Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 21/24

Smiltenē 2024. gada 22. augustā

Grozījumi Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Smiltenes novada pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"

Apstiprināti ar Smiltenes novada pašvaldības domes
2024. gada 22. augusta lēmumu Nr. 543
(prot. Nr. 10, 63. §)

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta 2.1 daļu

1. Izdarīt Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Smiltenes novada pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 189, 30.09.2021.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt 2.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. Ojāra Vācieša Gaujienas vispārizglītojošā un mākslu pamatskola.";

1.2. izteikt 5.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.4. Ojāra Vācieša Gaujienas vispārizglītojošā un mākslu pamatskolā - par deviņiem mēnešiem mācību gadā no 1. septembra līdz 31. maijam.".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. septembrī.

Smiltenes novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja vietniece sadarbībai ar uzņēmējiem G. Mūrniece

 

Saistošo noteikumu Nr. 21/24 "Grozījumi Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Smiltenes novada pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir aktualizēt Smiltenes novada pašvaldības dibināto profesionālās ievirzes izglītības iestāžu nosaukumus atbilstoši veiktajai izglītības iestāžu reorganizācijai saskaņā ar Smiltenes novada pašvaldības domes 2024. gada 22. februāra lēmumu Nr. 122 "Par Gaujienas pamatskolas, Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas un Gaujienas Mūzikas un mākslas skolas reorganizāciju". Reorganizējot Smiltenes novada pašvaldības izglītības iestādes - Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskola, Gaujienas pamatskola un Gaujienas Mūzikas un mākslas skola reorganizācija, tās apvienojot, un uz reorganizējamo skolu bāzes izveidojot izglītības iestādi - Ojāra Vācieša Gaujienas vispārizglītojošā un mākslu pamatskola, nepieciešams grozīt saistošo noteikumu 2.4. un 5.4. apakšpunktu, aizstājot Gaujienas mūzikas un mākslas skolu ar jaunizveidoto iestādi Ojāra Vācieša Gaujienas vispārizglītojošā un mākslu pamatskola.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Lai īstenotu saistošos noteikumus, pašvaldības budžetā papildu līdzekļi nav nepieciešami.

2.2. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu - nav attiecināms.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme - neietekmē.

3.2. ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav attiecināms.

3.3. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - neietekmē. 

3.4. ietekme uz konkurenci - Saistošos noteikumos paredzētie pasākumi neierobežo konkurenci un pirmsšķietami atbilst brīvai un godīgai konkurencei.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā - Smiltenes novada pašvaldība, Dārza iela 3, Smiltene, Smiltenes novads, Smiltenes novada Izglītības pārvalde, Dārza iela 11, Smiltene, Smiltenes novads.

4.2. nav paredzētās administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. pašvaldību funkcijas, kuru izpildei tiek izstrādāti šie saistošie noteikumi - izglītības nodrošināšanai.

5.2. pašvaldības cilvēkresursi, kas tiks iesaistīti saistošo noteikumu īstenošanā - Smiltenes novada Izglītības pārvaldes speciālists un Pašvaldības izglītības iestādes direktors.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildē iesaistītās institūcijas - Smiltenes novada Izglītības pārvalde, Pašvaldības izglītības iestāde. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija. Institūcija, kurā persona var vērsties noteikumu piemērošanā, ir Smiltenes novada Izglītības pārvalde.

6.2. izpildes nodrošināšanai nepieciešamie resursi - cilvēkresursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

7.2. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. ar Smiltenes novada Izglītības pārvaldi notikušas konsultācijas saistošo noteikumu izstrādes procesā. Saistošo noteikumu projekts izskatīts Smiltenes novada pašvaldības domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu pastāvīgās komitejas 2024. gada 9. jūlija sēdē (protokols Nr. 7).

8.2. Saistošo noteikumu projekts nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Smiltenes novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.smiltenesnovads.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas. Saņemtos viedokļus par saistošo noteikumu projektu pašvaldība apkopos un atspoguļos šo noteikumu projekta paskaidrojuma rakstā.

8.3. pēc Saistošo noteikumu projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļvietnē no 2024. gada 18. jūlija (https://smiltenesnovads.lv/pasvaldiba/dokumenti/domes saistošie noteikumi/) līdz 2024. gada 2. augustam (ieskaitot) no sabiedrības nav saņemti sabiedrības viedokļi vai priekšlikumi.

Smiltenes novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja vietniece sadarbībai ar uzņēmējiem G. Mūrniece

03.09.2024