Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 389

Par atzīmēm Latvijas Republikas pilsoņu pasēs, citu valstu pilsoņu personas dokumentos un bezvalstnieku apliecībās

Saskaņā ar Latvijas Republikas likumu «Par mirušā cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā» Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Papildināt Nolikuma par Latvijas Republikas pilsoņu pasēm (apstiprināts ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 5. jūlija lēmumu Nr. 216 «Par Nolikumu par Latvijas Republikas pilsoņu pasēm») 4. punkta ceturto rindkopu pēc vārdiem «par pases īpašnieka asins grupu un rēzus faktoru» - ar vārdiem «un aizliegumu pataloganatomiskai izmeklēšanai un orgānu izņemšanai».

2. Medicīniskā iestāde pēc pilsoņa vēlēšanās pilsoņa pasē ailē «īpašas atzīmes» vai citu valstu pilsoņu personas dokumentos vai bezvalstnieku apliecībās izdara atzīmi ar speciālu zīmogu. Pirms atzīmes izdarīšanas pilsonis ar savu parakstu apliecina, ka viņš medicīniskajā iestādē ir iepazīstināts ar likuma «Par mirušā cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā» normām.

3. Zīmogs ir taisnstūra formas, ne lielāks par 7X3 cm, ar tekstu valsts valodā. Zīmoga centrā ir teksts «Aizliedzu pataloganatomisko izmeklēšanu un orgānu izņemšanu», bet zīmoga apmalē - medicīnas iestādes pilns nosaukums.

4. Līdzvērtīgs pase fiksētajam aizliegumam ir jebkurš cits personas vai tās radinieku vai piederīgo medicīnas iestādē iesniegts dokuments, kas apliecina nevēlēšanos pieļaut pataloganatomisko izmeklēšanu. .

5. Lēmums obligāti jāizpilda visam medicīnas iestādēm neatkarīgi no to pakļautības un uzņēmējdarbības formas.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas labklājības ministrs T. ENIŅŠ

Rīgā 1993. gada 15. jūlijā

21.07.1993