Tiesību akts: vēl nav spēkā
Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2024/16

2024. gada 26. septembrī
Par interešu izglītības programmu licencēšanas kārtību Preiļu novada pašvaldībā
APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes
2024. gada 26. septembra sēdes lēmumu (prot. Nr. 14, 25. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu
I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Preiļu novada pašvaldība izsniedz licences interešu izglītības programmām, kā arī kārtību, kādā tiek pagarināts licenču derīguma termiņš un kādā tās tiek anulētas.

2. Atļaujas neformālās izglītības programmas īstenošanai tiek izsniegtas saskaņā ar Ministru kabineta 2023. gada 13. jūlija noteikumiem Nr. 395 "Kārtība, kādā tiek izsniegtas atļaujas neformālās izglītības programmas īstenošanai".

3. Licenci interešu izglītības programmu īstenošanai (paraugs 1. pielikumā) izsniedz Preiļu novada domes izveidota Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija (turpmāk tekstā – Komisija).

4. Komisiju trīs cilvēku sastāvā apstiprina ar Preiļu novada domes lēmumu. Komisijai adresētie iesniegumi un dokumenti iesniedzami Preiļu novada Izglītības pārvaldē (turpmāk tekstā – Pārvalde). Licences tiek izsniegtas Pārvaldē.

II. LICENCES SAŅEMŠANAS KĀRTĪBA

5. Lai saņemtu licenci interešu izglītības programmu īstenošanai, licences pieprasītājs Komisijai iesniedz:

5.1. rakstveida iesniegumu;

5.1.1. saskaņā ar noteikumu 2. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir juridiska persona;

5.1.2. saskaņā ar noteikumu 3. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir fiziska persona.

5.2. licencējamo izglītības programmu datorsalikumā (4. pielikums), kurā norāda:

5.2.1. izglītības programmas nosaukumu;

5.2.2. izglītības programmas mērķi (izvirzāms viens vai vairāki mērķi, mērķa/-u formulējumā ietverot mācību, audzināšanas un personības attīstības aspektus) un uzdevumus (uzdevumi norāda, kā sasniegt mērķi/-us; katra mērķa sasniegšanai izvirza vismaz divus uzdevumus);

5.2.3. programmas īstenošanas forma (pulciņš, mākslinieciskās pašdarbības kolektīvs (koris, deju kolektīvs, deju grupa, orķestris, ansamblis u.c.), treniņgrupa, studija, darbnīca, klubs, projekts, nodarbības ar mainīgu dalībnieku sastāvu un skaitu u.c.);

5.2.4. izglītības programmas apjomu (stundu skaits);

5.2.5. izglītības programmas mērķauditoriju, norādot vecuma vai specializācijas grupas;

5.2.6. izglītības programmas saturu (tematiskais plāns);

5.2.7. izglītības programmas plānoto rezultātu aprakstu;

5.2.8. izglītības programmas īstenošanai nepieciešamā personāla izglītību apliecinošo dokumentu apliecinātas kopijas, ja Komisija objektīvu iemeslu dēļ nevar to iegūt pati.

5.3. dokumenta, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu (būve, telpa, zemesgabals u.c.) licencējamās izglītības programmas īstenošanai, oriģinālu vai apliecinātu kopiju, ja Komisija objektīvu iemeslu dēļ nevar to iegūt pati;

5.4. izziņu no Sodu reģistra saskaņā ar Bērnu tiesības aizsardzības likuma 72. panta piektajā daļā noteikto, personām, kuras īstenos interešu izglītības programmas bērniem un jauniešiem (izņemot pašvaldības dibināto izglītības iestāžu pedagoģiskos darbiniekus), ja Komisija objektīvu iemeslu dēļ nevar to iegūt pati.

6. Lēmuma pieņemšanai nepieciešamo papildus informāciju Komisija iegūst no valsts informācijas sistēmām. Ja objektīvu iemeslu dēļ informācija nav iegūstama, Komisijai ir tiesības pieprasīt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences piešķiršanai. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, Komisija atliek jautājuma izskatīšanu un informē par to licences pieprasītāju, 10 darba dienu laikā pēc Komisijas sēdes nosūtot vēstuli licences pieprasītājam. Jautājums tiek izskatīts pēc tam, kad saņemta pieprasītā informācija un (vai) dokumenti.

7. Komisijas sēdes notiek vienu reizi mēnesī vai pēc nepieciešamības. Informācija par Komisijas sēdi tiek publicēta tīmekļa vietnē www.preili.lv. Licences pieprasītājam nepieciešamie dokumenti jāiesniedz ne vēlāk kā vienu nedēļu pirms Komisijas sēdes. Komisija izskata dokumentus un pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu izsniegt licenci. Par licences izsniegšanas atteikumu licences pieprasītājs tiek rakstveidā informēts 10 darba dienu laikā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas.

8. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, ja:

8.1. iesniegtie dokumenti neatbilst izglītības jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;

8.2. materiāli tehniskā bāze, pedagoģiskie darbinieki nenodrošina programmu īstenošanu;

8.3. sniegtas nepatiesas ziņas;

8.4. licencējamā programma neatbilst interešu izglītības kritērijiem;

8.5. nav iesniegti visi šo saistošo noteikumu 5. vai 6. punkta minētie dokumenti, vai iesniegtie dokumenti nav noformēti atbilstoši norādītajām prasībām.

9. Ja Komisija pieņem lēmumu atteikt programmas licencēšanu, pēc Komisijas lēmumā norādīto trūkumu novēršanas, licences pieprasītājs ir tiesīgs atkārtoti iesniegt iesniegumu attiecīgās programmas īstenošanai.

10. Licenci paraksta Komisijas vadītājs.

11. Licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad Komisija ir pieņēmusi lēmumu par licences izsniegšanu.

12. Licenci tās pieprasītājam izsniedz 10 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas dienas.

13. Licences nozaudēšanas gadījumā Komisija pēc licences pieprasītāja rakstveida iesnieguma saņemšanas izsniedz pieprasītās licences vai atļaujas dublikātu, uz kura ir atzīme "Dublikāts".

14. Ja dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai, ir izdarīti grozījumi, licences īpašnieks rakstiski paziņo par to Komisijai ne vēlāk kā mēnesi pēc attiecīgo grozījumu izdarīšanas, iesniedzot attiecīgo dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus).

III. LICENCES DERĪGUMA TERMIŅA PAGARINĀŠANAS KĀRTĪBA

15. Komisija lēmumu par licences un atļaujas derīguma termiņa pagarināšanu pieņem, ja licences īpašnieks iesniedz iesniegumu ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms licences derīguma termiņa beigām.

16. Iesniegumam par licences derīguma termiņa pagarināšanu pievieno:

16.1. izsniegtās licences kopiju;

16.2. izziņu par izmaiņām programmas īstenošanai nepieciešamā personāla sarakstā, izmaiņu gadījumā jāiesniedz lektora parakstīts dzīves un darba gājums (CV), īstenojot interešu izglītības programmu, papildus pievienot pedagoģisko izglītību un iesniegtās programmas īstenošanai nepieciešamās papildizglītības apliecinošu dokumentu latviešu valodā vai arī notariāli apstiprinātu tulkojumu kopijas (uzrādot oriģinālus).

17. Komisijai ir tiesības pieprasīt licences pieprasītājam iesniegt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences derīguma termiņa pagarināšanai.

18. Komisija pieņem lēmumu par licences derīguma termiņa pagarināšanu vai atteikumu pagarināt licences derīguma termiņu ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas.

IV. LICENCES ANULĒŠANAS KĀRTĪBA

19. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par licences anulēšanu, ja:

19.1. licences īpašnieks gada laikā pēc tās saņemšanas nav uzsācis īstenot licencēto interešu vai pieaugušo neformālās izglītības programmu;

19.2. licencētās interešu izglītības programmas īstenošanā konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi;

19.3. materiāli tehniskā bāze, pedagoģiskie darbinieki nenodrošina kvalitatīvu programmas īstenošanu;

19.4. ir iesniegtas nepatiesas ziņas;

19.5. juridiskā persona tiek likvidēta.

20. Par licences anulēšanu programmas īstenotājs tiek informēts rakstveidā 10 darba dienu laikā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas. Ja licence tiek anulēta, tās īpašniekam jāpārtrauc licencē norādītās programmas īstenošana normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

21. Informācija par interešu izglītības programmas licences anulēšanu tiek publicēta tīmekļa vietnē www.preili.lv 10 darba dienu laikā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas.

V. LICENCES IZSNIEGŠANAS KĀRTĪBA

22. Izsniegtās licences derīguma termiņš ir 2 gadi.

23. Licenci izsniedz licences pieprasītājam vai tā pilnvarotajai personai pret parakstu.

VI. FAKTISKĀS RĪCĪBAS UN ADMINISTRATĪVĀ AKTA APSTRĪDĒŠANAS KĀRTĪBA

24. Amatpersonu izdoto administratīvo aktu un faktisko rīcību var apstrīdēt Preiļu novada pašvaldībā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

25. Preiļu novada domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā tiesā normatīvo aktu noteiktajā kārtībā.

VII. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMS

26. Licences, kuras licences pieprasītājam izsniegtas līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām.

27. Ar šo saistošo noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē Preiļu novada domes 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. 2022/7 "Par interešu izglītības licencēšanas kārtību un pieaugušo neformālās izglītības programmu atļauju izsniegšanas kārtību".

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns
1. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
2024. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem
Nr. 2024/16 "Par interešu izglītības programmu
licencēšanas kārtību Preiļu novadā"

LATVIJAS REPUBLIKA

Preiļu novada pašvaldība
Reģ. Nr. 90000065720

Raiņa bulvāris 19, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301,
tālr. – 65322766, e-pasts dome@preili.lv

konts Nr.LV08UNLA0026000130630, A/s SEB banka, kods UNLALV2X,
konts Nr. LV81HABA0551019925560, A/s SWEDBANK, kods HABALV22

LICENCE
interešu izglītības programmas īstenošanai

Preiļos __.__.____. Nr.________

izdota 
 (juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds un uzvārds)
  
(reģistrācijas Nr. un juridiskā adrese – juridiskai personai, personas kods – fiziskai personai)

par interešu izglītības programmas

 
(programmas nosaukums)

īstenošanu

Programmas īstenošanas vieta: 

Licence derīga līdz __.__.____

Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisijas vadītājs

______________________________________Paraksta atšifrējums

 

2. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
2024. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem
Nr. 2024/16 "Par interešu izglītības programmu
licencēšanas kārtību Preiļu novadā"

 

 

Juridiskās personas nosaukums 
Vienotais reģistrācijas numurs 
Juridiskā adrese 
Tālruņa numurs 
Elektroniskā pasta adrese 
Programmas īstenošanas vietas adrese 
Paraksttiesīgā persona
(pilnvarotā persona)
 

Iesniegums

interešu izglītības programmas licencēšanai

Lūdzu izsniegt/pagarināt (norādīt vajadzīgo) licenci:

 interešu izglītības programmai:

 
 
 
 

Iesniegumam pievienoju (vajadzīgo atzīmēt):

 pilnvaru licences saņemšanai

 dokumenta, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu un telpām programmas īstenošanai, kopiju

 Veselības inspekcijas atzinuma par vietas un telpu atbilstību noteiktām sanitārajām prasībām programmas darbības veidam kopiju, izņemot gadījumus, kad izglītības programmu īstenos izglītības iestādes telpās

 izglītības programmu

 programmas īstenošanai nepieciešamo personāla sarakstu, pievienojot lektoru CV

 pedagoģisko izglītību apliecinoša dokumenta valsts valodā kopija vai notariāli apstiprināta tulkojuma kopija

 izziņa no Sodu reģistra saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma 72. panta piektajā daļā noteikto, izņemot Preiļu novada pašvaldības dibināto izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem

 Piekrītu, ka personas datu apstrādes pārzinis Preiļu novada pašvaldība (Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija) veiks iesniegumā norādīto personas datu apstrādi1 licences izsniegšanai

     
Paraksttiesīgā persona    
(pilnvarotā persona) (vārds, uzvārds) (paraksts)2
  
 2
(datums) 

1 Šajā iesniegumā norādītos fiziskas personas datus Preiļu novada pašvaldība apstrādā kā pārzinis saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula). Apstrādes mērķis un tiesiskais pamats ir iesnieguma izskatīšana un lēmuma par licences izsniegšanu interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai Preiļu novada administratīvajā teritorijā vai atteikumu izsniegt licenci pieņemšana. Juridiskā persona apliecina, ka personu dati, ko tā ir iesniegusi, ir iegūti likumīgi un tai ir tiesības šos personas datus izpaust minētajā nolūkā, kā arī apstiprina, ka šīs personas ir informētas par personas datu apstrādi, un tās ir piekritušas vai citādi atļāvušas šādu datu apstrādi, kā arī ir informētas par savām kā datu subjektu tiesībām.

2 Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

3. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
2024. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem
Nr. 2024/16 "Par interešu izglītības programmu
licencēšanas kārtību Preiļu novadā"

 

 
Vārds, uzvārds 
Personas kods 
Korespondences adrese 
Tālruņa numurs 
Elektroniskā pasta adrese 
Programmas īstenošanas vietas adrese 

Iesniegums

interešu izglītības programmas licencēšanai

Lūdzu izsniegt/pagarināt (norādīt vajadzīgo) licenci:

 interešu izglītības programmai:

 
 
 
 

Iesniegumam pievienoju (vajadzīgo atzīmēt):

 dokumenta, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu un telpām programmas īstenošanai, kopiju

 Veselības inspekcijas atzinuma par vietas un telpu atbilstību noteiktām sanitārajām prasībām programmas darbības veidam kopiju, izņemot gadījumus, kad izglītības programmu īstenos izglītības iestādes telpās

 izglītības programmu

 programmas īstenošanai nepieciešamo personāla sarakstu, pievienojot lektoru CV

 pedagoģisko izglītību apliecinoša dokumenta valsts valodā kopija vai notariāli apstiprināta tulkojuma kopija

 izziņa no Sodu reģistra saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma 72. panta piektajā daļā noteikto, izņemot Preiļu novada pašvaldības dibināto izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem

 Piekrītu, ka personas datu apstrādes pārzinis Preiļu novada pašvaldība (Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija) veiks iesniegumā norādīto personas datu apstrādi1 licences izsniegšanai

Paraksttiesīgā persona    
(pilnvarotā persona) (vārds, uzvārds) (paraksts)2
  
 2
(datums) 

1 Šajā iesniegumā norādītos fiziskas personas datus Preiļu novada pašvaldība apstrādā kā pārzinis saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula). Apstrādes mērķis un tiesiskais pamats ir iesnieguma izskatīšana un lēmuma par licences izsniegšanu interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai Preiļu novada administratīvajā teritorijā vai atteikumu izsniegt licenci pieņemšana. Juridiskā persona apliecina, ka personu dati, ko tā ir iesniegusi, ir iegūti likumīgi un tai ir tiesības šos personas datus izpaust minētajā nolūkā, kā arī apstiprina, ka šīs personas ir informētas par personas datu apstrādi, un tās ir piekritušas vai citādi atļāvušas šādu datu apstrādi, kā arī ir informētas par savām kā datu subjektu tiesībām.

2 Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

4. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
2024. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem
Nr. 2024/16 "Par interešu izglītības programmu
licencēšanas kārtību Preiļu novadā"

APSTIPRINU

Interešu izglītības programmas nosaukums


 

juridiskās personas amatpersonas pilns amata nosaukums/fiziskās personas vārds, uzvārds


 

juridiskās personas amatpersonas/fiziskās personas personiskais paraksts un tā atšifrējums


 

apstiprinājuma vieta un datums zīmoga nospiedums


 

Programmas mērķis


 

Programmas uzdevumi


 

Plānoto rezultātu apraksts


 

Izglītības programmas materiālais nodrošinājums


 

Izglītības programmas satura apraksts un mērķauditorija


 

Izglītības programmas īstenošanai nepieciešamā personāla saraksts

 

Izglītības programmas īstenošanas plāns

N.p.k.Tēmas nosaukumsApakštēmas nosaukumsTeorijas stundu skaitsPraktisko nodarbību stundu skaitsKopējais stundu skaits
      
      
      

Datums paraksts

Preiļu novada pašvaldības 2024. gada 26. septembra saistošo noteikumu Nr. 2024/16 "Par interešu izglītības programmu licencēšanas kārtību Preiļu novada pašvaldībā"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļaNorādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošo noteikumu mērķis ir noteikt kārtību, kādā Preiļu novada pašvaldība izsniedz licences interešu izglītības programmām, kā arī kārtību, kādā tiek pagarināts licenču derīguma termiņš un kādā tās tiek anulētas.

1.2. Līdz šim kārtību, kādā Preiļu pašvaldība izsniedz licences interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai, noteica Preiļu novada domes 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. 2022/7 "Par interešu izglītības licencēšanas kārtību un pieaugušo neformālās izglītības programmu atļauju izsniegšanas kārtību.

2023. gada 13. jūlijā Ministru kabinets izdevis noteikumus "Kārtība, kādā tiek izsniegtas atļaujas neformālās izglītības programmas īstenošanai", kas nosaka vienotu kārtību, kādā pašvaldība izsniedz un anulē atļauju neformālās izglītības programmas īstenošanai", tādējādi pašvaldībām šāda kārtība ar saistošajiem noteikumiem nav jānosaka. Līdz ar to, 2022. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 2022/7 "Par interešu izglītības licencēšanas kārtību un pieaugušo neformālās izglītības programmu atļauju izsniegšanas kārtību" nepieciešams veikt izmaiņas un svītrot no noteikumiem punktus, kas attiecas uz neformālās izglītības programmu atļauju izsniegšanu.

Turpmāk neformālo izglītības programmu licencēšanu pašvaldība īstenos saskaņā ar Ministru kabineta 2023. gada 13. jūlija noteikumiem "Kārtība, kādā tiek izsniegtas atļaujas neformālās izglītības programmas īstenošanai". Savukārt, interešu izglītības programmu licencēšanas kārtību noteiks saistošie noteikumi "Par interešu izglītības programmu licencēšanu."

1.3. Pamatojoties uz "Pašvaldību likuma44. panta otro daļu, ir nepieciešams izdot jaunus saistošos noteikumus par interešu izglītības programmu licencēšanas kārtību Preiļu novada pašvaldībā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas rezultātā nav tiešas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – pozitīvi ietekmēs Preiļu novada administratīvajā teritorijā dzīvojošos iedzīvotājus, jo būs iespēja saņemt daudzpusīgus interešu izglītības pakalpojumus tiks nodrošināts kvalitatīvāks interešu izglītības programmu piedāvājums.

3.2. Nav ietekmes uz vidi.

3.3. Nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību.

3.4. Noteikumi var veicināt uzņēmējus, kas īsteno interešu izglītības programmas paplašināt savu darbību novada teritorijā, saņemot pašvaldības licences.

3.5. Nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Noteikumi attiecas uz juridiskām un fiziskām personām, kas vēlas īstenot interešu izglītības programmu Preiļu novada administratīvajā teritorijā. Juridiskās un fiziskās personām Noteikumu piemērošanā var vērsties Preiļu novada Izglītības pārvaldē. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Preiļu novada domes izveidota Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saskaņā ar "Pašvaldību likuma" 44. panta otro daļu tiek nodrošinātas pašvaldības autonomā funkcija – gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp gādāt par interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību.

5.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Preiļu novada domes izveidota Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija. Jaunu institūciju izveidi, esošo likvidāciju vai reorganizāciju saistošie noteikumi neparedz.

6.2. Saistošo noteikumu īstenošanā nav paredzētas administratīvo procedūru izmaksas.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir nepieciešams minētā mērķa sasniegšanai.

7.2. Pašvaldības izraudzītā rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projekta izstrāde veikta sadarbībā ar Preiļu novada Izglītības pārvaldi.

8.2. Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai saistošo noteikumu projekts 2024. gada 9. septembrī publicēts Preiļu novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.preili.lv sadaļā Normatīvie akti – Saistošo noteikumu projekti.

8.3. Viedokļu sniegšanas termiņš – divas nedēļas no saistošo noteikumu projekta publicēšanas.

8.4. Viedokli var iesniegt, nosūtot pašvaldībai elektronisku iesniegumu uz pašvaldības e-adresi, vai elektroniski parakstītu iesniegumu uz pašvaldības e-pasta adresi dome@preili.lv, iesniedzot pašvaldības informācijas un klientu apkalpošanas centrā pašrocīgi parakstītu iesniegumu vai aizpildot iesnieguma veidlapu (pieejama kādā no pašvaldības klientu apkalpošanas centriem vai pašvaldības tīmekļvietnē sadaļā – https://www.preili.lv/lv/saistoso-noteikumu-projekti-0)

8.5. Noteiktajā termiņā sabiedrības viedokļi nav saņemti.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns
02.10.2024