Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 20/24

Smiltenē 2024. gada 22. augustā

Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2022. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22/22 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un citas ģeotelpiskās informācijas aprites kārtību Smiltenes novadā"

Apstiprināti ar Smiltenes novada pašvaldības domes
2024. gada 22. augusta lēmumu Nr. 542
(prot. Nr. 10, 62. §)

Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma
13. panta sesto daļu un 26. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa
noteikumu Nr. 281 "Augstas detalizācijas
topogrāfiskās informācijas
un tās centrālās datubāzes noteikumi"
69. un 79. punktu

Izdarīt Smiltenes novada pašvaldības domes 2022. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22/22 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un citas ģeotelpiskās informācijas aprites kārtību Smiltenes novadā" (Latvijas Vēstnesis, 209, 27.10.2022.) grozījumu, izsakot 8. punktu šādā redakcijā:

"…

8. Pirms topogrāfiskā plāna iesniegšanas pārbaudei un reģistrācijai datubāzē, to saskaņo ar šādiem inženiertīklu turētājiem:

8.1. Smiltenes pilsētā:

8.1.1. AS "Sadales tīkls" - elektrotīkli;

8.1.2. SIA "ELTORS" - ielu apgaismojums;

8.1.3. SIA "Tet" - sakaru tīkli;

8.1.4. SIA "Smiltenes NKUP" - ūdens un sadzīves kanalizācijas tīkli;

8.1.5. SIA "SM ENERGO" - siltumtīkli;

8.1.6. VAS "LVRTC" - optiskie sakari;

8.1.7. SIA "Latvijas Mobilais Telefons" - sakari;

8.1.8. SIA "LPG Valmieras nodaļa" - propāna gāze;

8.1.9. SIA "SIA Baltcom" - sakaru kabeļi;

8.1.10. VAS "Latvijas Valsts ceļi";

8.1.11. Smiltenes novada Centrālās administrācijas Saimnieciskā nodaļa - lietus ūdens un drenāžas tīkli pilsētā.

8.2. Smiltenes novada pagastos:

8.2.1. AS "Sadales tīkls" - elektrotīkli;

8.2.2. SIA "ELTORS" - ielu apgaismojums;

8.2.3. SIA "Tet" - sakaru tīkli;

8.2.4. SIA "Smiltenes NKUP" - ūdens un sadzīves kanalizācijas tīkli;

8.2.5. SIA "SM ENERGO" - siltumtīkli;

8.2.6. VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" - sakaru tīkli;

8.2.7. SIA "Latvijas Mobilais Telefons" - sakaru tīkli;

8.2.8. SIA "LPG Valmieras nodaļa" - propāna gāzes komunikācijas;

8.2.9. SIA "SIA Baltcom" - sakaru kabeļi;

8.2.10. AS "Gaso" Cēsu iecirknis - gāzes tīkli;

8.2.11. Valsts SIA "ZMNI" - meliorācijas tīkli;

8.2.12. AS "Augstsprieguma tīkls" - elektropārvades tīkli;

8.2.13. VAS "Latvijas Valsts ceļi";

8.2.14. Smiltenes novada Centrālās administrācijas Saimnieciskā nodaļa - lietus ūdens un drenāžas tīkli pagastu centros,

un citiem inženierkomunikāciju un inženierbūvju turētājiem, ja tos skar saistošo noteikumu 2. punktā minēto darbību veikšana.

…".

Smiltenes novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja vietniece sadarbībai ar uzņēmējiem G. Mūrniece

 

Saistošo noteikumu "Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2022. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22/22 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un citas ģeotelpiskās informācijas aprites kārtību Smiltenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Spēkā esošie 2022. gada 29. jūnija saistošie noteikumi Nr. 22/22 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un citas ģeotelpiskās informācijas aprites kārtību Smiltenes novadā" noteic kārtību, kādā Smiltenes novada pašvaldībā notiek augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas Smiltenes novada administratīvajā teritorijā izsniegšana, pieņemšana, pārbaude un reģistrēšana topogrāfiskās informācijas datubāzē. Noteikumi attiecas arī uz zemes ierīcības projektu grafiskajām daļām un būvju novietņu plāniem un maksu par topogrāfiskās informācijas sniegšanu.

1.2. Sagatavotais saistošo noteikumu "Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2022. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22/22 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un citas ģeotelpiskās informācijas aprites kārtību Smiltenes novadā" projekts paredz grozīt 8. punktu, precizējot to inženiertīklu turētājus, ar kuriem pirms topogrāfiskā plāna iesniegšanas pārbaudei un reģistrācijai datubāzē, saskaņojams topogrāfiskais plāns. Saskaņā ar Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumu Nr. 281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi" 69. punkts noteic, ka vietējā pašvaldība saistošajos noteikumos nosaka tos inženierkomunikāciju turētājus, ar kuriem obligāti nepieciešams saskaņot visus topogrāfiskos plānus, kas izstrādāti attiecīgās pašvaldības teritorijā, savukārt 79. punkts noteic, ka vietējā pašvaldība nosaka topogrāfiskās informācijas pārbaudes un reģistrācijas termiņu, kurš nevar būt ilgāks par 10 darbdienām no topogrāfiskās informācijas saņemšanas dienas.

Saistošo noteikumu izdošanas mērķis - precizēt to inženiertīklu turētājus, ar kuriem pirms topogrāfiskā plāna iesniegšanas pārbaudei un reģistrācijai datubāzē, saskaņojams topogrāfiskais plāns.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu - ietekme uz pašvaldības budžetu nav, jo jaunais regulējums tikai precizē spēkā esošo tiesisko regulējumu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme - nav ietekmes;

3.2. Nav ietekmes uz vidi;

3.3. Nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību;

3.4. Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā;

3.5. Nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Noteikumi neskar administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

4.2. Noteikumi neparedz administratīvo procedūru izmaksu izmaiņas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas Pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija, netiks veidotas jaunas darba vietas.

6.2. Noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešami resursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projektu izstrādājusi Pašvaldības speciālistu un domes deputātu darba grupa.

8.2. Saistošo noteikumu projekts nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Smiltenes novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.smiltenesnovadslv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas - no 15.07.2024. līdz 29.07.2024.

8.3. Pēc Saistošo noteikumu projekta publicēšanas no sabiedrības nav saņemti sabiedrības priekšlikumi.

Smiltenes novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja vietniece sadarbībai ar uzņēmējiem G. Mūrniece

03.09.2024