Ministru kabineta noteikumi Nr. 91
Rīgā 2001.gada 27.februārī (prot. Nr. 9, 14.§)
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 20.augusta noteikumos Nr.292 "Noteikumi par pārtikas piesārņojumu" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 268./269.nr.) šādus grozījumus:
1. Papildināt noteikumus ar 2.8.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.8. erukskābi."
2. Papildināt noteikumus ar 6.1 un 6.2 punktu šādā redakcijā:
"6.1 Pārtikā izmantojamās eļļās, taukos un to maisījumos, saliktos pārtikas produktos, kuriem pievienota eļļa, tauki vai to maisījumi un kuros kopējais tauku saturs ir 5 procenti vai vairāk, erukskābes daudzums, kas aprēķināts pret kopējo taukskābju daudzumu taukos, nedrīkst būt lielāks par 5 procentiem.
6.2 Noteikumu 6.1 punkts stājas spēkā ar 2001.gada 1.jūniju."
Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ
Labklājības ministrs A.Požarnovs