Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 504

Par Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 26. oktobra lēmuma Nr. 446 papildināšanu un 1992. gada 2. oktobra lēmuma Nr. 418 grozīšanu

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Papildināt Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 26. oktobra lēmuma Nr. 446 «Par iedzīvotājiem piegādājamās siltumenerģijas tarifiem un to apmaksas kārtību» 3. punktu ar šāda satura tekstu:

«Noteikt obligātā valsts dienesta dienestniekiem piemaksu Pie algas 30% apmērā no strādājošiem noteiktās 1500 rubļu piemaksas.

Noteikt šādu piemaksu aprēķināšanas kartību:

piemaksa pilnā apmērā piemaksājama pie darba algas par darbu normālā darba laika ietvaros. Darbiniekiem, kuriem pēc šī lēmuma stāšanās spēka darba attiecības ar darba devēju bijušas nepilnu mēnesi, piemaksu aprēķina proporcionāli attiecīgajā mēnesī nostrādāto dienu skaitam.

Darbiniekiem, kuri strādā nepilnu darbadienu vai nepilnu darba nedēļu, piemaksu aprēķina proporcionāli faktiski nostrādātajam lai-kam. Darbiniekiem, kuriem saskaņā ar Latvijas darba likumu kodeksa 46. pantu noteikts saīsināts darba laiks, piemaksu izmaksā pilnā apmērā.

Visos gadījumos, kad saskaņā ar likumdošanas aktiem strādājošiem saglabājama vidējā izpeļņa, to palielina par starpību starp šajā punktā noteiktās piemaksas apmēru un piemaksu apmēru, kas noteiktas pie darba algas saskaņā ar Valdības lēmumiem mēnešos, no kuriem aprēķina vidējo izpeļņu.

Piemaksu summas tiek ieskaitītas darba algas apmērā, aprēķinot vidējo izpeļņu, un tās tiek apliktas ar Latvijas Republikas likumdošanas aktos paredzētajiem nodokļiem.

2. Šī lēmuma 1. punkts stājas spēkā ar 1992. gada 1. novembri.

3. Atzīt par spēku zaudējušu ar 1992. gada 1. decembri Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 2. oktobra lēmuma Nr. 418 «Par piemaksām sakarā ar patēriņa preču cenu un pakalpojumu tarifu pieaugumu» 7.1. apakšpunktu.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētāja vietā - Latvijas Republikas valsts ministrs J. DINEVIČS

Latvijas Republikas labklājības ministrs T. ENIŅS

Rīgā 1992. gada 26. novembrī

26.11.1992