Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.640

Rīgā 2002. gada 23. aprīlī

Par preču pavadzīmju-rēķinu veidlapu izlietojuma pārskatu

1. Saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 5.septembra noteikumu Nr.271 "Noteikumi par kārtību, kādā izgatavojamas un uzskaitāmas preču pavadzīmes-rēķina veidlapas" 13.punktu apstiprinu pārskata par stingrās uzskaites veidlapu "Preču pavadzīme-rēķins", "Preču pavadzīme-rēķins naftas produktiem (degvielai)" un "Preču pavadzīme-rēķins alkoholam" (turpmāk - pavadzīmes-rēķini) izlietojumu paraugu (pielikumā).

2. Pavadzīmes-rēķina veidlapas juridiskas personas iegādājas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajās iestādēs vai Valsts ieņēmumu dienesta Lielo nodokļu maksātāju pārvaldē (turpmāk - VID teritoriālās iestādes), kur tās ir reģistrētas kā nodokļu maksātājas, bet fiziskas personas - VID teritoriālajās iestādēs atbilstoši savas dzīvesvietas adresei.

3. Juridiskām personām pavadzīmes-rēķina veidlapas tiek izsniegtas saskaņā ar pamatotu rakstisku pieprasījumu, kurā norādīta plānotā darbība un nepieciešamais veidlapu skaits, un attiecīgā uzņēmuma izsniegtu pilnvaru.

4. Fiziskām personām preču pavadzīmes-rēķina veidlapas tiek izsniegtas saskaņā ar pamatotu rakstisku pieprasījumu, kurā norādīta plānotā darbība un nepieciešamais veidlapu skaits.

5. Par katra veida ("Preču pavadzīme-rēķins", "Preču pavadzīme-rēķins naftas produktiem (degvielai)" un "Preču pavadzīme-rēķins alkoholam") pavadzīmes-rēķina veidlapu izlietojumu juridiskās un fiziskās personas sagatavo atsevišķu pārskatu.

6. Juridiskai un fiziskai personai, kura ir iegādājusies pavadzīmes-rēķina veidlapas, līdz ceturksnim sekojošā mēneša 15.datumam attiecīgajai VID teritoriālajai iestādei, kurā veidlapas iegādātas, ir jāiesniedz pārskats par iegādāto veidlapu izlietošanu (turpmāk - pārskats).

7. Pārskatu VID teritoriālajai iestādei var iesniegt arī elektroniski sagatavotā veidā.

8. VID teritoriālās iestādes neizsniedz jaunas pavadzīmes-rēķinu veidlapas, ja juridiskā vai fiziskā persona nav iesniegusi pārskatu par iepriekš saņemto veidlapu izlietošanu.

9. Atzīt par spēku zaudējušu Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 11.oktobra "Norādījumus par veidlapu "Preču pavadzīme-rēķins" uzskaiti un realizāciju VID nodaļās".

10. Rīkojumu kopā ar pielikumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

 

 

Pielikums

VIDPAVADZIMES COPY.GIF (92945 bytes)

23.04.2002