Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par individuālo (ģimenes) uzņēmumu, zemnieka vai zvejnieka saimniecību un individuālo darbu"

Izdarīt likumā "Par individuālo (ģimenes) uzņēmumu, zemnieka vai zvejnieka saimniecību un individuālo darbu" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 6./7., 17., 49./50.nr.) šādus grozījumus:

1. Izslēgt visā likuma tekstā atsauces uz likumu publikācijām.

2. Aizstāt 1.panta otrajā daļā vārdu "likumdošanas" ar vārdu "normatīvajiem".

3. 2.pantā:

aizstāt pirmajā daļā vārdu "pamatus" ar vārdu "kārtību", vārdus "Latvijas civilkodekss, laulības un ģimenes kodekss" - ar vārdu "Civillikums", vārdus "citi Latvijas Republikas likumi un nolikums par uzņēmumu vai uzņēmuma statūti, ja tādi tiek pieņemti" - ar vārdiem "citi likumi un Ministru kabineta noteikumi, kā arī uzņēmuma statūti, ja tādi tiek pieņemti";

izslēgt otro daļu.

4. Izslēgt 3.panta trešo daļu.

5. Aizstāt 7.panta otrās daļas 9.punktā vārdu "likumdošanas" ar vārdu "normatīvajiem".

6. 9.pantā:

aizstāt 3.punktā vārdus "Tautas deputātu padomes lēmuma noraksts par zemes gabala piešķiršanu un zemes lietojuma (īpašnieka) akta noraksts" ar vārdiem "pašvaldības domes (padomes) vai zemes komisijas lēmums par zemes gabala piešķiršanu lietošanā vai notariāli apliecināts noraksts no zemesgrāmatu akta par zemes gabala piederību";

aizstāt 4.punktā vārdus "pagasta Tautas deputātu padomes lēmums par zivju limitu iedalīšanu un Latvijas Republikas Jūras lietu ministrijas Zivju resursu valsts uzraudzības dienesta izdota atļauja" ar vārdiem "pagasta padomes lēmums par zivju limita iedalīšanu".

7. Izslēgt 10.panta otrajā daļā vārdus "Latvijas Republikas".

8. Aizstāt 13.pantā vārdus "nosaka Latvijas Republikas likums "Par uzņēmējdarbību"" ar vārdiem "regulē attiecīgie normatīvie akti".

9. Aizstāt 14.panta otrajā daļā vārdu "likumdošanas" ar vārdu "normatīvieī.

10. Aizstāt 15. un 16.pantā vārdus "Latvijas Republikas likumdošanas" ar vārdu "normatīvajos".

11. Aizstāt 19.pantā vārdus "Valsts finansu inspekcijas" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienesta" un izslēgt vārdus "bet ne biežāk kā reizi gadā".

12. 20.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

"Normatīvo aktu pārkāpuma gadījumā uzņēmuma darbību var apturēt saskaņā ar likumu "Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību".";

izslēgt otrajā daļā vārdus "izņemot gadījumus, kad uzņēmuma darbību aptur Latvijas Republikas Vides aizsardzības komiteja".

13. Papildināt 21.pantu ar ceturto daļu šādā redakcijā:

"Ja likvidācijas gaitā atklājas, ka ar likvidējamā individuālā (ģimenes) uzņēmuma (zemnieka vai zvejnieka saimniecības) mantu nav iespējams pilnībā apmierināt visas likumīgās kreditoru prasības, īpašniekam, kopīpašniekiem vai likvidatoram ir jāziņo par to attiecīgi pārējiem kopīpašniekiem vai īpašniekam un jāiesniedz tiesā pieteikums par maksātnespēju likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju" noteiktajā kārtībā."

14. Aizstāt 23.pantā vārdus "civilās un ģimenes likumdošanas noteikumiem" ar vārdu "Civillikumu".

15. Aizstāt 24.panta pirmajā daļā un 26.pantā vārdus "Latvijas Republikas Ministru Padomes" ar vārdiem "normatīvajos aktos".

16. Aizstāt 27.panta otrajā teikumā vārdus "nosaka Latvijas Republikas likums "Par uzņēmējdarbību"" ar vārdiem "regulē attiecīgie normatīvie akti".

Pārejas noteikums

Grozījumi likuma 21.pantā stājas spēkā dienā, kad stājas spēkā likums "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju".

Likums Saeimā pieņemts 1996.gada 3.oktobrī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1996.gada 22.oktobrī

05.11.1996