Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 72

Par sabiedrisko organizāciju un to apvienību reģistrācijas valsts nodevu likmēm

Saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 15. decembra lēmumu «Par Latvijas Republikas likuma «Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām» spēkā stāšanās kārtību» Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Papildināt republikas Valdības 1990. gada 26. marta lēmumu Nr. 77 «Par valsts nodevas likmēm» (Ziņotājs, 1990, 17) ar šāda satura 6., 7. un 8. punktu:

«6. Noteikt, ka valsts nodevas par sabiedrisko organizāciju un to apvienību reģistrāciju un par citu ar minēto organizāciju reģistrāciju saistīto darbību izpildi ieskaitāmas valsts budžetā.

7. Noteikt, ka no valsts nodevas par sabiedrisko organizāciju reģistrāciju tiek atbrīvotas sabiedriskās organizācijas (bezpeļņas biedrības), kuras pēc 1940. gada 17. jūnija tika slēgtas, pamatojoties uz 1938. gada 11. februāra likumu «Par bezpeļņas biedrībām un to savienībām», un kuras savu darbību ir atjaunojušas, kā arī Latvijas Bāreņu biedrība un sabiedriskās organizācijas, kurās apvienojas invalīdi, un daudzbērnu ģimeņu izveidotās organizācijas.

8. Uzdot Finansu ministrijai regulāri (bet ne biežāk kā reizi trijos mēnešos) veikt absolūtās summas noteikto valsts nodevu likmju pārrēķinu (indeksāciju) un noteikt pārrēķina koeficientu attiecīgajam laika posmam.»

2. Papildināt ar republikas Valdības 1990. gada 26. marta lēmumu Nr. 77 «Par valsts nodevas likmēm» apstiprinātās Valsts nodevas likmes ar šāda satura 7. punktu:

«7. Par sabiedrisko organizāciju un to apvienību reģistrāciju

a) par sabiedriskās organizācijas, sabiedrisko organizāciju apvienības, atklātā sabiedriskā fonda, korporācijas (profesionālās biedrības), sporta sabiedriskās organizācijas (sporta kluba, sporta centra, sporta kolektīva) un to apvienību (sporta federācijas, sporta savienības, sporta asociācijas, sporta biedrības un citas apvienības) reģistrāciju 5000 rubļu

b) par politiskās organizācijas reģistrāciju 20 000 rubļu

c) par grozījumu izdarīšanu reģistrētajos sabiedriskās organizācijas, sabiedrisko organizāciju apvienības, politiskās organizācijas, atklātā sabiedriskā fonda, korporācijas (profesionālās biedrības), sporta sabiedriskās organizācijas un to apvienību statūtos 400 rubļu

d) par atkārtotu reģistrācijas apliecību izsniegšanu 800 rubļu

e) par izziņas vai izraksta izsniegšanu no reģistrācijas lietas 900 rubļu.»

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas finansu ministrs E. SILIŅŠ

Rīgā 1993. gada 11. februārī

20.02.1993