Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 730

Rīgā 2023. gada 12. decembrī (prot. Nr. 61 11. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 6. novembra noteikumos Nr. 745 "Centrālās finanšu un līgumu aģentūras nolikums"

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma
16. panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 6. novembra noteikumos Nr. 745 "Centrālās finanšu un līgumu aģentūras nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 177. nr.; 2019, 7. nr.; 2023, 66. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Iestādes darbības mērķis ir nodrošināt Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Eiropas Sociālā fonda, Eiropas Sociālā fonda Plus, Kohēzijas fonda, Taisnīgas pārkārtošanās fonda (turpmāk - Eiropas Savienības fondi) un Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma projektu, kā arī citu ārvalstu finanšu instrumentu piešķirto līdzekļu administrēšanu."

2. Izteikt 3.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.5. Starptautiskās palīdzības likumā aģentūrai noteiktās funkcijas;".

3. Papildināt ar 3.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.6. citas ar ārvalstu finanšu līdzekļu administrēšanu saistītas funkcijas."

4. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Iestādes izdotos administratīvos aktus vai pārvaldes amatpersonu un darbinieku faktisko rīcību privātpersona var apstrīdēt Finanšu ministrijā, izņemot:
12.1. gadījumus, ja iestāde pilda šo noteikumu 3.3. apakšpunktā minēto funkciju, tās izdotos administratīvos aktus vai pārvaldes amatpersonu un darbinieku faktisko rīcību var apstrīdēt Aizsardzības ministrijā;
12.2. gadījumus, ja iestāde pilda šo noteikumu 3.5. apakšpunktā minēto funkciju, tās izdotos administratīvos aktus vai pārvaldes amatpersonu un darbinieku faktisko rīcību var apstrīdēt Ārlietu ministrijā."

5. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Iestāde ne retāk kā reizi gadā iesniedz finanšu ministram pārskatu par funkciju un uzdevumu izpildi, kuru īstenošanā iestāde ir Finanšu ministrijas funkcionālā padotībā."

6. Papildināt ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Iestāde šo noteikumu 3.3. apakšpunktā minētās funkcijas īsteno Aizsardzības ministrijas funkcionālā padotībā un šo noteikumu 3.5. apakšpunktā minētās funkcijas īsteno Ārlietu ministrijas funkcionālā padotībā. Iestāde pārskatu par attiecīgo funkciju un uzdevumu izpildi, kā arī līdzekļu izmantošanu Aizsardzības ministrijai un Ārlietu ministrijai sniedz pēc pieprasījuma."

Ministru prezidente E. Siliņa

Finanšu ministrs A. Ašeradens

14.12.2023