Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2024/15

2024. gada 29. augustā

Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības 2023. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 2023/11 "Preiļu novada pašvaldības nolikums"

Apstiprināts ar Preiļu novada domes
2024. gada 29. augusta sēdes lēmumu (prot. Nr. 13; 1. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
49. panta pirmo daļu

Izdarīt Preiļu novada pašvaldības 2023. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 2023/11 "Preiļu novada pašvaldības nolikums" (turpmāk - Nolikums) šādus grozījumus:

1. Svītrot Nolikuma 7.5.4. apakšpunktu.

2. Svītrot Nolikuma 7.5.5. apakšpunktu.

3. Papildināt Nolikumu ar VI1 nodaļu "Domes sēžu un komiteju sēžu rīkošana", izsakot to šādā redakcijā:

"VI1 Domes sēžu un komiteju sēžu rīkošana

57.1 Domes sēžu un komitejas sēžu sasaukšanas, izsludināšanas un norises kārtība ir noteikta "Preiļu novada pašvaldības reglamentā".

57.2 Domes priekšsēdētājs var noteikt, ka, izmantojot tiešsaistes videokonferences sarunu rīku, domes sēde vai komitejas sēde notiek attālināti, ja pašvaldības teritorijā izsludināta ārkārtējā situācija vai valstī noteikti pulcēšanās ierobežojumi, kā arī, ja Domes deputāts Domes sēdes vai komitejas sēdes laikā veselības stāvokļa vai komandējuma dēļ nevar ierasties sēdes norises vietā. Šādos gadījumos Domes sēdes vai komitejas sēdes norisē tiek izmantota videokonference "Preiļu novada pašvaldības reglamentā" noteiktajā kārtībā.

57.3 Ja deputāts nevar ierasties uz Domes sēdi, tad viņam par to jāpaziņo "Preiļu novada pašvaldības reglamentā" noteiktajā kārtībā."

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Preiļu novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2024/15 "Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības 2023. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 2023/11 "Preiļu novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  2023. gada 29. jūnijā novada domes sēdē apstiprināti saistošie noteikumi Nr. 2023/11 "Preiļu novada pašvaldības nolikums", kurā noteikta Preiļu novada institucionālā sistēma un pašvaldības administrācijas struktūra. Nolikums stājies spēkā 07.07.2023.

Preiļu novada dome 25.04.2024. domes sēdē Nr. 5 lēmusi no 2024. gada 1. septembra reorganizēt Preiļu novada Salas sākumskolu, pievienojot to Riebiņu vidusskolai un reorganizēt Pelēču pamatskolu, pievienojot to Preiļu 1. pamatskolai. Līdz ar izmaiņām Preiļu novada pašvaldības izglītības iestāžu institucionālajā sistēmā, nepieciešami grozījumi pašvaldības nolikumā, izslēdzot šīs iestādes (Nolikuma 7.5.4. un 7.5.5. punkti).

Papildus pašvaldība ņēmusi vērā Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas ieteikumu papildināt Nolikumu ar punktiem par domes sēžu un komiteju sēžu attālinātas norises kārtības noteikšanu, pamatojoties uz Pašvaldību likuma 33. panta pirmo un otro daļu un 41. panta piekto daļu. Pamatojoties uz šīm likuma normām, saistošie noteikumi papildināti ar VI1 nodaļu "Domes sēžu un komiteju sēžu rīkošana".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Grozījumi saistošo noteikumu redakcijā neatstās ietekmi uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Sociālā ietekme - saistošo noteikumu apstiprināšana radīs iespēju nepieciešamības gadījumā un likumā paredzētajās situācijās rīkot sēdes attālināti videokonferences režīmā vai arī dos iespēju deputātiem piedalīties sēdes norisē attālināti, ievērojot nolikumā un pašvaldības reglamentā ietvertos nosacījumus.

Nav ietekmes uz vidi un uz iedzīvotāju veselību.

Nav tiešas ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi, nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā ir pašvaldības Centrālā administrācija, kā arī pašvaldības klientu apkalpošanas centri novada teritoriālajās vienībās. 
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 

Saistošie noteikumi neietekmēs pašvaldības funkcijas un cilvēkresursus.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošie noteikumi neparedz veidot jaunas institūcijas.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošajos noteikumos nav iekļautas normas, kas ir citos normatīvajos aktos un netiek aprakstīti procesi, kurus regulē citi normatīvie akti.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Par saistošo noteikumu projektu domes vadība konsultējusies ar pašvaldības iestādēm un struktūrvienībām: informāciju tehnoloģiju daļu un personālvadības un administratīvo daļu, kas nodrošina domes sēžu norisi attālināti videokonferences režīmā.
9. Informācija par sabiedrības izteiktajiem viedokļiem par saistošo noteikumu projektu Nolikuma projekts 2024. gada 13. augustā nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Preiļu novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.preili.lv.

Iedzīvotāju viedokļi par saistošo noteikumu projektu nav saņemti.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

04.09.2024