Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: vēl nav spēkā

Ministru kabineta noteikumi Nr. 633

Rīgā 2024. gada 1. oktobrī (prot. Nr. 40 36. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumos Nr. 440 "Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts budžeta mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības"

Izdoti saskaņā ar Dziesmu un deju svētku likuma
7. panta pirmās daļas 7. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumos Nr. 440 "Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts budžeta mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 150. nr.; 2016, 101. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Lai aprēķinātu mērķdotācijas apmēru konkrētam dibinātājam, centrs izmanto datus, ko normatīvajos aktos par valsts statistikas apkopošanu kultūras jomā noteiktajā kārtībā dibinātājs sniedzis elektroniskajā datubāzē "Latvijas kultūras datu portāls" (tīmekļvietnē www.kulturasdati.lv)."

2. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Lai dibinātāji (izņemot šo noteikumu 12. punktā minētos dibinātājus) saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto mērķdotācijas sadalījumu saņemtu mērķdotāciju par dibinātāja faktiski veiktajiem izdevumiem kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, dibinātājs līdz kārtējā gada I, II un III ceturksnim sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam Valsts kases e-pakalpojumu portālā aizpilda pārskatu "Valsts budžeta mērķdotācijas pieprasījums māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām" (1. pielikums) (turpmāk - pārskats par mērķdotācijas pieprasījumu). Dibinātājs līdz kārtējā gada 15. novembrim Valsts kases e-pakalpojumu portālā aizpilda pārskatu par mērķdotācijas pieprasījumu attiecībā uz plānotajiem izdevumiem IV ceturksnī. Pārskatā par mērķdotācijas pieprasījumu iekļauj šādas ziņas:

11.1. kolektīva nosaukums un grupas veids (kolektīvam jābūt atbilstošam šo noteikumu 2. punktā minētajiem kritērijiem);

11.2. kolektīva vadītāja darba samaksas un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu apmērs;

11.3. dibinātāja konts Valsts kasē vai kredītiestādē mērķdotācijas saņemšanai un izdevumu veikšanai."

3. Papildināt ar 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Centrs 10 darbdienu laikā pēc pārskata par mērķdotācijas pieprasījumu saņemšanas izvērtē to un piecu darbdienu laikā veic aprēķinātā mērķdotācijas apmēra pārskaitījumu dibinātājam."

4. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Centrs ar dibinātāju - fizisku personu - slēdz līgumu par mērķdotācijas izmaksu saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto mērķdotācijas sadalījumu un četras reizes gadā līgumā noteiktajos termiņos vienādās daļās pārskaita mērķdotāciju uz attiecīgā kolektīva dibinātāja norādīto kontu. Ja kolektīva dibinātājs ir fiziska persona, kas nav reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicēja, centrs no attiecīgajam dibinātājam izmaksājamās mērķdotācijas normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un kārtībā ietur nodokļus."

5. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Dibinātājs saskaņā ar šo noteikumu 2. pielikumu aizpilda pārskatu "Pārskats par mērķdotācijas izlietojumu" (turpmāk - pārskats par mērķdotācijas izlietojumu) un iesniedz to Valsts kases e-pakalpojumu portālā līdz nākamā gada 15. janvārim, bet, ja tā ir brīvdiena vai svētku diena, tad pēdējā darbdienā pirms šīs dienas."

6. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Centrs līdz kārtējā gada 30. janvārim pārbauda šo noteikumu 13. punktā minētos pārskatus un apstiprina tos Valsts kases e-pakalpojumu portālā."

7. Izteikt 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Ja centrs konstatē kļūdas pārskatā par mērķdotācijas pieprasījumu vai pārkāpumus kolektīvu vadītāju darba samaksas un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu piešķiršanā un nodrošināšanā, tas līdz pārskata par mērķdotācijas pieprasījumu precizēšanai vai pārkāpumu novēršanai pārtrauc mērķdotācijas izmaksu."

8. Papildināt ar 16.1 punktu šādā redakcijā:

"16.1 Centrs pēc pārskata par mērķdotācijas pieprasījumu precizēšanas vai pārkāpumu novēršanas izdara pārrēķinu un veic maksājumu par iepriekšējo periodu vai ietur nepamatoti izmaksātos līdzekļus no nākamajā ceturksnī dibinātājam paredzētajiem līdzekļiem."

9. Papildināt ar 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Lai atbilstoši mērķdotācijas palielinājumam 2024. gadā māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām dibinātājs (izņemot šo noteikumu 12. punktā minētos dibinātājus) saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto mērķdotācijas sadalījumu 2024. gadā saņemtu papildu mērķdotāciju par dibinātāja faktiski veiktajiem izdevumiem kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, dibinātājs:

22.1. līdz 2024. gada 15. novembrim Valsts kases e-pakalpojumu portālā aizpilda pārskatu par mērķdotācijas pieprasījumu par faktiski veiktajiem izdevumiem 2024. gada I, II un III ceturksnī un par plānotajiem izdevumiem IV ceturksnī;

22.2. līdz 2025. gada 15. janvārim Valsts kases e-pakalpojumu portālā aizpilda 2024. gada pārskatu par mērķdotācijas izlietojumu."

10. Papildināt ar 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Centrs 10 darbdienu laikā pēc pārskata par mērķdotācijas pieprasījumu saņemšanas par 2024. gada I, II, III un IV ceturksni izvērtē to, veic mērķdotācijas summas pārrēķinu un piecu darbdienu laikā veic aprēķinātā mērķdotācijas apmēra atlikušās daļas pārskaitījumu dibinātājam. Centrs 2024. gada novembra un decembra mērķdotācijas apmēru maksā avansā atbilstoši dibinātāja oktobrī faktiski veiktajiem izdevumiem kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām."

11. Izteikt pielikumu jaunā redakcijā (1. pielikums).

12. Papildināt ar 2. pielikumu (2. pielikums).

Ministru prezidentes pienākumu izpildītāja ‒
tieslietu ministre I. Lībiņa-Egnere

Kultūras ministre A. Lāce

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 1. oktobra
noteikumiem Nr. 633

"1. pielikums
Ministru kabineta
2015. gada 28. jūlija
noteikumiem Nr. 440

Valsts budžeta mērķdotācijas pieprasījums māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām

Sagatavots saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumiem Nr. 440 "Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts budžeta mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības"

Veidlapa Nr. KM_MDOT

Valsts budžeta mērķdotācijas pieprasījums māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām

KODI

Dibinātāja nosaukums

 

Iestādes nosaukums

 

Pārskata gads

 

Pārskata periods

 

   

Kolektīva nosaukums1

Kolektīva grupas veids2

Mākslinieciskā kolektīva vadītāja darba samaksas un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu apmērs pārskata periodā

atlīdzība (2. + 5. aile)

atalgojums

(3. + 4. aile)

amatalga3

atalgojums fiziskām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata4

darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

pārējie iepriekš neklasificētie pakalpojumu veidi5

A

B

1

2

3

4

5

6

               
Dibinātāja izlietotais finansējums māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām pārskata periodā pilnā apmērā, euro  

Iepriekšējā pārskata periodā norādīto datu korekcija6

Kolektīva nosaukums1

Kolektīva grupas veids2

Mākslinieciskā kolektīva vadītāja darba samaksas un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu apmērs pārskata periodā

atlīdzība (2. + 5. aile)

atalgojums

(3. + 4. aile)

amatalga3

atalgojums fiziskām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata4

darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

pārējie iepriekš neklasificētie pakalpojumu veidi5

A

B

1

2

3

4

5

6

               
Dibinātāja izlietotais finansējums māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām pārskata periodā pilnā apmērā, euro  

Piezīmes.

1 Aizpilda attiecīgo rindu atbilstoši kolektīva nosaukumam (aile A).

2 Aizpilda attiecīgo rindu atbilstoši kolektīva grupas veidam (aile B).

3 Norāda aprēķināto atalgojumu pārskata periodā bez darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, ja ar kolektīva vadītāju ir noslēgts darba līgums.

4 Norāda aprēķināto atalgojumu pārskata periodā bez darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, ja ar kolektīva vadītāju ir noslēgts uzņēmuma līgums.

5 Norāda pārskata periodā pārskaitīto atlīdzību kolektīvu vadītājiem, kuri ir saimnieciskās darbības veicēji.

6 Dibinātājs sadaļā "Informācijai" norāda, kurš pārskata ceturksnis tiek koriģēts.

Informācijai:





Dibinātājs nodrošina līdzekļu izlietojuma kontroli un atbilstību mērķim.

Apliecinu, ka esmu sniedzis patiesas un pilnīgas nepieciešamās ziņas un apzinos, ka par nepatiesu ziņu sniegšanu mani var saukt pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Dibinātāja rekvizīti:

Saņēmēja nosaukums  
Saņēmēja maksājumu iestāde  
Saņēmēja BIC kods  
Bankas konta numurs  

Pieprasījuma sagatavotājs:

Vārds, uzvārds  
Amats  
Telefona numurs  
E-pasts  
   
Dibinātāja vadītājs vai viņa pilnvarota persona  

ŠIS DOKUMENTS IR SAGATAVOTS UN ELEKTRONISKI PARAKSTĪTS EPĀRSKATOS,
IZMANTOJOT EPĀRSKATU AUTENTIFIKĀCIJAS RĪKUS"

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 1. oktobra
noteikumiem Nr. 633

"2. pielikums
Ministru kabineta
2015. gada 28. jūlija
noteikumiem Nr. 440

Pārskats par valsts budžeta mērķdotācijas māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām izlietojumu

Sagatavots saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumiem Nr. 440 "Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts budžeta mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības" dod tiesības pieprasīt šos datus

Veidlapa Nr. KM_MDOT

Pārskats par mērķdotācijas izlietojumu

 

KODI

Dibinātāja vārds, uzvārds/nosaukums  
Pārskata periods (gads)  

1. tabula

Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda sākumu (euro)

Pārskata periodā (euro)

Izdevumi pārskata periodā (euro)

Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda beigām (euro)

kontā

pēc uzkrāšanas principa*

saņemtā mērķdotācija

kopā
(1. + 3.)

pēc naudas plūsmas

pēc uzkrāšanas principa*

kontā
(4. - 5.)

pēc uzkrāšanas principa*
(2. + 3. - 6.)

1

2

3

4

5

6

7

8

               

2. tabula

Informācija par piešķirtā finansējuma izlietojumu:

Kods

Saņēmēja grupas veids

Saņēmēju skaits

Finansējuma izlietojums

atlīdzība (3. + 6.)

atalgojums (4. + 5.)

mēneša amatalga

atalgojums fiziskām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata

darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas

pārējie iepriekš neklasificētie pakalpojumu veidi**

1000

1100

1110

1150

1200

2279

A

B

1

2

3

4

5

6

7

KOPA KOPĀ              
JKD Jauktā kora diriģents              
SKD Sieviešu kora diriģents              
VKD Vīru kora diriģents              
SKD Senioru kora diriģents              
JAKD Jauniešu kora diriģents              
BKD Bērnu kora diriģents              
JVAV Jauktā vokālā ansambļa vadītājs              
SVAV Sieviešu vokālā ansambļa vadītājs              
VVAV Vīru vokālā ansambļa vadītājs              
SVAV Senioru vokālā ansambļa vadītājs              
JAVV Jauniešu vokālā ansambļa vadītājs              
BVAV Bērnu vokālā ansambļa vadītājs              
BTDKV Bērnu tautas deju kolektīva vadītājs              
JTDKV Jauniešu tautas deju kolektīva vadītājs              
VTDKV Vidējās paaudzes tautas deju kolektīva vadītājs              
STDKV Senioru tautas deju kolektīva vadītājs              
POV Pūtēju orķestra diriģents              
STUDV Tautas lietišķās mākslas studijas mākslinieciskais vadītājs              
FOLKV Folkloras kopas vadītājs              
ETNO Etnogrāfiskā ansambļa vadītājs              
TMUZ Tautas mūzikas ansambļa vadītājs              
KOKL Koklētāju ansambļa vadītājs              
ATEA Amatierteātra kolektīva vadītājs              

Piezīmes.

1. * Aili neaizpilda dibinātāji - fiziskās personas.

2. ** Ailē norāda maksājumus kolektīvu vadītājiem, kuri ir saimnieciskās darbības veicēji.

Es, kolektīva    
 

(nosaukums)

 
dibinātājs/dibinātāja pārstāvis    
 

(vārds, uzvārds/nosaukums)

,

apliecinu, ka saņemtā mērķdotācija izmantota atbilstoši Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumiem Nr. 440 "Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts budžeta mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības".

     

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Pārskata aizpildīšanas kārtība

1. tabulas aizpildīšanas kārtība

1. ailē "Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda sākumu/kontā" norāda finanšu līdzekļu atlikumu uz pārskata perioda sākumu.

2. ailē "Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda sākumu/pēc uzkrāšanas principa" norāda piešķirtā finansējuma atlikumu uz pārskata perioda sākumu. Šīs ailes vērtība sakrīt ar iepriekšējā pārskata periodā norādīto finanšu līdzekļu atlikumu pēc uzkrāšanas principa pārskata perioda beigās.

3. ailē "Pārskata periodā/saņemtā mērķdotācija" norāda pārskata periodā saņemto mērķdotāciju.

4. ailē "Pārskata periodā/kopā (1. + 3.)" norāda pārskata periodā pieejamos finanšu līdzekļus, ko aprēķina kā 1. un 3. ailes kopsummu.

5. ailē "Izdevumi pārskata periodā/pēc naudas plūsmas" norāda pārskata periodā izmaksāto atlīdzību kolektīvu vadītājiem.

6. ailē "Izdevumi pārskata periodā/pēc uzkrāšanas principa" norāda pārskata periodā aprēķināto atlīdzību kolektīvu vadītājiem.

7. ailē "Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda beigām/kontā (4. - 5.)" norāda finanšu līdzekļu atlikumu uz pārskata perioda beigām, ko aprēķina kā 4. un 5. ailes starpību.

8. ailē "Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda beigām/pēc uzkrāšanas principa (2. + 3. - 6.)" norāda piešķirtā finansējuma atlikumu uz pārskata perioda beigām, ko aprēķina kā 2. un 3. ailes kopsummas un 6. ailes starpību.

2. tabulas aizpildīšanas kārtība

Tabulā sniedz informāciju atbilstoši naudas plūsmai.

Izvēlas atbilstošo saņēmēja grupas veidu (B aile) un attiecīgajā rindā aizpilda ailes šādā kārtībā:

1. ailē "Saņēmēju skaits" norāda personu skaitu, kurām ir izmaksāta atlīdzība.

4. ailē "Finansējuma izlietojums/mēneša amatalga/1110" norāda izmaksāto atalgojumu bez darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, ja ar kolektīva vadītāju ir noslēgts darba līgums.

5. ailē "Finansējuma izlietojums/atalgojums fiziskām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata/1150" norāda izmaksāto atalgojumu bez darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, ja ar kolektīva vadītāju ir noslēgts uzņēmuma līgums.

6. ailē "Finansējuma izlietojums/darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas/1200" norāda pārskaitītās darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

7. ailē "Finansējuma izlietojums/pārējie iepriekš neklasificētie pakalpojumu veidi/2279" norāda pārskaitīto atlīdzību kolektīvu vadītājiem, kuri ir saimnieciskās darbības veicēji.

3. ailes "Finansējuma izlietojums/atalgojums (4. + 5.)/1100" datus aprēķina kā 4. un 5. ailes kopsummu.

2. ailes "Finansējuma izlietojums/atlīdzība (3. + 6.)/1000" datus aprēķina kā 3. un 6. ailes kopsummu.

ŠIS DOKUMENTS IR SAGATAVOTS UN ELEKTRONISKI PARAKSTĪTS EPĀRSKATOS,
IZMANTOJOT EPĀRSKATU AUTENTIFIKĀCIJAS RĪKUS"

04.10.2024