Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2001. gada 31. jūlija noteikumus Nr. 337 "Kārtība, kādā stipendijas atbrīvojamas no aplikšanas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 402

Rīgā 1997.gada 2.decembrī (prot. nr.67 25.§)

Noteikumi par fondiem, kuru izmaksātās stipendijas nav apliekamas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli

Izdoti saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli"
9.panta pirmās daļas 8.punktu

1. Šie noteikumi nosaka fondus, kuru izmaksātās stipendijas nav apliekamas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli.

2. Fondi, kuru izmaksātās stipendijas nav apliekamas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (turpmāk - fonds), ir normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā reģistrētā sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Sorosa fonds - Latvija", kā arī šādas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā reģistrētās sabiedriskās organizācijas:

2.1. Latvijas Kultūras fonds;

2.2. Latvijas Bērnu fonds;

2.3. Latvijas Izglītības fonds.

3. Šie noteikumi attiecas tikai uz tām stipendijām, kuras personai izmaksā attiecīgais fonds, veicot naudas līdzekļu ieskaitīšanu no fonda bankas konta personas norādītajā bankas kontā vai veicot izmaksu no fonda kases skaidrā naudā (izņemot šo noteikumu 5.punktā minēto nosacījumu).

4. Ja stipendija paredzēta personas mācībām (studijām) ārvalsts mācību iestādē, tās apmērā saskaņā ar Ministru kabineta noteikto kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi, var tikt ietverti arī ceļa izdevumi.

5. Stipendiju, ko fonds ir piešķīris personai mācībām (studijām) ārvalsts mācību iestādē, var izmaksāt arī attiecīgajā mācību iestādē, kurā persona apgūst mācību (studiju) programmu.

6. Fonds 15 dienu laikā pēc lēmuma par stipendijas nodibināšanu pieņemšanas iesniedz Finansu ministrijā stipendijas nolikumu.

7. Stipendijas nolikumā sniedzamas šādas ziņas:

7.1. stipendijas nodibināšanas mērķis;

7.2. personas, kuras var pretendēt uz stipendijas piešķiršanu;

7.3. stipendijas piešķiršanas noteikumi;

7.4. laikposms, uz kādu stipendija tiek piešķirta;

7.5. stipendijas apmērs un tās izmaksas kārtība;

7.6. stipendijas finansēšanas avoti.

8. Finansu ministrija pēc attiecīgā fonda stipendijas nolikuma saņemšanas reģistrē nodibināto stipendiju un 15 dienu laikā nosūta par to informāciju Valsts ieņēmumu dienestam.

9. Fonds par taksācijas gada laikā piešķirtajām un izmaksātajām stipendijām, kuras saskaņā ar šiem noteikumiem nav apliekamas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, iesniedz pārskatu (pielikums) Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē pēc fonda atrašanās vietas:

9.1. par taksācijas gada pirmo pusi - līdz taksācijas gada 1.augustam;

9.2. par taksācijas gadu kopumā - līdz taksācijas gadam sekojošā gada 1.februārim.

10. Noteikumi piemērojami attiecīgo fondu 1997.gadā nodibinātajām un izmaksātajām stipendijām, ja fondi mēneša laikā pēc šo noteikumu stāšanās spēkā iesniedz Finansu ministrijā stipendiju nolikumus, kuros ir šo noteikumu 7.punktā minētās ziņas, kā arī sniedz informāciju par to, kam un kādā apmērā 1997.gadā ir izmaksātas minētās stipendijas.

Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministrs R.Zīle

05.12.1997