Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru prezidenta rīkojums nr. 512

Rīgā 1995.gada 8.septembrī

Par kārtību, kādā iesniedzami un izskatāmi ierosinājumi par Ministru kabineta balvas piešķiršanu

1. Saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 8.augusta noteikumiem nr.245 "Nolikums par Ministru kabineta balvu" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 121.nr.) (tālāk tekstā - "Nolikums par balvu") ierosinājumus par Ministru kabineta balvas piešķiršanu (tālāk tekstā - "ierosinājumi par apbalvošanu") pieņem un izskata šajā rīkojumā noteiktajā kārtībā.

2. Ierosinājumi par apbalvošanu un ar tiem saistītie materiāli slēgtā aploksnē iesniedzami Ministru kabineta Apbalvošanas padomei (izveidota ar Ministru kabineta 1995.gada 25.aprīļa rīkojumu nr.200 "Par Ministru kabineta Apbalvošanas padomi" - Latvijas Vēstnesis, 1995, 67.nr.) Valsts kancelejā Rīgā, Brīvības bulvārī 36.

3. Ierosinājumus par apbalvošanu un ar tiem saistītos materiālus Ministru kabineta Apbalvošanas padomei līdz katra gada 30.septembrim iesniedz:

3.1. ministri;

3.2. Latvijas Pašvaldību savienība;

3.3. likumā noteiktajā kārtībā reģistrētās sabiedriskās organizācijas.

4. Ierosinājumi par apbalvošanu saskaņā ar Nolikuma par balvām 4.punktu iesniedzami par tiem darbiem, kas pabeigti iepriekšējā gadā, vai par nopelniem ilgākā laikposmā.

Par iepriekšējo gadu uzskatāms laikposms no viena kalendāra gada 30.septembra līdz nākamā kalendāra gada 30.septembrim.

Par ilgāku laikposmu uzskatāmais periods netiek ierobežots ar konkrētiem termiņiem.

Par pabeigtiem darbiem uzskatāmi darbi, kas publicēti vai citādā veidā nodoti izvērtēšanai sabiedrībai vai valsts institūcijām.

5. Ierosinājumi par apbalvošanu un ar tiem saistītie materiāli Ministru kabineta Apbalvošanas padomei iesniedzami valsts valodā.

6. Ierosinājumā par apbalvošanu sniedzamas šādas ziņas par apbalvošanai izvirzīto kandidātu:

6.1. vārds, uzvārds, dzimšanas gads, zinātniskais grāds un apbalvojumi;

6.2. dzīves apraksts;

6.3. dati par dzīvesvietu un nodarbošanos (darbavietu un ieņemamo amatu).

7. Ierosinājumam par apbalvošanu par pabeigtajiem darbiem pievienojami attiecīgie darbi vai to apraksti, fotogrāfijas vai citi informatīvi materiāli. Materiāliem var pievienot arī citus dokumentus, kuros ir attiecīgo darbu vērtējums.

8. Ierosinājumam par apbalvošanu par nopelniem ilgākā laikposmā pievienojams attiecīgo nopelnu apraksts un attiecīgie informatīvie materiāli.

9. Ierosinājumu par apbalvošanu paraksta:

9.1. ministrs;

9.2. Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs vai viņa vietnieks (priekšsēdētāja prombūtnes laikā);

9.3. saskaņā ar sabiedriskās organizācijas statūtiem pilnvarotā persona.

Iesniedzot ierosinājumu par apbalvošanu Latvijas Pašvaldību savienības vai sabiedriskās organizācijas vārdā, tam pievienojams dokuments, kas apliecina attiecīgās organizācijas atbalstu ierosinājumam saskaņā ar organizā cijas statūtiem.

10. Ierosinājuma par apbalvošanu iesniedzējs par sevi norāda šādas ziņas:

10.1. vārds, uzvārds un nodarbošanās (darbavieta un ieņemamais amats);

10.2. adrese un tālruņa numurs;

10.3. dati par sabiedriskās organizācijas reģistrāciju Tieslietu ministrijā un, ja nepieciešams, attiecīgi izraksti no organizācijas statūtiem.

11. Ministru kabineta Apbalvošanas padomes sēdes sasauc Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšsēdētājs vai viņa vietnieks (priekšsēdē tāja prombūtnes laikā).

12. Ministru kabineta Apbalvošanas padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz pieci šīs padomes locekļi. Lēmumu par noteiktu personu izvirzīšanu apbalvošanai ar Ministru kabineta balvu Ministru kabineta Apbalvošanas padome pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu.

13. Ministru kabineta Apbalvošanas padomes sēdes ir slēgtas. Tajās kā ekspertus vai papildu informācijas sniedzējus var uzaicināt piedalīties apbalvošanas ierosinātājus vai citas personas.

14. Ministru kabineta Apbalvošanas padome līdz kārtējā gada 25.oktob rim izskata visus iesniegtos ierosinājumus par apbalvošanu un ar tiem saistītos materiālus un saskaņā ar Nolikuma par balvām 7.punktu pieņem motivētu lēmumu par noteiktu personu izvirzīšanu apbalvošanai ar Ministru kabineta balvu.

Lēmuma motivācijas daļā norādāms darba vai nopelnu nozīmīguma izvērtējums attiecīgajā jomā.

15. Ministru kabineta Apbalvošanas padomes sēdes protokolā fiksējama sēdes darba kārtība, pieņemtie lēmumi un balsošanas rezultāti. Sēdes protokolu paraksta Ministru kabineta Apbalvošanas padomes sēdes vadītājs un sekretārs.

16. Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšsēdētājs vai viņa vietnieks (priekšsēdētāja prombūtnes laikā) līdz kārtējā gada 1.novembrim Ministru kabineta Apbalvošanas padomes pieņemtos lēmumus par noteiktu personu izvirzīšanu apbalvošanai ar Ministru kabineta balvu iesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā.

17. Ministru kabineta balvas Goda diplomu paraksta Ministru prezidents un Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšsēdētājs, un tas tiek apstiprināts ar Ministru kabineta zīmogu.

18. Ministru kabineta balvu Goda diplomus un krūšu nozīmes nenumurē, bet par katru apbalvoto personu izdara attiecīgu ierakstu Ministru kabineta balvas laureātu sarakstā.

Par minēto sarakstu ir atbildīga Valsts kanceleja.

Ministru prezidents M.Gailis

08.09.1995