Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 138

Rīgā 1998.gada 21.aprīlī (prot. nr.21 1.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 30.aprīa noteikumos nr.160 "Ministru kabineta iekšējās kārtības un darbības noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 24.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1996.gada 30.aprīa noteikumos nr.160 "Ministru kabineta iekšējās kārtības un darbības noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 80./81.nr.; 1997, 7./8., 184./185., 199./200.nr.; 1998, 102./105.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 19.4.apakšpunktā vārdus "piedaloties attiecīgajam ministra padomniekam vai atbildīgajai amatpersonai, vai ministrijas speciālistiem-ekspertiem".

2. Izteikt 23.1.apakšpunktā iekavās minēto tekstu šādā redakcijā:

"(atzinumi obligāti nepieciešami no Finansu ministrijas un Tieslietu ministrijas, kā arī no Eiropas integrācijas biroja (ja attiecīgais tiesību akts ir saistīts ar Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā))".

3. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

"26. Rakstisku atzinumu vai saskaņojumu par tiesību akta projektu Finansu ministrija un Tieslietu ministrija, kā arī citas ministrijas un valsts un pašvaldību institūcijas sniedz ne vēlāk kā divu nedēļu laikā no tiesību akta projekta saņemšanas dienas (iesniedzējs var vienoties ar attiecīgo institūciju par atzinuma vai saskaņojuma sniegšanu īsākā termiņā)."

4. Izteikt 30., 31., 32. un 33.punktu šādā redakcijā:

"30. Atbildīgā amatpersona izvērtē ministriju, kā arī citu valsts un pašvaldību institūciju atzinumos izteiktos iebildumus un priekšlikumus, reģistrē tos atsevišķā izziņā par vērā ņemtajiem un noraidītajiem iebildumiem un priekšlikumiem, ja nepieciešams, iestrādā minētos iebildumus un priekšlikumus tiesību akta projektā un tiesību akta projektu kopā ar atzinumiem un minēto izziņu nosūta Valsts kancelejai.

31. Ja iesniedzēja ministrija neakceptē ministriju vai citu valsts vai pašvaldību institūciju atzinumos izteiktos būtiskos iebildumus un priekšlikumus, iesniedzēja ministrija viedokļu noskaidrošanai nedēļas laikā pēc atzinuma saņemšanas sasauc starpministriju (starpresoru) sanāksmi, uz kuru uzaicina attiecīgo ministriju un valsts un pašvaldību institūciju pilnvarotas amatpersonas.

32. Starpministriju (starpresoru) sanāksmē ministrijas un valsts un pašvaldību institūcijas var mainīt atzinumos izteiktos iebildumus un priekšlikumus, un atbildīgā amatpersona tiesību akta projektā var izdarīt attiecīgus grozījumus. Šādā gadījumā Valsts kancelejai tiek nosūtīts precizētais tiesību akta projekts kopā ar atzinumiem un izziņu, kurā norādīti ministriju un citu valsts un pašvaldību institūciju atzinumos izteiktie vērā ņemtie un noraidītie priekšlikumi, un sanāksmes protokols.

33. Ja starpministriju (starpresoru) sanāksmē starp attiecīgajām institūcijām nav panākta vienošanās par tiesību akta projektu, atbildīgā amatpersona izteiktos iebildumus un priekšlikumus atzīmē sanāksmes protokolā un tiesību akta projektu kopā ar atzinumiem un sanāksmes protokolu iesniedz Valsts kancelejā."

5. Izteikt 47.punktu šādā redakcijā:

"47. Uz komitejas sēdēm netiek virzīti:

47.1. informatīvie jautājumi (informācija);

47.2. konceptuālie jautājumi;

47.3. tiesību aktu projekti, kuriem noteikts to lietošanas ierobežojums ar atzīmēm "slepeni", "sevišķi slepeni" vai "konfidenciāli";

47.4. tiesību aktu projekti, kuri noformēti Ministru kabineta sēdes protokola izraksta veidā, un Ministru kabineta rīkojumu projekti, ja attiecīgajos tiesību aktu projektos ir īpaši norādīts, ka tie nav publicējami;

47.5. tiesību aktu projekti, par kuriem noteiktā kārtībā ir saņemti tikai pozitīvi atzinumi (saskaņojumi);

47.6. tiesību aktu projekti par:

47.6.1. atvaļinājumu piešķiršanu Ministru kabineta locekļiem;

47.6.2. pastāvīgas konsultatīvas padomes izveidošanu;

47.6.3. pilsonības piešķiršanu naturalizācijas kārtībā;

47.6.4. Ministru kabineta Atzinības raksta vai balvas piešķiršanu;

47.6.5. amatpersonu kandidatūru apstiprināšanu;

47.6.6. speciālās dienesta pakāpes vai nosaukuma piešķiršanu."

6. Svītrot 53.9. un 53.10.apakšpunktu.

7. Izteikt 54.punktu šādā redakcijā:

"54. Komitejas sēdē par iesniegto tiesību akta projektu ir tiesīgs ziņot iesniedzējs, kā arī valsts sekretārs, valsts sekretāra vietnieks, departamenta direktors, ministrijas pakļautībā vai pārraudzībā esošās iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona. Ja minētās amatpersonas neziņo par iesniegto tiesību akta projektu, kā arī ja iesniedzējs vai valsts sekretārs , vai valsts sekretāra vietnieks nepiedalās komitejas sēdē, jautājuma izskatīšanu atliek."

8. Svītrot 60.punktā vārdus "kā arī balsošanas (ja tāda notiek) rezultātus".

9. Izteikt 61.punktu šādā redakcijā:

"61. Ministru prezidenta biedrs, ministrs, valsts ministrs, valsts sekretārs, kā arī attiecīgajā protokollēmumā minētās institūcijas ir tiesīgas divu darbadienu laikā pēc komitejas sēdes protokola saņemšanas rakstiski iesniegt Valsts kancelejā piezīmes vai iebildumus par minētā protokola saturu. Komitejas sēdes vadītājs par tiem informē nākamajā komitejas sēdē, un tie pievienojami minētās sēdes darba kārtībai un attiecīgajam sēdes protokolam."

10. Svītrot 62.punktu.

11. Izteikt 63.punktu šādā redakcijā:

"63. Komitejas sēdes protokolu paraksta komitejas sēdes vadītājs un Valsts kancelejas direktors vai Valsts kancelejas direktora pilnvarota amatpersona. Ja komitejas sēdi ir vadījuši vairāki sēdes vadītāji, protokolu paraksta visi sēdes vadītāji."

12. Aizstāt 64.punktā vārdus "komitejas atbildīgais sekretārs" ar vārdiem "Valsts kancelejas direktors vai Valsts kancelejas direktora pilnvarota amatpersona".

13. Izteikt 72.punktu šādā redakcijā:

"72. Noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā iesniegtie tiesību aktu projekti tiek iekauti Ministru kabineta sēdes darba kārtībā pēc tam, kad tie apspriesti Ministru kabineta komitejas sēdē un tā pieņēmusi lēmumu atbalstīt tiesību akta projektu, izņemot šo noteikumu 47.punktā minētos jautājumus un tiesību aktu projektus, kas iekaujami Ministru kabineta sēdes darba kārtībā bez iepriekšējas izskatīšanas Ministru kabineta komitejas sēdē."

14. Aizstāt 80.punktā vārdu "jautājumos" ar vārdiem "konceptuālajos jautājumos un citos jautājumos".

15. Izteikt 96.punktu šādā redakcijā:

"96. Ministru prezidenta biedrs, ministrs, valsts ministrs, kā arī attiecīgajā protokollēmumā minētās institūcijas ir tiesīgas divu darbadienu laikā pēc Ministru kabineta sēdes protokola saņemšanas rakstiski iesniegt Valsts kancelejas direktoram piezīmes vai iebildumus par minētā protokola saturu. Valsts kancelejas direktors par tiem informē nākamajā Ministru kabineta sēdē, un tie pievienojami minētās sēdes darba kārtībai un attiecīgajam sēdes protokolam."

16. Izteikt XIII nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"XIII. Kārtība, kādā Ministru kabineta locekļi dodas oficiālos ārvalstu komandējumos un informē par prombūtni slimības vai citu iemeslu dēļ".

17. Papildināt noteikumus ar 120.1 punktu šādā redakcijā:

"120.1 Ministru prezidenta biedram, ministram un valsts ministram ir pienākums informēt Ministru prezidentu par slimību vai citiem iemesliem, kas minētajām amatpersonām traucē veikt amata pienākumus."

Ministru prezidents G.Krasts

Labklājības ministrs V.Makarovs

24.04.1998