Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt 2000. gada 16. marta likumu: Par starptautisko organizāciju noteikto sankciju režīmu Latvijas Republikā.

Saeima ir pieņēmusi
un Valsts prezidents izsludina šādu likumu:

Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju režīmu Latvijas Republikā

1.pants. Likuma mērķis ir reglamentēt Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju (turpmāk - sankcijas) režīma īstenošanu un citus ar sankcijām saistītus jautājumus Latvijas Republikā.

2.pants. Sankcijas ir nemilitāri pasākumi, kuru mērķis ir nodrošināt vai atjaunot mieru un drošību, un to izpilde ir obligāta visām Apvienoto Nāciju Organizācijas dalībvalstīm. Sankcijas var ietvert ekonomisko attiecību daļēju vai pilnīgu pārtraukšanu, dzelzceļa, jūras un gaisa satiksmes, pasta, telegrāfa, radio un citu sazināšanās līdzekļu darbības, kā arī diplomātisko attiecību pārtraukšanu.

3.pants. Ārlietu ministrija informē Ministru kabinetu par sankciju noteikšanu, to pagarināšanu, maiņu un izbeigšanu pret trešo valsti un nepieciešamajiem pasākumiem, kas veicami Latvijas Republikai šo sankciju īstenošanai.

4.pants. Ministru kabinets pēc Ārlietu ministrijas ierosinājuma izdod noteikumus par sankciju režīma noteikšanu, pagarināšanu, maiņu un izbeigšanu pret trešo valsti, kā arī pieņem lēmumu par nepieciešamajiem pasākumiem šo sankciju īstenošanai.

5.pants. Ārlietu ministrija informē Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretāru par Ministru kabineta noteikumiem par sankciju režīmu Latvijas Republikā.

6.pants. Stratēģiskas nozīmes eksporta un importa kontroles komiteja savas kompetences ietvaros kontrolē sankciju režīma ievērošanu.

7.pants. Ministru kabineta noteikumu par sankciju režīmu Latvijas Republikā tīša pārkāpšana ir krimināli sodāma saskaņā ar likumu.

Likums Saeimā pieņemts 1997.gada 19.jūnijā.

Valsts prezidenta vietā
Saeimas priekšsēdētājs A.Čepānis

Rīgā 1997.gada 8.jūlijā

22.07.1997