Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Mārupes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 9/2024

Mārupē 2024. gada 24. aprīlī

Grozījums Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2023 "Mārupes novada pašvaldības nolikums"

Apstiprināti ar Mārupes novada pašvaldības domes
2024. gada 24. aprīļa lēmumu Nr. 4 (sēdes prot. Nr. 4)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu un 49. pantu

1. Izdarīt Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2023 "Mārupes novada pašvaldības nolikums" (turpmāk - Saistošie noteikumi) šādu grozījumu:

Svītrot 21.14. apakšpunktu.

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

 

Saistošo noteikumu Nr. 9/2024 "Grozījums Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2023 "Mārupes novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 14. marta saistošo noteikumu Nr. 7/2023 "Mārupes novada pašvaldības nolikums" 21.14. apakšpunkts noteic, ka viens no Mārupes novada pašvaldības izpilddirektora uzdevumiem ir aizvietot Centrālās pārvaldes vadītāju viņa prombūtnes laikā.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma 22. panta pirmās daļas 2. punktu, pašvaldības izpilddirektors vada centrālo pārvaldi, ja pašvaldības nolikumā nav noteikts citādi, kontrolē un koordinē pašvaldības administrācijas darbu, kā arī dod rīkojumus pašvaldības administrācijas darbiniekiem, kuri par to informē savu tiešo vadītāju.

Atbilstoši Mārupes novada pašvaldības Centrālās pārvaldes nolikuma, kurš apstiprināts ar Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 14. marta lēmumu Nr. 3 (protokols Nr. 5) 4. punktam, Centrālo pārvaldi vada un tās funkciju izpildi nodrošina Centrālās pārvaldes vadītājs (kas vienlaikus nav pašvaldības izpilddirektors).

Ņemot vērā, ka Mārupes novada pašvaldības dome, finanšu resursu optimizācijas nolūkā, plāno likvidēt vakanto Centrālās pārvaldes vadītāja amata vietu, izdarot grozījumus Centrālā pārvaldes nolikumā, un atbilstoši Pašvaldību likuma 22. panta pirmās daļas 2. punktam nosakot, ka Centrālās pārvaldes vadītāja funkcijas pilda pašvaldības izpilddirektors, nepieciešams svītrot Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 14. marta saistošo noteikumu Nr. 7/2023 "Mārupes novada pašvaldības nolikums" 21.14. apakšpunktu, kas nosaka, ka pašvaldības izpilddirektors aizvieto Centrālās pārvaldes vadītāju viņa prombūtnes laikā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Pašvaldības institūciju darbība tiek finansēta no pašvaldības budžeta.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 

Saistošie noteikumi nerada ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā vai konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošie noteikumi nosaka Mārupes novada pašvaldības administrācijas darba organizāciju. Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu izpildes rezultātā, izdarot grozījumus Centrālās pārvaldes nolikumā, tiks likvidēts Centrālās pārvaldes vadītāja amats, uzdodot pašvaldības izpilddirektoram nodrošināt Centrālās pārvaldes vadītāja funkcijas.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas darba vietas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības dome, komitejas un pašvaldības administrācija.  
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 4. aprīļa līdz 18. aprīlim publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļa vietnē www.marupe.lv sabiedrības viedokļa nosakdrošanai, informācija par saistošo noteikumu projektu ievietota pašvaldības sociālajā kontā Facebook.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

04.05.2024