Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 9

Liepājā 2024. gada 21. martā (prot. Nr. 3, 34. §)

Grozījumi Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par reklāmu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Liepājā"

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
45. panta otrās daļas 4. punktu,
Reklāmas likuma 7. panta trešo daļu,
Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 22.1 panta otro daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra
noteikumu Nr. 732 "Kārtība, kādā saņemama atļauja
reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās,
kas vērstas pret publisku vietu" 45. punktu

Izdarīt Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par reklāmu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Liepājā" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 56. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 7. punktā vārdus "Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē "Liepājas pilsētas būvvalde"" ar vārdiem "Liepājas būvvaldē".

2. Aizstāt 56. punkta pirmajā teikumā vārdus "Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas Pašvaldības policija"" ar vārdiem "Liepājas pašvaldības policijas".

3. Aizstāt 56. punkta otrajā teikumā "Liepājas pilsētas pašvaldības iestādei "Liepājas pilsētas Pašvaldības policija"" ar vārdiem "Liepājas pašvaldības policijai".

4. Aizstāt 57. punktā vārdus "Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas Pašvaldības policija"" ar vārdiem "Liepājas pašvaldības policijas".

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par reklāmu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Liepājā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 2022. gada 20. oktobrī pieņemts un 2023. gada 1. janvārī stājās spēkā Pašvaldību likums. Tā pārejas noteikumu 6. punkts noteic, ka dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu.

Izvērtējot Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. februāra saistošos noteikumus Nr. 3 "Par reklāmu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Liepājā" konstatēts, ka grozījumi Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par reklāmu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Liepājā" (turpmāk - Saistošo noteikumu grozījumi) nepieciešami, lai precizētu, uz kāda normatīvā akta pamata saistošie noteikumi ir izdoti, proti, lai precizētu tiesisko pamatu.

Vienlaikus ar Saistošo noteikumu grozījumu projektu precizēti Liepājas valstspilsētas pašvaldības iestāžu nosaukumi atbilstoši Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 19. oktobra saistošo noteikumu Nr. 17 "Liepājas valstspilsētas pašvaldības nolikums" 27. punktam.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Neietekmē, jo ar Saistošo noteikumu grozījumu projektu tiek precizēti Liepājas valstspilsētas pašvaldības iestāžu nosaukumi. Iestādes turpinās strādāt apstiprinātā budžeta ietvaros. Papildus finansējums nav nepieciešams.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu grozījumiem nav ne tieša sociālā ietekme, ne arī ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī uz konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu grozījumi neparedz papildu administratīvās procedūras pašvaldībā.

Persona, kura vēlas izvietot reklāmu Liepājas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, vēršas ar iesniegumu Liepājas būvvaldē, iesniedzot to klātienē, nosūtot pa pastu vai ar drošu elektronisko parakstu nosūtot uz elektronisko pastu, vai nosūtot uz oficiālo elektronisko adresi.

Atļauju reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanai izsniedz Liepājas būvvalde.

Saistošo noteikumu izpildi kontrolē Liepājas būvvaldes reklāmas inspektors un Liepājas pašvaldības policijas amatpersonas. Liepājas būvvaldes reklāmas inspektors, konstatējot saistošo noteikumu prasību neievērošanu, sagatavo aktu par konstatēto pārkāpumu un nosūta to Liepājas pašvaldības policijai.

Administratīvā pārkāpuma procesu par saistošo noteikumu prasību neievērošanu veic Liepājas pašvaldības policijas amatpersonas.

Nepieciešamības gadījumā informāciju par saistošo noteikumu prasību izpildi var sniegt Liepājas būvvalde.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas būvvalde un Liepājas pašvaldības policija esošo funkciju un uzdevumu ietvaros, nav paredzēta jaunu institūciju izveide vai esošo institūciju reorganizācija.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu grozījumu izpildes nodrošināšanā netiek paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Liepājas būvvalde un Liepājas pašvaldības policija esošo funkciju un uzdevumu ietvaros.

Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 47. panta otro daļu, Saistošo noteikumu grozījumi un paskaidrojuma raksts tiks nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Saistošo noteikumu grozījumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļvietnē www.liepaja.lv.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošo noteikumu grozījumu projekts nerada papildu prasības un izmaksas mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2024. gada 6. februāra līdz 2024. gada 20. februārim tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.liepaja.lv, paredzot iespēju ikvienam interesentam iesniegt savus priekšlikumus un komentārus, kā arī informācija tika izvietota pašvaldības telpās Rožu ielā 6 apmeklētājiem pieejamā vietā. Noteiktā termiņa ietvaros priekšlikumi par saistošo noteikumu projekta redakciju netika saņemti.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

26.03.2024