Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 524

Par spirta un stipro alkoholisko dzērienu ievešanu,  izgatavošanu un mazumtirdzniecību

Lai nodrošinātu Latvijas Republikas likumu «Par patērētāju tiesību aizsardzību» un «Par uzņēmējdarbību» ievērošanu, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt, ka visa veida spirta realizācija Latvijas Republikas mazumtirdzniecībā atļauta tikai ar Labklājības ministrijas noteiktā kārtībā izsniegtu kvalitātes sertifikātu. No šī lēmuma pieņemšanas dienas mazumtirdzniecība bez šī sertifikāta tiek pārtraukta.

2. Noteikt, ka no juridiskajām personām, kuras ieved rūpniecības vajadzībām etilspirtu, netiek iekasēta ievedmuita, bet tām tiek noteikta drošības naudas iemaksa Finansu ministrijas apstiprinātajā kārtībā. Šo drošības naudu bezstrīdus kārtībā ieskaita valsts budžetā, ja minētais spirts tiek izmantots citām vajadzībām.

3. Iekšlietu ministrijai un tai pakļautajām iestādēm, kā arī, rajonu, pilsētu un Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) pašvaldībām turpmāk sistemātiski veikt etilspirta un stipro alkoholisko dzērienu tirdzniecības masveida pārbaudes (pārbaudīt speciālās atļaujas (licences), kvalitātes sertifikātus, attiecīgo pašvaldību izdotās tirdzniecības atļaujas un noteiktās tirdzniecības kārtības ievērošanu).

4. Iekšlietu ministrijai veikt nepieciešamos pasākumus to fizisko personu un uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) atklāšanai un saukšanai pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā, kuri izgatavo stipros alkoholiskos dzērienus bez speciālām atļaujām (licencēm).

5. Monopoldarbības uzraudzības komitejai līdz 1993. gada 5. janvārim sagatavot un iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomes akceptēšanai likumprojektu «Par degvīna un tā izstrādājumu ražošanas un vairumtirdzniecības valsts monopolu Latvijas Republikā".

6. Izdarīt šādus grozījumus Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 29. oktobra lēmumā Nr. 449 «Par ievedmuitas tarifu noteikšanu» noteiktajās ievedmuitas tarifu likmēs:

6.1. preču pozīciju 2207.00000 izteikt šādā redakcijā:

«2207.00000 Nedenaturēts etilspirts ar spirta saturu ne mazāk kā 80%; etilspirts un pārējie denaturētie jebkura stipruma alkoholiskie dzērieni»; 12

6.2. papildināt tarifu likmes ar šādu preču pozīciju: «2208.90900 Nedenaturēts etilspirts ar tilpumkoncentrāciju mazāk kā 80%». 12

7. Papildināt ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 31. jūlija lēmumu "Par preču ievedmuitas tarifiem un grozījumiem Latvijas Republikas Valdības lēmumos muitas tarifu jautājumos" apstiprināto preču ievedmuitas tarifu 3. piezīmes otro teikumu pēc vārdiem "alkoholiskos dzērienus" ar šāda satura tekstu: "(izņemot atilspirtu un pārējos denaturētos jebkura stipruma alkoholiskos dzērienus").

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas ārējās tirdzniecības ministrs E. ZAUSĀJEVS

I992. gada 10. decembrī

10.12.1992