Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Dobeles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 19

2024. gada 25. jūlijā

Grozījumi Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 5 "Par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2024. gada 25. jūlijā lēmumu Nr. 261/10

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta otrās daļas 5. punktu un piekto daļu

Izdarīt Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 5 "Par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai" (Latvijas Vēstnesis, 2022, Nr. 48, Nr. 245, Latvijas Vēstnesis, 2023, Nr. 89) šādus grozījumus:

1. Papildināt 9.2. apakšpunktu aiz vārda "protokola" ar vārdiem un interpunkcijas zīmēm ", kas sagatavots atbilstoši noteikumu 4. pielikumam "DZĪVOKĻU ĪPAŠUMU ĪPAŠNIEKU KOPSAPULCES PROTOKOLS",".

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 4. pielikumu šādā redakcijā:

"4. pielikums
Dobeles novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 5

DZĪVOJAMĀS MĀJAS

(dzīvojamās mājas/māju adrese/nosaukums)

DZĪVOKĻU ĪPAŠUMU ĪPAŠNIEKU KOPSAPULCES PROTOKOLS

Nr. _________

202__. gada ____. _____________ plkst. _________

Kopsapulces dalībnieki: minēti kopsapulces protokola pielikumā Nr. 1.

Kopsapulcē piedalās dzīvojamās mājas ar adresi

,

Dobeles novads dzīvokļu īpašnieki.

Pieaicinātās personas:

 

Kopsapulces norises vieta:  

Darba kārtība:

1. Kopsapulces vadītāja un protokolista ievēlēšana.

2. Kopsapulces darba kārtības apstiprināšana.

3. Par iekšpagalma labiekārtošanu (dzīvojamās mājas adrese/nosaukums)

1. Kopsapulces vadītāja un protokolista ievēlēšana

Kopsapulce balsojot "par" ____ "pret" ____ nolemj:

5. Ievēlēt par kopsapulces vadītāju _____________________________________________;

6. Ievēlēt par kopsapulces protokolistu ________________________________________;

7. Ievēlēt balsu skaitīšanas komisijā ___________________________________________.

2. Kopsapulces darba kārtības apstiprināšana

Kopsapulces vadītājs informē:

2.1. dzīvojamās mājas esošie dzīvokļu īpašnieki ir pienācīgi informēti par šīs kopsapulces norises vietu un darba kārtību (visiem dzīvokļu īpašniekiem ne vēlāk kā nedēļu pirms tās rakstveidā izsniegts uzaicinājums katram dzīvokļa īpašniekam par kopsapulces norises vietu, laiku un darba kārtību);

2.2. dzīvojamā mājā (dzīvojamās mājas adrese/nosaukums) _________________________________________________ ir _____________ dzīvokļi. Kopsapulcē piedalās _____________ dzīvokļu īpašumu īpašnieki un ______________________ pilnvarotās personas, kas kopā pārstāv _____________ jeb _____________ % no visiem dzīvokļu īpašumiem. Līdz ar to kopsapulce ir / nav lemttiesīga, ievērojot Dzīvokļa īpašuma likuma 16.panta trešo daļu, kurā noteikts, ka, lai kopsapulce būt lemttiesīga, sapulcē jāpiedalās dzīvokļu īpašumu īpašniekiem, kuri pārstāv vairāk nekā pusi no visiem dzīvokļu īpašumiem.

Kopsapulce apspriedusies, balsojot "par" ____, "pret" ____, nolemj apstiprināt kopsapulces darba kārtību.

3. Par iekšpagalma labiekārtošanu

3.1. Apstiprināt SIA _________________________________________________ piedāvājumu _________________________________________________ (darba nosaukums, norādīti piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas darbi) _________________________________________________ par summu _____________ EUR bez PVN

3.2. Iesniegt Dobeles novada pašvaldībai plānu/projektu, lūdzot pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu māju zemesgabalu labiekārtošanai.

3.3. Piekrītam, ka izdevumus, ko Dobeles novada pašvaldība nelīdzfinansēs, tiks segti no mājas uzkrājumiem.

3.4. Pilnvarot pārvaldnieku (vai citu pilnvaroto personu) _______________________________ veikt visas nepieciešamās darbības dzīvojamās mājas _______________________________ dzīvokļu īpašnieku vārdā un interesēs par iekšpagalma labiekārtošanas īstenošanu un Dobeles novada pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma daudzdzīvokļu māju zemesgabalu labiekārtošanai saņemšanu.

Kopsapulce, noklausījusies ziņojumu un apspriedusies, balso:

Balsojot "par" ____, "pret" ____, kopsapulce nolēma:

3.1.1. Apstiprināt SIA _________________________________________________ piedāvājumu _________________________________________________ (darba nosaukums, norādīti piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas darbi) _________________________________________________ par summu _____________ EUR bez PVN

3.1.2. Iesniegt Dobeles novada pašvaldībai plānu/projektu, lūdzot pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu māju zemesgabalu labiekārtošanai.

3.1.3. Piekrītam, ka izdevumus, ko Dobeles novada pašvaldība nelīdzfinansēs tiks segti no mājas uzkrājumiem.

3.1.4. Pilnvarot pārvaldnieku (vai citu pilnvaroto personu) _______________________________ veikt visas nepieciešamās darbības dzīvojamās mājas _______________________________ dzīvokļu īpašnieku vārdā un interesēs par iekšpagalma labiekārtošanas īstenošanu un Dobeles novada pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma daudzdzīvokļu māju zemesgabalu labiekārtošanai saņemšanu.

Sapulce slēgta plkst. _________

Kopsapulces vadītājs:  
 

(vārds, uzvārds) (paraksts)


Kopsapulces protokolists:  
 

(vārds, uzvārds) (paraksts)

Dzīvojamās mājas ________________________________________
20____. gada ____. ______________________
dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola pielikums Nr. 1

Kopsapulces dalībnieku saraksts

Nr.
p.k

Dz.
Nr.

Vārds, uzvārds

Statuss
(īpašnieks vai pilnvarotā persona)

Paraksts

Pilnvarotās personas pilnvaras dati

1.

         

2.

         

3.

         

4.

         

5.

         

6.

         

7.

         

8.

         

9.

         

10.

         

11.

         

12.

         

13.

         

14.

         

15.

         

16.

         

17.

         

18.

         

19.

         

20.

         

21.

         

22.

         

23.

         

24.

         

25.

         

26.

         

27.

         

28.

         

29.

         

30.

         

....

         

Kopsapulces vadītājs:  
 

(vārds, uzvārds) (paraksts)


Kopsapulces protokolists:  
 

(vārds, uzvārds) (paraksts)

".

Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

Dobeles novada domes saistošo noteikumu Nr. 19 "Grozījumi Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 5 "Par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošo noteikumu "Grozījumi Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 5 "Par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"" (turpmāk - Noteikumi) mērķis ir noteikt vienotu formu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokolam, papildinot saistošos noteikumus ar 4. pielikumu.

1.2. Grozījumu saistošajos noteikumos var izdarīt tikai ar citiem saistošajiem noteikumiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci Nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām 4.1. Administratīvās procedūras neietekmē.

4.2. Izsludinātie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Noteikumi tiks publicēti pašvaldības informatīvajā izdevumā un oficiālajā pašvaldības tīmekļvietnē, vienlaikus nodrošinot atbilstību oficiālajai publikācijai norādot atsauci uz oficiālo publikāciju atbilstoši Pašvaldību likuma 47. panta astotajai daļai.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Noteikumi ir izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai.

5.2. Saistošo noteikumu izpilde notiks iesaistot esošos cilvēkresursus. Pašvaldībā papildus institūcijas un štata vietas netiks radītas.

6. Izpildes nodrošināšana Noteikumu projekts neietekmē izpildes nodrošināšanu.
7. Prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar to izpildes nodrošināšanā iesaistītajām institūcijām.

8.2. Sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

8.3. Noteikumu projekts bija publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.dobele.lv no 2024. gada 10. jūlija līdz 2024. gada 24. jūlijam (ieskaitot).

8.4. Publicēšanas laikā par noteikumu projektu netika saņemti sabiedrības viedokļi.

Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs I. Gorskis

02.08.2024