Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Jēkabpils novadā 2024. gada 25. aprīlī

Grozījumi Jēkabpils novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1 "Saistošie noteikumi par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta tirdzniecība publiskās vietās Jēkabpils novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils novada domes
25.04.2024. lēmumu Nr. 285
(prot. Nr. 9, 6. §)

PRECIZĒTI
ar Jēkabpils novada domes
27.06.2024. lēmumu Nr. 500
(prot. Nr. 12, 81. §)
un 29.08.2024. lēmumu Nr. 688
(prot. Nr. 16, 91. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 12. maija
noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem,
kas saskaņojami ar pašvaldību,
un tirdzniecības organizēšanas kārtību"
8., 8.1 un 9. punktu, 15.8. apakšpunktu,
Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija
noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas"
16.1 punktu

Izdarīt Jēkabpils novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1 "Saistošie noteikumi par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta tirdzniecība publiskās vietās Jēkabpils novadā" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 43. nr., 89. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatu ar atsauci uz Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 15.8. apakšpunktu.

2. Papildināt saistošos noteikumus ar III1 nodaļu šādā redakcijā:

"III.1 Kārtība, kādā tiek organizēta ielu tirdzniecība labiekārtotā ielu tirdzniecības vietā

14.1 Izpilddirektora vietnieks ar rīkojumu nosaka labiekārtotu ielu tirdzniecības vietu atrašanās vietas.

14.2 Par tirdzniecības dalībnieku var būt fiziskās un juridiskās personas - amatnieki un mājražotāji ar pašu ražotu produkciju."

3. Papildināt saistošos noteikumus ar 15.1 punktu šādā redakcijā:

"15.1 Tirdzniecības dalībniekam tirdzniecībai no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta papildus normatīvajos aktos iesniedzamajiem dokumentiem ir jāpievieno pašvaldības vides mākslinieka saskaņojums par vizuālo risinājumu"..

4. Papildināt saistošos noteikumus ar 41.1 un 41.2 punktu šādā redakcijā:

"41.1 Pašvaldības nodeva ielu tirdzniecībai no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta (autoveikala) par vienu maršrutu ir šāda:

 

mēnesī

gadā

41.11. Pārtikas un nepārtikas preču (izņemot akcīzes preces) tirdzniecība no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta

35,00 euro

70,00 euro

41.12. Pārtikas un nepārtikas preču, tai skaitā akcīzes preču (alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu) tirdzniecība no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta

55,00 euro

110,00 euro

41.2 Pašvaldības nodeva ielu tirdzniecībai labiekārtotā ielu tirdzniecības vietā ir šāda:

 

mēnesī

41.21. Amatniekiem un ražotājiem, realizējot savu produkciju (tai skaitā pašu ražotie alkoholiskie dzērieni un pašu izgatavoti mākslas priekšmeti, ziedi)

50,00 euro

".

5. Papildināt saistošos noteikumus ar 47.2 punktu šādā redakcijā:

"47.2 Šo noteikumu 46. un 47. punkts nav attiecināms uz ielu tirdzniecību labiekārtotās ielu tirdzniecības vietās."

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Grozījumi Jēkabpils novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1 "Saistošie noteikumi par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta tirdzniecība publiskās vietās Jēkabpils novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

Mērķis un nepieciešamības pamatojums Ar saistošajiem noteikumiem tiek grozīti Jēkabpils novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 1 "Saistošie noteikumi par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta tirdzniecība publiskās vietās Jēkabpils novadā" ar mērķi:

• radīt labvēlīgu ietekmi uz uzņēmējdarbības un konkurences vidi Jēkabpils novada pašvaldības (turpmāk - Pašvaldība) teritorijā un sekmēt saimniecisko darbību;

• Pašvaldības administratīvajā teritorijā nodrošināt vienotu kārtību un prasības ielu tirdzniecības un tās organizēšanas jomā.

Nepieciešams noteikt kārtību un nodevu ielu tirdzniecībai labiekārtotās ielu tirdzniecības vietās, kas aprīkotas ar elektrības pieslēgumu, kā arī noteikt nodevu ielu tirdzniecībai no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta (autoveikala).

Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana palielinās Pašvaldības ieņēmumu daļu.
Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošajiem noteikumiem nav tiešas sociālas ietekmes, ietekmes uz vidi vai iedzīvotāju veselību.

Noteikumu izdošana radīs labvēlīgu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi Pašvaldības teritorijā un konkurenci, sekmēs saimniecisko darbību Pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Noteikumos paredzētajos gadījumos iesniegumu varēs iesniegt:

1) personīgi Klientu apkalpošanas centrā Brīvības ielā 120, Jēkabpils, Jēkabpils novads vai Pašvaldības pilsētu un pagastu klientu apkalpošanas punktos.

2) sūtot elektroniskā veidā (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu) uz e-pasta adresi pasts@jekabpils.lv vai Pašvaldības oficiālo elektronisko adresi.

Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
Informācija par izpildes nodrošināšanu Noteikumu izpildi nodrošinās Pašvaldības izpilddirektors vai viņa pilnvarota amatpersona, uzraudzību un kontroli veiks Pašvaldības policija.
Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir nepieciešams minētā mērķa sasniegšanai.
Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Sabiedrības viedokļa noskaidrošana veikta atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam - saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts no 2024. gada 14. marta līdz 2024. gada 28. martam tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jekabpils.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Minētajā termiņā iedzīvotāju ierosinājumi nav saņemti.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

14.09.2024