Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Olaines novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. SN13/2024

2024. gada 24. jūlijā

Grozījums Olaines novada domes 2018. gada 28. februāra saistošajos noteikumos Nr. SN4/2018 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Olaines novadā"

Apstiprināti ar Olaines novada pašvaldības domes
2024. gada 24. jūlija sēdes lēmumu (7. prot., 8.2. p.)

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības
pakalpojumu likuma 6. panta ceturto un piekto daļu

Izdarīt Olaines novada domes 2018. gada 28. februāra saistošajos noteikumos Nr. SN4/2018 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Olaines novadā" grozījumu un izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Pakalpojumu sniedzējs pēc nekustamā īpašuma īpašnieka vai valdītāja pieprasījuma saņemšanas izsniedz tehniskos noteikumus, kas nosaka tehniskās prasības un kārtību, kas jāievēro, pievienojot nekustamo īpašumu centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem. Nekustamā īpašuma īpašnieks vai valdītājs iesniedz Pakalpojumu sniedzējam aizpildītu tehnisko noteikumu saņemšanas pieprasījumu un pieprasījumā norādītos iesniedzamos dokumentus, kas ietverti tehnisko noteikumu pieprasījumā."

Olaines novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja pirmā vietniece L. Gulbe

 

Paskaidrojuma raksts
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 24. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. SN13/2024 "Grozījums Olaines novada domes 2018. gada 28. februāra saistošajos noteikumos Nr. SN4/2018 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Olaines novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Mērķis un un nepieciešamības pamatojums 2024. gada 24. aprīlī pašvaldība saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk - VARAM) informatīvo vēstuli Nr. 1-13/2452 ar aicinājumu precizēt saistošos noteikumus, kas nosaka sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību, svītrojot attiecīgos punktus, kuros iekļauta prasība par piekrišanu personas datu apstrādei.

Datu valsts inspekcija (turpmāk - Inspekcija) VARAM norādījusi, ka, pamatojoties uz saņemto iedzīvotāja iesniegumu, izvērtēta dokumentā "Vadlīnijas saistošo noteikumu izstrādei sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas jomā" (turpmāk - Vadlīnijas) iekļautā prasība par piekrišanu personas datu apstrādei un pastāvīgai glabāšanai. Inspekcija ir secinājusi, ka attiecībā uz tehnisko noteikumu saņemšanu ūdenssaimniecības pakalpojumu jomā personas datu apstrāde ir obligāti nepieciešams nosacījums pakalpojuma saņemšanai. Inspekcija lūdz Ministriju novērst nepilnības, svītrojot Vadlīnijās norādi uz piekrišanu personas datu apstrādei, un par to informēt pašvaldības, lai pašvaldību saistošajos noteikumos ietvertie nosacījumi tehnisko noteikumu saņemšanai atbilstu normatīvo aktu un Datu regulas prasībām.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Turpmāk nekustamā īpašuma īpašniekam vai valdītājam, saņemot tehniskos noteikumus ūdenssaimniecības pakalpojumu jomā, nebūs jāsniedz piekrišana personas datu apstrādei, jo personas datu apstrāde nav obligāta.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
6. Izpildes nodrošināšana Noteikumu izpildes nodrošināšanai papildu resursi nav nepieciešami.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Nav attiecināms.
8. Konsultācijas ar privātpersonām, saņemtais sabiedrības viedoklis Saistošo noteikumu projekts izskatīts Finanšu komitejā un ievietots sabiedrības viedokļa apzināšanai pašvaldības tīmekļvietnē www.olaine.lv no 13.06.2024. līdz 27.06.2024.

Noteiktajā termiņā nav saņemti viedokļi vai priekšlikumi.

Olaines novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja pirmā vietniece L. Gulbe

02.08.2024