Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Krāslavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2023/26

Krāslavas novada Krāslavas pilsētā 2023. gada 28. decembrī

Par Krāslavas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 2023/6 "Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Apstiprināti ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2023. gada 28. decembra sēdes lēmumu Nr. 1444 (prot. Nr. 15, 4. §, 4.3. p.)

Precizēti ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2024. gada 25. janvāra sēdes lēmumu Nr. 53 (prot. Nr. 1, 12. §, 12.4. p.)

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
2. panta otro daļu un 16. panta otro daļu

Atzīt Krāslavas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 2023/6 "Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" nolikums" par spēku zaudējušiem.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

 

Paskaidrojuma raksts
Krāslavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2023/26 "Par Krāslavas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 2023/6 "Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Krāslavas novada pašvaldības dome 2023. gada 26. oktobrī pieņēma lēmumu Nr. 1203 (protokols Nr. 13, 10. §, 10.3. punkts) ar kuru tika noteikts, ka Krāslavas novada pašvaldības aģentūra "Labiekārtošana K" tiek reorganizēta un pārveidota par Krāslavas novada pašvaldības iestādi "Labiekārtošana K" un no 2024. gada 1. janvāra tai tiek pievienota Krāslavas novada Dagdas pilsētas un pagastu apvienības padotībā esošā iestāde "Pilsētsaimniecība". Ņemot vērā to, ka Krāslavas novada pašvaldības aģentūra "Labiekārtošana K" tiek reorganizēta, Krāslavas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 2023/6 "Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" nolikums", kuri izdoti pamatojoties uz Publisko aģentūru likuma 2. panta otro daļu un 16. panta otro daļu, zaudē spēku un tiek izdots jauns iestādes "Labiekārtošana K" nolikums.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšana, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Nav ietekmes.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" funkciju, finanšu, mantas, tiesību, saistību, lietvedības un arhīva pārņēmējs ir Krāslavas novada pašvaldības iestāde "Labiekārtošana K".
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" funkciju, finanšu, mantas, tiesību, saistību, lietvedības un arhīva pārņēmējs ir Krāslavas novada pašvaldības iestāde "Labiekārtošana K".
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai sabiedrības viedokļa noskaidrošana notika no 2023. gada 14. novembra līdz 2023. gada 1. decembrim. Sabiedrības viedokļi netika sniegti.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

07.02.2024