Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

  Saeima ir pieņēmusi
un Valsts prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par līgumsabiedrībām"

Izdarīt likumā "Par līgumsabiedrībām" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 11./12.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 2.panta pirmajā daļā vārdu "civilkodekss" ar vārdu "Civillikums" un vārdu "likumdošanas" - ar vārdu "normatīvie".

2. Izslēgt 4.pantā vārdus "vai arbitrāža".

3. Aizstāt 5.pantā vārdu "likumdošanas" ar vārdu "normatīvajiem".

4. Izteikt 33.panta pirmās daļas 3.punktu šādā redakcijā:

"3) saskaņā ar likumu "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju";".

5. Izteikt 35.pantu šādā redakcijā:

"35.pants. Ja līgumsabiedrība tiek likvidēta saskaņā ar šā likuma 33.panta 1., 2., 4. vai 5.punktu, likvidatorus ieceļ paši līgumsabiedrības dalībnieki, bet 3.punktā minētajā gadījumā - saskaņā ar likumu "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju".

Ja likvidācijas gaitā atklājas, ka no tās mantas, ar kuru atbild likvidējamās līgumsabiedrības dalībnieki, nav iespējams pilnībā apmierināt visas likumīgās kreditoru prasības, likvidatoriem ir jāziņo par to līgumsabiedrības dalībniekiem un jāiesniedz tiesā pieteikums par maksātnespēju likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju" noteiktajā kārtībā."

Pārejas noteikums

Likuma 35.panta jaunā redakcija stājas spēkā dienā, kad stājas spēkā likums "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju".

Likums Saeimā pieņemts 1996.gada 3.oktobrī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1996.gada 22.oktobrī

06.11.1996