Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Balvu novada domes saistošie noteikumi Nr. 6/2024

Balvos 2024. gada 28. martā

Grozījumi Balvu novada domes 2023. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 22/2023 "Par Balvu novada simboliku"

APSTIPRINĀTI
ar Balvu novada domes
2024. gada 28. marta lēmumu (sēdes prot. Nr. 4, 2. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu un Ģerboņu likuma
8. panta otro prim daļu

Izdarīt Balvu novada domes 2023. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 22/2023 "Par Balvu novada simboliku" (Latvijas Vēstnesis, 2024, Nr. 4) šādus grozījumus:

1. papildināt 2. punktu ar 2.4.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4.2. Briežuciema pagasta himna.";

2. papildināt II nodaļu "Simbolikas apraksts" ar 14.1 punktu šādā redakcijā:

"14.1 Briežuciema pagasta himnas (12.1 pielikums) apraksts:

14.12. Briežuciema pagasta himnas vārdu autors ir Anna Pundure, mūzikas autore Anita Pakalnīte.

14.13. Briežuciema pagasta himna izpildāma latviešu valodā.";

3. papildināt noteikumus ar 12.1 pielikumu šādā redakcijā:

"12.1 pielikums
Balvu novada pašvaldības domes 2023. gada 28. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 22/2023
"Par Balvu novada simboliku"

Briežuciema pagasta himna

/Anitas Pakalnītes mūzika
Annas Pundures vārdi/

Ir tāda skaista vieta uz pasaules baltas,
Kur puiši kā ozoli, meitenes staltas.
Kur tīrumi apsēti, iekopti dārzi,
Kur simtiem gadu aug liepas un bērzi.

Kur , liktenim spītējot, paaudzes turas,
Kur silti ugunskurs pavardā kuras.
Kur atkal un atkal atgriezties ceram,
Lai tēvu un vectēvu namdurvis veram.

Ir tāda skaista vieta uz pasaules šīs,
Ir labi pat tad, ja lietus tur līst.
Ir tāda vieta Briežuciems mūsu,
Kur laimīgi esam un gribam pateikt to jums."

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

 

Paskaidrojuma raksts
Balvu novada domes 2024. gada 28. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 6/2024 "Grozījumi Balvu novada domes 2023. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 22/2023 "Par Balvu novada simboliku""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Balvu novada domes 2023. gada 28. decembra saistošie noteikumi nosaka Balvu novada simboliku, tās aprakstu, izgatavošanas un izmantošanas kārtību. Starp ar noteikumiem apstiprināto simboliku ir arī Baltinavas pagasta himna. Sekojot šim precedentam arī Briežuciema pagasta pārvalde lūdz par simboliku apstiprināt iesniegto Briežuciema pagasta himnu. Tā kā šie saistošie noteikumi ir vienīgā vieta, ar kuriem var oficiāli apstiprināt Balvu novada pašvaldības simboliku, šīs himnas vārdi tiek pievienoti noteikumu saturam (noteikumos 12.1 pielikums).

Balvu novada domei ir vienāda attieksme pret visām novadu veidojošajām administratīvajām vienībām, tāpēc Briežuciema pagasta pārvaldes lūgums tiek ņemts vērā un tiek izdarīti atbilstoši grozījumi saistošajos noteikumos.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu projektam nav ietekmes uz pašvaldības budžetu. Nodeva par simbolikas izmantošanu netiek noteikta.

Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi. Iesniegumus par simbolikas lietošanu izskatīs Balvu novada pašvaldības izpilddirektors.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošie noteikumi nerada ietekmi uz vidi un iedzīvotāju veselību.

Uzņēmējdarbības vidi ietekmēs pozitīvi. Visiem uzņēmējiem būs vienlīdzīgas tiesības un iespējas izmantot pašvaldības simboliku komerciāliem mērķiem. Konkurence netiek ierobežota.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu piemērošanā persona var vērsties Balvu novada pašvaldībā. Līdzšinējā kārtība netiek mainīta. Atļaujas saņemšanai par Balvu novada pašvaldības simbolikas, vai elementu izmantošanu komerciālajiem mērķiem, fiziskām un juridiskām personām Balvu novada pašvaldībā jāiesniedz iesniegums, kurā jānorāda ziņas par iesniedzēju, simbolikas izmantošanas veids, mērķis, izmantošanas laiks, ziņas par plānotajiem ražošanas (izgatavošanas) apjomiem un izstrādājuma skice vai etalona paraugs.

Nav paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu izpilde notiks iesaistot esošos cilvēkresursus. Pašvaldībā papildus institūcijas un štata vietas netiks radītas.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Izpildi nodrošina Balvu novada pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Noteikumi ir piemēroti tajā paredzētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas. Konsultācijas ir notikušas ar Balvu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Balvu novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē divas nedēļas (no 2024. gada 13. februāra līdz 2024. gada 27. februārim). Iedzīvotāju priekšlikumi netika saņemti.

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

11.04.2024