Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: vēl nav spēkā

Varakļānu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 15/2024

Varakļānos 2024. gada 26. septembrī (prot. Nr. 12, 17.)

Grozījumi Varakļānu novada pašvaldības 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Varakļānu novada pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu un 49. panta pirmo daļu

Izdarīt Varakļānu novada pašvaldības 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Varakļānu novada pašvaldības nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2024., Nr. 14) šādus grozījumus:

1. Svītrot noteikumu 8.14. apakšpunktu.

2. Papildināt 12. punktu ar 12.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.3. iestāde "Madonas novada un Varakļānu novada bāriņtiesa."

Varakļānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Justs

 

Varakļānu novada pašvaldības domes 2024. gada 26. septembra saistošo noteikumu Nr. 15 "Grozījumi Varakļānu novada pašvaldības 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Varakļānu novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošie noteikumi aktualizē pašvaldības iestāžu sarakstu. Pamatojoties uz Varakļānu novada bāriņtiesas veikto reorganizāciju, to svītrojot no pašvaldības iestāžu saraksta, iestādes saistības pārņem ar Madonas novadu izveidotā kopīgā iestādē "Madonas novada un Varakļānu novada bāriņtiesa".
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Fiskālās ietekmes prognoze: ietekme uz pašvaldības budžetu nav būtiska.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums nerada mērķgrupai jaunas tiesības un pienākumus bērnu un aizgādnībā esošo personu tiesību un interešu aizsardzībā.

Saistošie noteikumi nerada jaunas tiesības un neuzliek jaunus pienākumus vides, veselības jomā, konkurence un uzņēmējdarbība netiek ietekmēta.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu izpilde paredz bāriņtiesas administratīvās funkcijas dalīšanu, optimizējot izmaksas un saimnieciskos jautājumus attiecībā uz darba procesa nodrošināšanu.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu izpildi pašvaldība īstenos esošo cilvēkresursu ietvaros, nodrošinot pakalpojuma pieejamību Varakļānu novada teritorijā saskaņā ar Bāriņtiesas likuma prasībām.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpilde paredz bāriņtiesas reorganizāciju, izveidojot kopīgu iestādi ar Madonas novada pašvaldību, nodrošinot pakalpojuma pieejamību Varakļānu novada teritorijā.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešās daļas noteiktajam, sabiedrības viedokļa noskaidrošanai un priekšlikumu iesniegšanai saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts tika publicēts no 2024. gada 3. septembra līdz 25. septembrim pašvaldības tīmekļvietnē www.varaklani.lv.

Noteiktā termiņa ietvaros priekšlikumi par saistošo noteikumu projekta redakciju nav saņemti.

Varakļānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Justs

08.10.2024