekvizītiem, informācija kārtējā pārskatā norādāma pilnā apjomā. Ja neviens no iepriekš minētajiem rekvizītiem nav mainījies, 3.ailē alus nosaukuma vietā norādāms VID APP piešķirtais sortimenta kods;
11.4. 4.ailē jānorāda absolūtā spirta daudzums alū (tilpumprocentos). Gadījumā, ja konkrētam alus nosaukumam piešķirts sortimenta kods, absolūtā spirta daudzums nav jānorāda;
11.5. 5.ailē jānorāda alus vienas fasējuma vienības tilpums litros;
11.6. 6.ailē jānorāda faktiskais alus atlikums dekalitros pārskata perioda sākumā;
11.7. 7.ailē jānorāda alus saražoto, tajā skaitā safasēto, vienību skaits;
11.8. 8.ailē jānorāda alus vietējā tirgū realizēto fasējuma vienību skaits;
11.9. 9.ailē jānorāda alus eksportēto fasējuma vienību skaits;
11.10. 10.ailē jānorāda saražotais, safasētais un pārstrādātais alus apjoms dekalitros, ko aprēķina pēc formulas - saražotais fasējuma vienību skaits reizināts ar vienas fasējuma vienības tilpumu, dalīts ar 10;
11.11. 11.ailē jānorāda alus realizētais apjoms dekalitros, kas pārskata periodā realizēts vietējā tirgū (gan uzņēmumiem, kas saņēmuši attiecīgas izziņas uzņēmējdarbībai ar alu, gan uzņēmumiem, kas nodarbojas ar alus mazumtirdzniecību). Alus vietējā tirgū realizēto apjomu dekalitros aprēķina pēc formulas: vietējā tirgū realizētais fasējuma vienību skaits reizināts ar vienas fasējuma vienības tilpumu, dalīts ar 10;
11.12. 12.ailē jānorāda alus eksportētais apjoms dekalitros, atsevišķās rindās izdalot alus apjomu, kas eksportēts uz dažādām valstīm. Eksportēto alus apjomu aprēķina pēc formulas: eksportētais fasējuma vienību skaits reizināts ar vienas fasējuma vienības tilpumu, dalīts ar 10;
11.13. 13.ailē jānorāda katras valsts kods, uz kuru eksportē alu, atbilstoši Latvijas nacionālajam standartam LVS ISO 3166-1:1997 katram eksportētajam alus nosaukumam;
11.14. 14.ailē jānorāda faktiskais alus atlikums pārskata perioda beigās dekalitros.
12. Nefasētā alus aprites rādītāji norādāmi, izdalot tos atsevišķā rindā, ņemot vērā nefasētā alus absolūtā spirta daudzumu (tilpumprocentos) un to, vai alus ir ražots pašu uzņēmumā vai iepirkts no cita alus ražotāja. Informācija par nefasētā alus apriti norādāma 1.tabulas šādās ailēs:
12.1. 1., 2., 4., 6. un 14.ailē informācija jānorāda saskaņā ar norādījumu 11.punktu;
12.2. 3.ailē jānorāda - "nefasēts alus";
12.3. 5., 7., 8., 9., 12. un 13.aile nav jāaizpilda;
12.4. 10.ailē jānorāda pārskata periodā saražotā, bet nefasētā alus apjoms dekalitros vai pārskata periodā no cita alus ražotāja iepirktais alus apjoms dekalitros;
12.5. 11.ailē jānorāda nefasētā alus realizētais apjoms dekalitros, kas pārskata periodā realizēts uzņēmumiem, kas saņēmuši attiecīgu izziņu alus ražošanai.
13. Pārskata 2.tabulā jānorāda pašu uzņēmumā saražotā (tai skaitā pārstrādātā un safasētā) alus realizētais apjoms dekalitros, kas pārskata periodā realizēts uzņēmumiem, kas saņēmuši izziņas alus vairumtirdzniecībai, katrā rindā izdalot alus grupas saskaņā ar norādījumu 8.punktā noteikto sadalījumu, līdzīgi atsevišķā rindā jānorāda uzņēmumā saražotā, bet nefasētā alus realizētais apjoms dekalitros, kas pārskata periodā realizēts uzņēmumiem, kas saņēmuši izziņas alus ražošanai, šādā kārtībā:
13.1. 1.ailē jānorāda kārtas numurs katrai aizpildītajai ieraksta rindai;
13.2. 2.ailē jānorāda alus grupa saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli alum" 6.pantā noteikto sadalījumu (sk. norādījumu 8.punktu), vai uzņēmumā ražotais, bet nefasētais alus;
13.3. 3.ailē jānorāda uzņēmums, kas saņēmis attiecīgu izziņu alus ražošanai vai alus vairumtirdzniecībai, un kam pārskata periodā ir realizēts uzņēmumā ražotais alus;
13.4. 4.ailē jānorāda 3.ailē minētā uzņēmuma izziņas numurs;
13.5. 5.ailē jānorāda 3.ailē minētajam uzņēmumam pārskata periodā realizētais alus apjoms dekalitros katrai alus grupai un nefasētajam alum.
III. Pārskats par alus,
kas ievests pārstrādei un fasēšanai, apriti
14. Pārskats sastāv no vienas tabulas, kuras:
14.1. 1.ailē jānorāda kārtas numurs katrai aizpildītajai ieraksta rindai;
14.2. 2.ailē jānorāda katra pārskata periodā pārstrādei un fasēšanai ievestā, safasētā vai pārstrādātā, citiem alus ražošanas uzņēmumiem realizētā un/vai atlikumā esošā alus nosaukums vai sortimenta kods. Pēc pirmreizējās ievestā alus deklarēšanas, VID APP piešķir sortimenta kodu un nosūta uzņēmumam. Kods, kas sastāv no 12 cipariem, satur informāciju par konkrēto uzņēmumu, alus nosaukumu, absolūtā spirta daudzumu, alus piegādātājuzņēmumu un valsti, no kuras alus tiek ievests pārstrādei vai fasēšanai. Mainoties kaut vienam no iepriekš minētajiem rekvizītiem, informācija pārskatā norādāma pilnā apjomā. Ja neviens no iepriekš minētajiem rekvizītiem nav mainījies, 2.ailē alus nosaukuma vietā norādāms VID APP piešķirtais sortimenta kods;
14.3. 3.ailē jānorāda absolūtā spirta daudzums alū (tilpumprocentos). Gadījumā, ja konkrētam alus nosaukumam piešķirts sortimenta kods, absolūtā spirta daudzums nav jāuzrāda;
14.4. 4.ailē jānorāda katra alus nosaukuma piegādātājuzņēmuma nosaukums un valsts kods, no kuras alus tiek ievests pārstrādei vai fasēšanai. Gadījumā, ja konkrētam alus nosaukumam piešķirts sortimenta kods, piegādātājuzņēmuma nosaukums un valsts kods nav jāuzrāda;
14.5. 5.ailē jānorāda faktiskais alus atlikums pārskata perioda sākumā dekalitros;
14.6. 6.ailē jānorāda pārskata periodā pārstrādei un fasēšanai ievestā alus apjoms dekalitros;
14.7. 7.ailē jānorāda pārskata periodā pārstrādātais alus dekalitros;
14.8. 8.ailē jānorāda pārskata periodā safasētais alus dekalitros;
14.9. 9.ailē jānorāda pārstrādei un fasēšanai ievestā alus apjoms dekalitros, kas pārskata periodā realizēts citiem alus ražošanas uzņēmumiem;
14.10. 10.ailē jānorāda alus ražošanas uzņēmums, kam realizēts pārstrādei vai fasēšanai ievestais alus;
14.11. 11.ailē jānorāda faktiskie pārstrādei vai fasēšanai ievestā alus zudumi dekalitros, kas radušies pārskata periodā pārvadājot, uzglabājot, pārstrādājot un fasējot alu;
14.12. 12.ailē jānorāda faktiskais alus atlikums pārskata perioda beigās dekalitros.
IV. Pārskats par alus ievešanu
izlaišanai brīvam apgrozījumam
15. Pārskata 1.tabulas:
15.1. 1.ailē jānorāda kārtas numurs katrai aizpildītajai ieraksta rindai;
15.2. 2.ailē jānorāda alus grupa saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli alum" 6.pantā noteikto sadalījumu (sk. norādījumu 8.punktu);
15.3. 3.ailē jānorāda katra pārskata periodā ievestā, vietējā tirgū realizētā, eksportētā un/vai atlikumā esošā alus nosaukums. Pēc pirmreizējās alus nosaukuma deklarēšanas, VID APP piešķir sortimenta kodu un nosūta uzņēmumam. Kods, kas sastāv no 12 cipariem, satur informāciju par konkrēto uzņēmumu, alus grupu, alus nosaukumu, absolūtā spirta daudzumu, ārvalsts piegādātājuzņēmumu un valsti, kurā ražota produkcija. Mainoties kaut vienam no iepriekš minētajiem rekvizītiem, informācija pārskatā norādāma pilnā apjomā. Ja neviens no iepriekš minētajiem rekvizītiem nav mainījies, 3.ailē alus nosaukuma vietā norādāms VID APP piešķirtais sortimenta kods;
15.4. 4.ailē jānorāda absolūtā spirta daudzums alū (tilpumprocentos). Gadījumā, ja konkrētam alus nosaukumam piešķirts sortimenta kods, absolūtā spirta daudzums nav jāuzrāda;
15.5. 5.ailē jānorāda alus vienas fasējuma vienības tilpums litros;
15.6. 6.ailē jānorāda ārvalsts piegādātājuzņēmuma nosaukums. Gadījumā, ja konkrētam alus nosaukumam piešķirts sortimenta kods, ārvalsts piegādātājuzņēmuma nosaukums nav jāuzrāda;
15.7. 7.ailē jānorāda valsts kods, kurā ražota produkcija, atbilstoši Latvijas nacionālajam standartam LVS ISO 3166-1:1997. Gadījumā, ja konkrētam alus nosaukumam piešķirts sortimenta kods, valsts nav jāuzrāda;
15.8. 8.ailē jānorāda faktiskais alus atlikums pārskata perioda sākumā dekalitros;
15.9. 9.ailē jānorāda alus, kas ievests izlaišanai brīvam apgrozījumam, fasējuma vienību skaits;
15.10. 10.ailē jānorāda alus vietējā tirgū realizēto fasējuma vienību skaits;
15.11. 11.ailē jānorāda alus eksportēto fasējuma vienību skaits;
15.12. 12.ailē jānorāda alus ievestais izlaišanai brīvam apgrozījumam apjoms dekalitros, ko aprēķina pēc formulas: importēto fasējuma vienību skaits reizināts ar vienas fasējuma vienības tilpumu, dalīts ar 10;
15.13. 13.ailē jānorāda alus vietējā tirgū realizētais apjoms dekalitros, ko aprēķina pēc formulas: vietējā tirgū realizētais fasējuma vienību skaits reizināts ar vienas fasējuma vienības tilpumu, dalīts ar 10;
15.14. 14.ailē jānorāda alus eksportētais apjoms dekalitros, ko aprēķina pēc formulas: eksportēto fasējuma vienību skaits reizināts ar vienas fasējuma vienības tilpumu, dalīts ar 10;
15.15. 15.ailē jānorāda valsts kods, uz kuru alu eksportē, atbilstoši Latvijas nacionālajam standartam LVS ISO 3166-1:1997;
15.16. 16.ailē jānorāda alus faktiskais atlikums pārskata perioda beigās dekalitros.
16. Pārskata 2.tabulā jānorāda pašu uzņēmuma ievestā alus realizētais apjoms dekalitros, kas pārskata periodā realizēts uzņēmumiem, kas saņēmuši izziņas alus vairumtirdzniecībai, katrā rindā izdalot alus grupu saskaņā ar norādījumu 8.punktā noteikto sadalījumu šādā kārtībā:
16.1. 1.ailē jānorāda kārtas numurs katrai aizpildītajai ieraksta rindai;
16.2. 2.ailē jānorāda alus grupa saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli alum" 6.pantā noteikto sadalījumu (sk. norādījumu 8.punktu);
16.3. 3.ailē jānorāda uzņēmums, kas saņēmis attiecīgu izziņu alus vairumtirdzniecībai, un kuram pārskata periodā ir realizēts ievestais izlaišanai brīvam apgrozījumam alus;
16.4. 4.ailē jānorāda 3.ailē minētā uzņēmuma izziņas numurs;
16.5. 5.ailē jānorāda 3.ailē minētajam uzņēmumam pārskata periodā realizētais alus apjoms dekalitros katrai alus grupai.
V. Pārskats par alus apriti vairumtirdzniecībā
17. Pārskata 1.tabulas:
17.1. 1.ailē jānorāda kārtas numurs katrai aizpildītajai ieraksta rindai;
17.2. 2.ailē jānorāda alus grupa saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli alum" 6.pantā noteikto sadalījumu (sk. norādījumu 8.punktu);
17.3. 3.ailē jānorāda katra pārskata periodā iepirktā, vietējā tirgū realizētā, eksportētā un/vai atlikumā esošā alus nosaukums. Pēc pirmreizējās alus nosaukuma deklarēšanas, VID APP piešķir sortimenta kodu un nosūta uzņēmumam. Kods, kas sastāv no 12 cipariem, satur informāciju par konkrēto uzņēmumu, alus grupu, alus nosaukumu, absolūtā spirta daudzumu un alus piegādātājuzņēmumu. Mainoties kaut vienam no iepriekš minētajiem rekvizītiem, informācija pārskatā norādāma pilnā apjomā. Ja neviens no iepriekš minētajiem rekvizītiem nav mainījies, 3.ailē alus nosaukuma vietā norādāms VID APP piešķirtais sortimenta kods;
17.4. 4.ailē jānorāda absolūtā spirta daudzums alū (tilpumprocentos). Gadījumā, ja konkrētam alus nosaukumam piešķirts sortimenta kods, absolūtā spirta daudzums nav jāuzrāda;
17.5. 5.ailē jānorāda alus vienas fasējuma vienības tilpums litros;
17.6. 6.ailē jānorāda alus piegādātājuzņēmuma nosaukums. Gadījumā, ja konkrētam alus nosaukumam piešķirts sortimenta kods, piegādātājuzņēmums nav jāuzrāda;
17.7. 7.ailē jānorāda faktiskais alus atlikums pārskata perioda sākumā dekalitros;
17.8. 8.ailē jānorāda alus iepirkto fasējuma vienību skaits;
17.9. 9.ailē jānorāda alus vietējā tirgū realizēto fasējuma vienību skaits;
17.10. 10.ailē jānorāda alus eksportēto fasējuma vienību skaits;
17.11. 11.ailē jānorāda iepirktās produkcijas apjoms dekalitros, ko aprēķina pēc formulas: iepirktais fasējuma vienību skaits reizināts ar vienas fasējuma vienības tilpumu, dalīts ar 10;
17.12. 12.ailē jānorāda alus vietējā tirgū realizētais apjoms dekalitros, ko aprēķina pēc formulas: vietējā tirgū realizētais fasējuma vienību skaits reizināts ar vienas fasējuma vienības tilpumu, dalīts ar 10;
17.13. 13.ailē jānorāda alus eksportētais apjoms dekalitros, ko aprēķina pēc formulas: eksportēto fasējuma vienību skaits reizināts ar vienas fasējuma vienības tilpumu, dalīts ar 10;
17.14. 14.ailē jānorāda valsts kods, uz kuru eksportē alu, atbilstoši Latvijas nacionālajam standartam LVS ISO 3166-1:1997;
17.15. 15.ailē jānorāda faktiskais alus atlikums pārskata perioda beigās dekalitros.
18. Pārskata 2.tabulā jānorāda realizētais alus apjoms dekalitros, kas pārskata periodā realizēts uzņēmumiem, kas saņēmuši izziņas alus vairumtirdzniecībai, katrā rindā izdalot alus grupu saskaņā ar norādījumu 8.punktā noteikto sadalījumu šādā kārtībā:
18.1. 1.ailē jānorāda kārtas numurs katrai aizpildītajai ieraksta rindai;
18.2. 2.ailē jānorāda alus grupa saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli alum" 6.pantā noteikto sadalījumu (sk. norādījumu 8.punktu);
18.3. 3.ailē jānorāda uzņēmums, kas saņēmis attiecīgu izziņu alus vairumtirdzniecībai, un kam pārskata periodā ir realizēts alus;
18.4. 4.ailē jānorāda 3.ailē minētā uzņēmuma izziņas numurs;
18.5. 5.ailē jānorāda 3.ailē minētajam uzņēmumam pārskata periodā realizētais alus apjoms dekalitros katrai alus grupai.
1.pielikums
2.pielikums
3.pielikums
4.pielikums