Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1997. gada 9. decembra noteikumus Nr. 408 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmes sadalījumu pa valsts sociālās apdrošināšanas veidiem 1998.gadā".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 36

Rīgā 1997.gada 14.janvārī  (prot. nr.4 17.§)

Noteikumi par bīstamības grupu un tai atbilstošu apdrošināšanas tarifa likmi apdrošināšanas maksājumiem par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām 1997.gadā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par obligāto sociālo
drošināšanu pret nelaimes gadījumiem
darbā un arodslimībām" 10.pantu

1. Šie noteikumi nosaka bīstamības grupu un tai atbilstošu apdrošināšanas tarifa likmi apdrošināšanas maksājumiem par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām (turpmāk - apdrošināšanas maksājumi) 1997.gadā.

2. Noteikt, ka 1997.gadā ir vienota bīstamības grupa un tai atbilstoša apdrošināšanas tarifa likme - 0,08 procenti no apdrošinātās personas darba ienākuma, kuru apliek ar sociālo nodokli atbilstoši likumam "Par sociālo nodokli".

3. Apdrošināšanas maksājumi uzskatāmi par sociālās apdrošināšanas iemaksu, ir ieskaitāmi sociālā nodokļa likmē un dod tiesības uz apdrošināšanas atlīdzību atbilstoši likumam "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām".

4. Darbinieki, kas noslēguši darba līgumu ar darba devējiem, un personas, kas stājušās valsts civildienesta attiecībās, kā arī obligātā valsts darba dienesta dienestnieki tiek apdrošināti, apdrošinājuma ņēmējam veicot sociālā nodokļa maksājumus.

5. Apdrošināšanas maksājumi par mācību un audzināšanas iestāžu audzēkņiem un studentiem, kas nodarbināti darba vietās ražošanas vai mācību prakses laikā, tiek segti no valsts pamatbudžeta līdzekļiem.

6. Apdrošināšanas maksājumu objekts:

6.1. šo noteikumu 4.punktā minētajām personām - to darba ienākums;

6.2. šo noteikumu 5.punktā minētajām personām - Ministru kabineta noteiktā minimālā mēnešalga (amatalga) vai tās daļa, ja audzēkņu vai studentu ražošanas vai mācību prakses laiks ir mazāks par mēnesi.

Ministru prezidents A.Šķēle

Labklājības ministrs V.Makarovs

22.01.1997