Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Latvijas Bankas noteikumi Nr. 308

Rīgā 2024. gada 12. augustā

Grozījumi Latvijas Bankas 2022. gada 24. oktobra noteikumos Nr. 224 "Euro banknošu un monētu apstrādes un laišanas otrreizējā apgrozībā noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Latvijas Bankas likuma
43. panta otro daļu un 63. panta otro daļu

Izdarīt Latvijas Bankas 2022. gada 24. oktobra noteikumos Nr. 224 "Euro banknošu un monētu apstrādes un laišanas otrreizējā apgrozībā noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2022, Nr. 208) šādus grozījumus:

1. svītrot 11. punktu;

2. papildināt noteikumus ar 33.1 punktu šādā redakcijā:

"33.1 Ja Latvijas Bankas pilnvaroto personu veiktā pārbaudē konstatēts, ka naudas apstrādātāja lietota atbilstoša banknošu apstrādes iekārta neatbilst minimālajiem standartiem, kas publicēti Eiropas Centrālās bankas tīmekļvietnē, naudas apstrādātājam ir pienākums nekavējoties apturēt attiecīgās banknošu apstrādes iekārtas izmantošanu attiecīgās nominālvērtības vai sērijas euro banknošu apstrādei un laišanai otrreizējā apgrozībā līdz brīdim, kad Latvijas Bankas pilnvaroto personu veiktā atkārtotā pārbaudē konstatēts, ka novērsta attiecīgās banknošu apstrādes iekārtas neatbilstība minimālajiem standartiem, kas publicēti Eiropas Centrālās bankas tīmekļvietnē. Latvijas Bankas pilnvarotās personas veic atkārtotu pārbaudi viena mēneša laikā no brīža, kad naudas apstrādātājs paziņojis Latvijas Bankai par banknošu apstrādes iekārtu neatbilstību novēršanu."

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

15.08.2024