Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam"

Izdarīt likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1999, 24.nr.; 2001, 1.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā likuma tekstā vārdus "Nodarbinātības valsts dienests" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Nodarbinātības valsts aģentūra" (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt likuma 3.pantā vārdus "likumā "Par nodarbinātību"" ar vārdiem "Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā".

3. Izteikt 4.panta otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Nodarbinātības speciālā budžeta līdzekļus izmanto arī Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā noteikto aktīvo nodarbinātības pasākumu (profesionālā apmācība, pārkvalifikācija un kvalifikācijas paaugstināšana, konkurētspējas palielināšana), bezdarba samazināšanas preventīvo pasākumu finansēšanai, kā arī stipendijām, īres un transporta izdevumu kompensācijām bezdarbnieku profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas un kvalifikācijas paaugstināšanas laikā, bet ne vairāk kā 10 procentu apmērā no gadskārtējā valsts budžeta likumā noteiktā nodarbinātības speciālā budžeta līdzekļu kopējā apmēra."

4. Izteikt 10.panta pirmās daļas 1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1) noslēdz darba līgumu par algotu pagaidu sabiedrisko darbu veikšanu vai noslēdz darba līgumu dalībai citos Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā noteiktajos aktīvajos nodarbinātības pasākumos;".

Likums stājas spēkā 2003.gada 1.janvārī.

Likums Saeimā pieņemts 2002.gada 9.maijā.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga

Rīgā 2002.gada 29.maijā

 

01.01.2003