Ministru kabineta noteikumi Nr. 107
Rīgā 1996.gada 4.aprīlī (prot. nr.19, 29.§)
Izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā
Izdarīt likumā "Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 99.nr.) šādus grozījumus:
1. Izteikt 1.panta 3.punktu šādā redakcijā:
"3) atbilstības sertifikācija - no ražotāja un patērētāja neatkarīgas trešās puses rīcība, kas ar noteiktu ticamību apliecina, ka norādītais produkts, process vai pakalpojums atbilst noteiktam standartam vai citam normatīvajam dokumentam;".
2. Izteikt 1.panta 11.punktu šādā reakcijā:
"11) obligātā atbilstības sertifikācija - valsts pilnvarotas un akreditētas trešās puses rīcība, kas ar noteiktu ticamību apliecina, ka norādītais produkts, process vai pakalpojums atbilst noteiktam standartam vai citam normatīvajam dokumentam;".
3. Izteikt 18.pantu šādā redakcijā:
"18.pants. Obligātās kvalitātes prasības un to ievērošanas pārbaudes kārtību pārtikai nosaka Ministru kabinets."
4. Izteikt 19.pantu šādā redakcijā:
"19.pants. (1) Pārtikas atbilstības sertifikāciju veic nacionālā akreditācijas sistēmā akreditētas un valsts pilnvarotas institūcijas - pārtikas sertifikācijas iestādes vai organizācijas.
(2) Pārtikas starptautisko atbilstības sertifikāciju var veikt starptautiski atzītas pārtikas sertifikācijas iestādes vai organizācijas. Tas neatbrīvo uzņēmējus no obligāto kvalitātes prasību ievērošanas Latvijā un pakļaušanās valsts uzraudzībai."
5. Izteikt 21.pantu šādā redakcijā:
"21.pants. Sertifikātus pārtikas sertifikācijas iestādes vai organizācijas izsniedz, pamatojoties uz nacionālā akreditācijas sistēmā akreditētu un valsts pilnvarotu testēšanas laboratoriju veiktās pārbaudes rezultātiem."
6. Izteikt 29.panta otro daļu šādā redakcijā:
"(2) Katram importētas pārtikas fasējumam, kuras marķējumā ietvertā informācija ir svešvalodā, jāpievieno marķējumā ietvertās informācijas tulkojums valsts valodā."
8. Izteikt 35.panta pirmo daļu šādā redakcijā:
"35.pants. (1) Pārtikas uzņēmumu kvalitātes nodrošināšanas sistēmu atbilstības sertifikācija ir brīvprātīga. To veic nacionālajā sistēmā akreditētas pārtikas sertifikācijas iestādes vai organizācijas."
9. Izteikt Pārejas noteikumu 3.punktu šādā redakcijā:
"3. Noteikt pārejas periodu uz obligāto sertifikāciju Latvijā ražotai pārtikai līdz 1997.gada 1.jūlijam, vienlaikus nodrošinot valsts uzraudzību pār pārtikas kvalitāti un paredzot, ka sertifikāciju un testēšanu līdz akreditācijai nacionālajā vai starptautiskajā akreditācijas sistēmā, bet ne vēlāk kā līdz 1997.gada 1.janvārim, var veikt valsts pilnvarotas sertifikācijas iestādes, organizācijas vai testēšanas laboratorijas. Ministru kabinets izstrādā noteikumus pakāpeniskai pārtikas atbilstības saskaņošanai ar Latvijas starptautiskajām saistībām."
Ministru prezidents A.Šķēle
Labklājības ministrs V.Makarovs