Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 136

Rīgā 2024. gada 27. februārī (prot. Nr. 9 32. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 23. maija noteikumos Nr. 259 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība dzīvnieku, sējumu un stādījumu apdrošināšanai 2023.-2027. gada plānošanas periodā"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un
lauku attīstības likuma 5. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2023. gada 23. maija noteikumos Nr. 259 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība dzīvnieku, sējumu un stādījumu apdrošināšanai 2023.-2027. gada plānošanas periodā" (Latvijas Vēstnesis, 2023, 100. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.3. tā nodokļu un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu parāds nepārsniedz apmēru, kas noteikts normatīvajos aktos par vispārējo kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai;".

2. Izteikt 7.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.3. atlīdzības limitu par katru apdrošināto risku vismaz 200 procentu apmērā no kopējās apdrošināšanas prēmijas par visiem polisē minētajiem riskiem, izņemot savvaļas dzīvnieku un putnu radīto postījumu risku ziemas periodā;".

3. Izteikt 7.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.6. apdrošināšanas polisē norādītais dzīvnieku skaits nepārsniedz valsts informācijas sistēmā "Lauksaimniecības datu centra informācijas sistēma" norādīto dzīvnieku skaitu apdrošināšanas līguma noslēgšanas dienā vai tuvākajā datumā pirms apdrošināšanas līguma noslēgšanas dienas tām sugām, par kurām atbilstoši normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības un akvakultūras dzīvnieku, to ganāmpulku un novietņu reģistrēšanas un lauksaimniecības dzīvnieku apzīmēšanu dzīvnieku skaits jāziņo reizi mēnesī vai divas reizes gadā."

4. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Ja iesniegumu iesniegšanas kārta ir ilgāka par vienu mēnesi, Lauku atbalsta dienests:
21.1. mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par atbalsta piešķiršanu, izmaksājot pretendentam 80 procentus no aprēķinātās atbalsta summas, vai par atteikumu piešķirt atbalstu;
21.2. mēneša laikā pēc iesniegumu iesniegšanas kārtas beigām izmaksā pretendentam atlikušo atbalsta summu. Ja pieteiktais atbalsta finansējums pārsniedz konkrētajā kārtā pieejamo finansējumu, visiem atbalsta pretendentiem proporcionāli samazina izmaksājamā atbalsta apmēru par vienu hektāru vai vienu liellopu vienību."

Ministru prezidentes pienākumu izpildītāja ‒
tieslietu ministre I. Lībiņa-Egnere

Zemkopības ministra pienākumu izpildītājs ‒
labklājības ministrs U. Augulis

29.02.2024