Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.357

Rīgā 1998.gada 15.septembrī (prot. Nr.50, 30.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 15.augusta noteikumos Nr.253 "Noteikumi par starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" 17.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 15.augusta noteikumos Nr.253 "Noteikumi par starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 125.nr.; 1997, 143./144.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 10.punktu ar teikumu šādā redakcijā:

"Izsoles rīkotājs nodrošina ar rakstisku publiski pieejamu informāciju par izsoles laiku un vietu ne vēlāk kā piecas darbadienas pirms izsoles."

2. Papildināt 11.punktu aiz vārda "kartītē" ar vārdiem "vai žurnālā".

3. Izteikt 12.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Izsolē slēdzamo līgumu paraugus apstiprina licencēšanas komisija."

4. Izteikt 20.punktu šādā redakcijā:

"20. Tirdzniecības starpnieks, kamēr ir spēkā licence, ir tiesīgs atvērt sertifikātu tirdzniecības kontus un ieskaitīt tajos sertifikātus. Tirdzniecības starpniekam par klientu līdzekļiem iegādātie sertifikāti jāieskaita atsevišķos tirdzniecības kontos. Tirdzniecības starpnieks arī pēc licences apturēšanas un trīs mēnešu lai k ā pēc licences anulēšanas normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos var pārskaitīt sertifikātus uz citu personu kontiem, vispirms izpildot darījumu uzskaites grāmatā reģistrētos līgumus. Pēc minētā termiņa sertifikātus var pārskaitīt tikai uz uzkrāšanas kontiem."

5. Papildināt noteikumus ar 21.5.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.5.1 par klienta līdzekļiem iegādāto sertifikātu skaita noteikšanas kārtība;".

6. Papildināt 22.punktu ar jaunu otro teikumu šādā redakcijā:

"Grāmatvedības uzskaite par tirdzniecības starpnieka darījumiem ar privatizācijas sertifikātiem, kuri iegūti par tirdzniecības starpnieka līdzekļiem un klienta uzdevumā par tā līdzekļiem, jākārto atsevišķi."

7. Izteikt 25. un 26.punktu šādā redakcijā:

"25. Tirdzniecības starpniekam jāsniedz klientam (pēc tā pieprasījuma) informācija par tirdzniecības starpnieka neizpildīto (nokavēto) saistību kopējo apjomu un licencēšanas komisijas noteiktajā kārtībā - Informācijas centram par veiktajiem darījumiem un kopējo tirdzniecības starpniekam piederošo privatizācijas sertifikātu skaitu.

26. Tirdzniecības starpnieka pienākums ir iesniegt licencēšanas komisijā un publicēt zvērināta revidenta apstiprinātus pusgada un gada pārskatus un pēc klienta pieprasījuma uzrādīt pēdējo pusgada vai gada pārskatu."

8. Izteikt 66. un 67.punktu šādā redakcijā:

"66. Fonda likvidācijas un ieguldījumu apliecību atpakaļpieņemšanas kārtība ir šāda:

66.1. ja sabiedrība līdz 1998.gada 1.oktobrim nav reģistrējusies Vērtspapīru tirgus komisijā likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām" noteiktajā kārtībā, šīs sabiedrības pārvaldāmo fondu likvidācija jāuzsāk ne vēlāk kā 1998.gada 1.oktobrī;

66.2. sabiedrībai, kura līdz 1998.gada 1.oktobrim ir reģistrējusies Vērtspapīru tirgus komisijā un sešu mēnešu laikā pēc reģistrācijas nav ieguvusi ieguldījumu sabiedrības statusu saskaņā ar likumu "Par ieguldījumu sabiedrībām", tās pārvaldāmo fondu likvidācija jāuzsāk ne vēlāk kā nākamajā darbadienā pēc sešu mēnešu termiņa pēc reģistrācijas Vērtspapīru tirgus komisijā;

66.3. ja sabiedrība sešu mēnešu laikā pēc šo noteikumu 66.1. un 66.2.apakšpunktā noteiktā likvidācijas uzsākšanas termiņa nav pabeigusi likvidāciju, fonda likvidācija nākamo sešu mēnešu laikā jāpabeidz turētājbankai.

67. Fonda darbība pēc 1998.gada 1.oktobra:

67.1. ne vēlāk kā viena gada laikā pēc šo noteikumu 66.punktā noteiktā likvidācijas uzsākšanas datuma ieguldītājiem jāizmaksā naudā tiem piederošo fonda daļu vērtība;

67.2. ja ieguldījuma līgumā ieguldītājiem ir paredzētas tiesības pēc pārveidošanas datuma balsot par visa fonda ieguldīšanu jaundibināmā akciju sabiedrībā, tad visiem ieguldītājiem ir vienādas tiesības saņemt emitētās akcijas ar vienādām balsstiesībām, turklāt šo akciju skaitam jāatbilst katram ieguldītājam piederošo fonda daļu vērtībai. Ja līdz nākamajam gada vai pusgada pārskatam, bet ne vēlāk kā līdz šo noteikumu 66.punktā minētajam likvidācijas uzsākšanas datumam priekšlikums par fonda pārveidošanu akciju sabiedrībā nesaņem pietiekamu balsu skaitu, sabiedrība sāk fonda likvidāciju."

9. Svītrot 81.punktā vārdus "vai tirdzniecības uzņēmumam".

10. Svītrot 95.punktu.

11. Izteikt 97. un 98.punktu šādā redakcijā:

"97. Sabiedrībai, kura ir reģistrējusies Vērtspapīru tirgus komisijā likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām" noteiktajā kārtībā un saņēmusi attiecīgā fonda ieguldījumu apliecību emisijas atļauju, piešķirtā kopīgo ieguldījumu sabiedrības licence un attiecīgā kopīgo ieguldījumu fonda dibināšanas atļauja zaudē spēku ar emisijas atļaujas saņemšanas dienu.

98. Sabiedrībai, kura līdz 1998.gada 1.oktobrim nav reģistrējusies Vērtspapīru tirgus komisijā likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām" noteiktajā kārtībā, piešķirtā kopīgo ieguldījumu sabiedrības licence un tās pārvaldāmo kopīgo ieguldījumu fondu dibināšanas atļaujas zaudē spēku ar dienu, kad sabiedrība ir pabeigusi attiecīgo fondu likvidāciju un iesniegusi par to pārskatus licencēšanas komisijā vai fondu likvidāciju ir uzsākusi (pārņēmusi) turētājbanka un par to paziņojusi licencēšanas komisijai."

12. Papildināt noteikumus ar 106.1 un 106.2 punktu šādā redakcijā:

"106.1 Tirdzniecības starpniekiem līdz 1998.gada 1.decembrim jānodrošina par klientu līdzekļiem iegādāto sertifikātu ieskaitīšana atsevišķos kontos.

106.2 Sertifikātu izsoļu rīkotājiem līdz 1998.gada 1.novembrim jāiesniedz licencēšanas komisijā grozījumi izsoles noteikumos."

13. Šo noteikumu 1., 2., 3., 4., 5., 6. un 7.punkts stājas spēkā ar 1998.gada 1.oktobri.

Ministru prezidenta vietā -
vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs,
Ministru prezidenta biedrs A.Gorbunovs

Ekonomikas ministrs L.Strujevičs

 

 

 

19.09.1998