Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: vēl nav spēkā

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 50

Siguldā 2024. gada 26. septembrī

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 22. decembra saistošajos noteikumos Nr. 36 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamās telpas, un palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Siguldas novadā"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 26. septembra lēmumu
(prot. Nr. 17, 17. §)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
5. pantu, 6. panta otro daļu, 7. panta piekto un sesto daļu,
14. panta pirmās daļas 6. punktu, 15. pantu, 21.6 pantu,
21.7 pantu, 21.8 pantu, 21.9 pantu un 24. panta pirmo daļu,
"Dzīvojamo telpu īres likuma"
30. pantu, 32. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 22. decembra saistošajos noteikumos Nr. 36 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamās telpas, un palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Siguldas novadā", turpmāk - noteikumi, šādus grozījumus:

1.1. Aizstāt noteikumu 18. punktā vārdus "Teritorijas attīstības pārvaldes Īpašumu pārvaldības nodaļa" ar vārdiem "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde".

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2024. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 50 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 22. decembra saistošajos noteikumos Nr. 36 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamās telpas, un palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Siguldas novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Ar Siguldas novada pašvaldības domes (turpmāk - Pašvaldība) 2021. gada 22. decembra lēmumu apstiprināti Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 36 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamās telpas, un palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Siguldas novadā", kas stājušies spēkā 2022. gada 6. aprīlī.

1.2. Ar Pašvaldības domes 2024. gada 25. jūlija lēmumu "Par Siguldas novada pašvaldības domes izveidoto iestāžu reorganizāciju" (prot. Nr. 13, 57. §) nolemts veikt Siguldas novada pašvaldības iestādes "Siguldas novada pašvaldības centrālā pārvalde" (turpmāk - Pārvalde) reorganizāciju, tajā skaitā līdz 2024. gada 1. oktobrim reorganizējot struktūrvienību "Teritorijas attīstības pārvalde", tās vietā izveidojot Pārvaldes struktūrvienību "Attīstības un investīciju pārvalde", ar kompetenci uzņēmējdarbības un investīciju jautājumos, kā arī nekustamā īpašuma pārvaldības jautājumos, un Pārvaldes struktūrvienību "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde", ar kompetenci transporta būvju, pašvaldības īpašumu, kā arī kapsētu pārvaldībā; vienlaikus likvidējot struktūrvienības "Teritorijas attīstības pārvalde" Vides pārvaldības nodaļu. Savukārt ar 2025. gada 1. janvāri struktūrvienību "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde" reorganizējot par iestādi "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde".

Ņemot vērā iepriekš norādīto, ir nepieciešams veikt grozījumus Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 22. decembra saistošajos noteikumos Nr. 36 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamās telpas, un palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Siguldas novadā".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projektam nav būtiskas ietekmes uz Siguldas novada pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme - nav ietekmes.

Ietekme uz vidi - nav ietekmes.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav ietekmes.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - nav ietekmes.

Ietekme uz konkurenci - nav ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Privātpersonas jautājumos par saistošo noteikumu projekta piemērošanu var vērsties Siguldas novada pašvaldībā.

Privātpersonām veicamās darbības, ko paredz saistošo noteikumu projekts, netiek paredzētas.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav būtiskas ietekmes uz Siguldas novada pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas un/vai jaunas darba vietas.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 28. augusta līdz 2024. gada 11. septembrim (ieskaitot) publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Par noteikumu projektu nav saņemti viedokļi.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

03.10.2024