Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 118

Rīgā 1998.gada 31.martā (prot. nr.17 25.§)

Noteikumi par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju režīmu pret Angolas Republiku

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības
padomes noteikto sankciju režīmu Latvijas Republikā
" 4.pantu

 

1. Šie noteikumi nosaka ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes 1997.gada 28.augusta 1127.rezolūciju noteikto sankciju režīmu pret Angolas Republiku Latvijas Republikā.

2. Šo noteikumu izpratnē vecākās UNITA amatpersonas un viņu ģimenes locekļi ir Nacionālās savienības pilnīgai Angolas neatkarībai (National Union for the Total Independence of Angola) amatpersonas un viņu ģimenes locekļi, kuru sarakstu ir apstiprinājusi Komiteja, kas izveidota saskaņā a r Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes 1993.gada 15.septembra 864.rezolūciju.

3. Aizliegt vecākajām UNITA amatpersonām un viņu ģimenes locekļiem ieceļot Latvijas Republikā, kā arī ceļot tranzītā cauri Latvijas teritorijai.

4. Neizsniegt vecākajām UNITA amatpersonām un viņu ģimenes locekļiem vīzas ieceļošanai Latvijas Republikā vai tās teritorijas šķērsošanai tranzītā, neizsniegt uzturēšanās atļaujas Latvijas Republikā, kā arī anulēt līdz šim izsniegtās vīzas un uzturēšanās atļaujas.

5. Aizliegt gaisa kuģiem, kas ir pacēlušies no Angolas Republikas teritorijas, nolaisties Latvijas teritorijā vai šķērsot Latvijas Republikas gaisa telpu, un aizliegt pacelties gaisa kuģiem, kas dodas uz Angolas Republiku.

6. Aizliegt Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kuras legāli atrodas vai kuru pārstāvniecības ir reģistrētas Latvijas Republikā, piegādāt Angolas Republikai gaisa kuģus vai to sastāvdaļas, kā arī sniegt tehnisko palīdzību Angolas Republikā reģistrētiem gaisa kuģiem.

7. Šo noteikumu 3., 4., 5. un 6.punktā minētie ierobežojumi netiek piemēroti, ja sniedzama neatliekamā medicīniskā palīdzība, kā arī attiecībā uz gaisa kuģiem, ar kuriem transportē pārtikas produktus, medikamentus vai humāno palīdzību.

8. Ārlietu ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Satiksmes ministrijai veikt šo noteikumu izpildei nepieciešamos pasākumus. 

Ministru prezidents G.Krasts

Ārlietu ministrs V.Birkavs

03.04.1998