Tiesību akts: spēkā esošs
Tiesību akts zaudēs spēku 2028. gada 1. janvārī.
Limbažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 28

2023. gada 23. novembrī
Nolikums par licencēto makšķerēšanu Pāles ūdenskrātuvē
APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes
23.11.2023. sēdes lēmumu Nr. 935 (prot. Nr. 14, 6.)


Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma
10. panta piekto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Pāles ūdenskrātuve (platība 33,6 ha) atrodas Limbažu novada, Pāles pagasta teritorijā un saskaņā ar Civillikuma 1102. pantu ir privāti ūdeņi. Pāles ūdenskrātuve ir Limbažu novada pašvaldības īpašums. Ūdenstilpe ir iznomāta biedrībai "MEDNIEKU UN MAKŠĶERNIEKU KLUBS "PĀLE"" (turpmāk – biedrība MMK "PĀLE") saskaņā ar 2009. gada 30. jūnija zemes nomas līguma pārjaunojuma līgumu Nr. 4.10.16/22/222, ar kuru Pāles pagasta padome Pāles ūdenskrātuvi iznomājusi MMK "PĀLE" licencētās makšķerēšanas organizēšanai.

2. Licencētā makšķerēšana Pāles ūdenskrātuvē tiek organizēta saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 800) un Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 799) ar nolūku regulāri pavairot zivju krājumus makšķernieku vajadzībām, uzlabot zivju krājumu racionālu izmantošanu, limitēt vērtīgo zivju sugu ieguvi.

3. Licencēto makšķerēšanu Pāles ūdenskrātuvē, pamatojoties uz Limbažu novada pašvaldības pilnvarojuma līgumu organizē biedrība MMK "PĀLE" (Reģ. nr. 40008008483, Skolas iela 11, Pāle, Pāles pagasts, Limbažu novads, LV-4052, tel.+37129327767, e-pasts: m.k.pale@gmail.com.

II. Licencētās makšķerēšanas noteikumi

4. Licencētā makšķerēšana paredzēta visā Pāles ūdenskrātuves platībā (karte nolikuma 1. pielikumā):

4.1. no krasta;

4.2. no ūdenstilpē īpaši ierīkotām laipām;

4.3. no airu laivām, kas reģistrētas saskaņā ar Ministru kabineta 2008. gada 25. marta noteikumiem Nr. 213 "Ceļu satiksmes drošības direkcijā reģistrējamo kuģošanas līdzekļu reģistrācijas kārtība", ievērojot, ka atbilstoši noteikumiem par airu laivu tiek uzskatīts kuģošanas līdzeklis, kas paredzēts braukšanai, izmantojot airi (airus) vai motoru, kura jauda nepārsniedz 3,7 kW, tai skaitā Pāles ūdenskrātuves krastiem pieguļošās zemes īpašniekiem piederošām laivām;

4.4. no ledus.

5. Makšķerēšana Pāles ūdenskrātuvē notiek saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 800, ar šādiem papildus nosacījumiem:

5.1. lai samazinātu makšķerēšanas slodzi uz Pāles ūdenskrātuvē mākslīgi pavairojamo un ierobežoti pieejamo zivju sugu krājumiem, vienam makšķerniekam dienas lomā ar vienu licenci atļauts paturēt divus zandartus un trīs karpas; pārējās zivis – saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 800 (ne vairāk kā 5 kg kopējo svaru);

5.2. pēc Nolikuma 5.1. punktā noteiktā attiecīgās zivju sugas loma svara vai skaita sasniegšanas makšķerēšana ir jāpārtrauc.

6. Saskaņā ar likuma "Par Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu" 1. pielikumu, Pāles ūdenskrātuve atrodas Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta neitrālajā zonā un tā apkārtnē jāievēro šādas vides aizsardzības prasības:

6.1. aizliegts kurināt ugunskurus (izņemot speciāli norādītās vietas), lauzt, cirst, zāģēt kokus un krūmus, bojāt zaļo zonu, piesārņot apkārtni un ūdenstilpi;

6.2. transporta piebraukšana un novietošana Pāles ūdenskrātuves tuvumā uz privātām zemēm atļauta tikai ar attiecīgā zemes īpašnieka atļauju. Iebraukšana tauvas joslā (4 metru joslā no krasta) kategoriski aizliegta.

III. Licencētās makšķerēšanas licenču veidi, skaits, maksa par makšķerēšanas licencēm un makšķerēšanas licenču cenu atlaižu piemērošana

7. Licenču veidi un maksa par licencēm
 

Licenču veidi
 
Licenču

Cena EUR
 

7.1. Vienas dienas licence makšķerēšanai no ledus Pāles ūdenskrātuvē3,00
7.2. Vienas dienas licence makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē no ledus brīvajā sezonā5,00
7.3. Diennakts licence makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē no ledus brīvajā sezonā7,00
7.4. Mēneša licence makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē15,00
7.5. Gada licence makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē45,00
7.6. Gada licence ar atlaidi makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē (50 gab.)25,00
7.7. Gada bezmaksas licence makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē0,00

8. Licenču derīguma termiņi:

8.1. nolikuma 7.1. un 7.2. apakšpunktā minētā vienas dienas licence – derīga vienu dienu licencē norādītajā datumā;

8.2. nolikuma 7.3. apakšpunktā minētā diennakts licence no ledus brīvajā sezonā – derīga 24 stundas licencē norādītajos datumos un laikos;

8.3. nolikuma 7.4. apakšpunktā minētā mēneša licence derīga 1 mēnesi licencē norādītajā laika periodā;

8.4. nolikuma 7.5. un 7.6. apakšpunktos minētās gada licences derīgas visu kalendāro gadu.

9. Kopējais vienas dienas, diennakts, viena mēneša, gada un gada bezmaksas licenču skaits nav ierobežots. Gada laikā var tikt piešķirtas ne vairāk kā 50 gab. gada licences ar atlaidi.

10. Gada bezmaksas licences piešķir:

10.1. bērniem vecumā līdz 16 gadiem;

10.2. personām, kuras vecākas par 65 gadiem;

10.3. Pāles ūdenskrātuves piekrastes zemju īpašniekiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri ir deklarējušies Pāles pagastā;

10.4. politiski represētajām personām un personām ar invaliditāti (uzrādot apliecību);

10.5. personas no daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tai noteikta I vai II invaliditātes grupa, un kurām saskaņā ar valstī īstenoto Latvijas Goda ģimenes apliecības programmu ir piešķirta Latvijas Goda ģimenes apliecība.

11. Gada licences ar atlaidi realizē saskaņā ar licencētās makšķerēšanas organizētāja lēmumu biedrības "MMK PĀLE" valdes apstiprinātā sarakstā esošajām personām, kurā saskaņā ar nolikuma 12. punktu ir sniegts pamatojums gada licences ar atlaidi piešķiršanai.

12. Gada licences ar atlaidi ir tiesīgas iegādāties:

12.1. personas, kuras ir biedrības "MMK PĀLE" biedri;

12.2. personas, kuras nav biedrības "MMK PĀLE" biedri, bet piedalās organizētāja rīkotajos zivju vai vēžu resursu un dabas aizsardzības un saglabāšanas pasākumos Pāles ūdenskrātuvē.

13. Pēc nolikuma 9. punktā minētā gada licenču ar atlaidi kopējā limita izmantošanas, papildus gada licences ar atlaidi netiek izsniegtas un makšķerniekam vispārējā kārtībā jāiegādājas attiecīgajā termiņā derīga licence.

IV. Makšķerēšanas licences saturs, noformējums un realizācijas kārtība

14. Licence (nolikuma 2.–8. pielikumi) ir stingrās uzskaites veidlapa un tajā tiek norādīts:

14.1. licences nosaukums (veids);

14.2. licences numurs;

14.3. licences derīguma laiks;

14.4. licences cena;

14.5. makšķerēšanas vieta;

14.6. ziņas par makšķerēšanas organizētāju;

14.7. makšķernieka vārds, uzvārds, personas kods, tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese, paraksts (izņemot elektroniskās licences);

14.8. licences izsniedzēja paraksts (izņemot elektroniskās licences);

14.9. licences izsniegšanas datums.

15. Visas licences tiek numurētas un uzskaitītas īpašā licenču uzskaites žurnālā. Licences pasaknī makšķernieks parakstās (izņemot elektroniskās licences) par iepazīšanos ar licencētās makšķerēšanas nolikumu.

16. Elektroniskās licences forma vizuāli var atšķirties no nolikuma 2.8. pielikumā esošā licences parauga. Elektronisko licenci nav nepieciešams izdrukāt, un tās esību pārbauda pēc tās numura.

17. Licenču izplatīšanu veic:

17.1. licencētās makšķerēšanas organizētājs biedrība "MMK PĀLE" (Reģ. nr. 40008008483, Skolas iela 11, Pāle, Pāles pagasts, Limbažu novads, LV-4052, tel. 29327767, e-pasts: m.k.pale@gmail.com, katru dienu no plkst. 7.00 līdz 19.00 vai iepriekš piesakoties;

17.2. veikals "Centrs", "Bangas", Pāle, Pāles pagasts, Limbažu novads, LV-4052, veikala darba laikā;

17.3. interneta vietnes www.manacope.lv, sadaļā "Copes kartes un licences".

V. Līdzekļu izlietojums, kas iegūti, realizējot makšķerēšanas licences

18. No licenču realizācijas iegūtās kopējās summas 10 % reizi pusgadā (līdz 15. jūlijam par pirmo pusgadu un līdz 15. janvārim par otro pusgadu) jāieskaita Valsts budžetā Zivju fonda dotācijas ieņēmumu veidošanai.

19. No licenču realizācijas iegūtās kopējās summas 90 % paliek licencētās makšķerēšanas organizētāja rīcībā un tiek izlietoti licencētās makšķerēšanas nodrošināšanai, Pāles ūdenskrātuve vides un zivju resursu aizsardzībai, kā arī zivju krājumu pavairošanai.

VI. Makšķernieku lomu uzskaites kārtība

20. Makšķernieks katras dienas lomu ieraksta licences (izņemot elektroniskās licences) otrajā pusē norādītajā uzskaites formā (nolikuma 9. pielikumā), norādot lomu kilogramos pa atsevišķām sugām (limitētās sugas arī gabalos), vajadzības gadījumā pārnesot ierakstus uz atsevišķas lapas.

21. Ar loma uzskaites datiem aizpildītā licence (izņemot interneta vietnē www.manacope.lv iegādātās licences) 5 (piecu) dienu laikā pēc tās derīguma termiņa beigām jānodod nolikuma 17.1. punktā norādītajā licenču tirdzniecības vietā vai zemāk minētajā laikā jānosūta licencētās makšķerēšanas organizētājam uz licencē norādīto adresi. Ja licence iegādāta interneta vietnē www.manacope.lv, lomu 5 (piecu) dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām termiņā reģistrē šīs interneta vietnes attiecīgajā sadaļā.

22. Licences ar lomu uzskaiti ne vēlāk kā līdz nākamā gada 1. februārim licencētās makšķerēšanas organizētājs nosūta Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam "BIOR".

VII. Licencētās makšķerēšanas organizētāja pienākumi un sniegtie pakalpojumi un makšķerēšanas un vides aizsardzības kontrole

23. Licencētās makšķerēšanas organizētājam ir šādi pienākumi:

23.1. nodrošināt makšķerēšanas licenču pieejamību un realizāciju makšķerēšanai atļautā laikā saskaņā ar nolikuma IV nodaļu;

23.2. sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību sniegt informāciju Limbažu novada preses izdevumos un Limbažu novada pašvaldības tīmekļvietnē par pašvaldības saistošiem noteikumiem par licencētās makšķerēšanas ieviešanu Pāles ūdenskrātuvē un nodrošināt atbilstošu norādes zīmju izvietošanu tā piekrastē;

23.3. uzskaitīt un realizēt makšķerēšanas licences atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;

23.4. nodrošināt no licenču realizācijas iegūto naudas līdzekļu sadali atbilstoši nolikuma V nodaļā noteiktajām prasībām;

23.5. īstenot regulāru vērtīgo zivju resursu atjaunošanu un pavairošanu Pāles ūdenskrātuvē saskaņā ar zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem un zinātniskajām rekomendācijām;

23.6. norīkot atbildīgo personu par licencētās makšķerēšanas prasību ievērošanu, kura piedalās vides un zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumos;

23.7. veikt makšķernieku lomu uzskaiti atbilstoši nolikuma VI nodaļai;

23.8. iepazīstināt makšķerniekus ar nolikumā noteiktajām prasībām un informēt tos par publiskām piekļuves vietām Pāles ūdenskrātuvē;

23.9. nodrošināt ārvalstu tūristiem angļu un krievu valodā informāciju par saziņas iespējām ar licencētās makšķerēšanas organizētāju, licencētās makšķerēšanas noteikumiem, licenču veidiem, skaitu, to maksu, kā arī lomu uzskaiti;

23.10. iesniegt Lauku atbalsta dienestā pārskatu par licencēto makšķerēšanu divas reizes gadā – līdz 15. jūlijam un 15. janvārim – par iepriekšējo pusgadu, kā arī veikt attiecīgās daļas naudas līdzekļu pārskaitījumu valsts budžetā Zivju fonda dotācijas ieņēmumu veidošanai līdz 10. jūlijam par pirmo pusgadu un līdz 10. janvārim par otro pusgadu;

23.11. iesniegt Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūtam "BIOR" līdz katra nākamā gada 1. februārim, makšķernieku aizpildītās un atpakaļ atgrieztās licences tālākai datu apstrādei un zivju resursu novērtēšanai;

23.12. reizi gadā iesniegt Valsts vides dienestā informāciju par veiktajiem pasākumiem ūdenstilpju apsaimniekošanā, zivju resursu papildināšanā un licencētās makšķerēšanas organizēšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidošanā un uzturēšanā;

23.13. reģistrēt personas, kas ir pārkāpušas nolikumā noteikto lomu uzskaites kārtību, un, izmantojot licencē norādīto tālruņa numuru vai elektroniskā pasta adresi, paziņot par nepieciešamību 14 dienu laikā iesniegt loma pārskatu. Ja minētajā termiņā loma pārskats nav iesniegts, par konstatēto pārkāpumu informēt zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes.

24. Kontroli par licencētās makšķerēšanas un vides aizsardzības noteikumu ievērošanu Pāles ūdenskrātuvē veic:

24.1. Pašvaldības policijas darbinieki;

24.2. Pašvaldības pilnvarotās personas – sabiedriskie vides inspektori;

24.3. Valsts vides dienests;

24.4. Dabas aizsardzības pārvalde;

24.5. Valsts vides dienesta pilnvarota persona.

VIII. Noslēguma jautājumi

25. Licencētās makšķerēšanas nolikuma darbības ilgums ir līdz 2027. gada 31. decembrim.

IX. Nolikuma pielikumi

26. Pāles ūdenskrātuves karte (1. pielikums).

27. Licenču paraugi (2.–8. pielikumi).

28. Lomu uzskaites tabulas paraugs (9. pielikums).

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs
1. pielikums
Pāles ūdenskrātuves karte

Vienas dienas licence
Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Vienas dienas licence Nr._____

Makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē no ledus

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

 

(tālruņa Nr., e-pasts)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē

202__. g. "___"_____________

Licences cena 3,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Vienas dienas licence Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē no ledus

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē

202__. g. "___"_____________

Licences cena 3,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Vienas dienas licence
Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Vienas dienas licence Nr._____

Makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē no ledus brīvajā sezonā

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

 

(tālruņa Nr., e-pasts)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē

202__. g. "___"_____________

Licences cena 5,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Vienas dienas licence Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē no ledus brīvajā sezonā

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē

202__. g. "___"_____________

Licences cena 5,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Diennakts licence
Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Diennakts licence Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē no ledus brīvajā sezonā

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

 

(tālruņa Nr., e-pasts)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē

No 202__. g. "___"____________ plkst.____

Līdz 202__. g. "___"___________ plkst.____

Licences cena 7,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Diennakts licence Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē no ledus brīvajā sezonā

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē

No 202__. g. "___"___________ plkst.____

Līdz 202__. g. "___"__________ plkst.____

Licences cena 7,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Gada licence
Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Gada licence Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

 

(tālruņa Nr., e-pasts)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē 202__. gadā.

Licences cena 45,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Gada licence Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē 202__. gadā.

Licences cena 45,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Gada licence (ar atlaidi)
Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Gada licence (ar atlaidi) Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

 

(tālruņa Nr., e-pasts)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē 202__. gadā.

Licences cena 25,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Gada licence (ar atlaidi) Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē 202__. gadā.

Licences cena 25,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Gada licence (bezmaksas)
Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Gada licence (bezmaksas) Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

 

(tālruņa Nr., e-pasts)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē 202__. gadā.

Licences cena 0,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

Gada licence (bezmaksas) Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē 202__. gadā.

Licences cena 0,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

1 mēneša licence
Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

1 mēneša licence Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē (licence derīga 1 mēnesi licencē norādītajā laika periodā)

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

 

(tālruņa Nr., e-pasts)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē

No 202__. g. "___"_____________

Līdz 202__. g. "___"____________

Licences cena 15,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Biedrība "MMK Pāle" (Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052), tel. 29327767

1 mēneša licence Nr._____

makšķerēšanai Pāles ūdenskrātuvē (licence derīga 1 mēnesi licencē norādītajā laika periodā)

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

Atļauts makšķerēt Pāles ūdenskrātuvē

No 202__. g. "___"_____________

Līdz 202__. g. "___"____________

Licences cena 15,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "___"_____________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts)

Lomu uzskaites tabulas paraugs
DatumsZivju sugaSkaits

gab.

Svars

Kg

    
    
    
    
    
    
Kopā:   

Paraksts_______________

Makšķernieku pienākums ir uzrādīt savus lomus, aizpildot tabulu "Makšķernieka lomu uzskaite", kura atrodas licences otrajā pusē. Ja tabulā nepietiek vietas, datus var turpināt uz citas lapas.

Makšķerējot ievērot Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumus Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" un licencētās makšķerēšanas nolikumu (lomā drīkst paturēt ne vairāk kā divus zandartus un trīs karpas, bet pārējās zivis – ne vairāk kā 5 kg kopējā svara).

Ar loma uzskaites datiem aizpildītā licence (izņemot www.manacope.lv iegādātās licences) pēc tās derīguma termiņa beigām 5 (piecu) dienu laikā jānodod jebkuram licencētās makšķerēšanas organizētāja pārstāvim licenču tirdzniecības vietā vai nosūtāma licencētās makšķerēšanas organizētājam uz adresi, kas norādīta licencē (biedrība "MMK Pāle" Limbažu nov., Pāles pag., "Skolas iela 11", LV-4052).

Ja licence iegādāta interneta vietnē www.manacope.lv – loms 5 (piecu) dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām jāreģistrē tās sadaļā "Mana cope".

10. pielikums
Nolikuma par licencēto makšķerēšanu Pāles ūdenskrātuvē saskaņojumu lapa

SASKAŅOTS:

Zemkopības ministrija:

2023. gada 29. augusts Nr. 4.1-3e/1570/2023

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR":

2023. gada 6. septembris Nr. 30-1/271-e

Valsts vides dienests:

2023. gada 8. septembris Nr. 2.4/1076/VI/2023

Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2023. gada 23. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 28 "Nolikums par licencēto makšķerēšanu Pāles ūdenskrātuvē"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi nosaka Pāles ūdenskrātuves, Pāles pagastā, Limbažu novadā licencētās makšķerēšanas kārtību, vides un dabas aizsardzības prasības, makšķerēšanas licenču veidus, skaitu, maksu, saturu un realizāciju, licencētās makšķerēšanas organizētāja pienākumus un tiesības.

Licencētās makšķerēšanas Pāles ūdenskrātuvē organizēšanai pilnvarota biedrība "MEDNIEKU UN MAKŠĶERNIEKU KLUBS "PĀLE"" saskaņā ar 2023. gada 18. maijā noslēgto pilnvarojuma līgumu Nr. 4.10.23/23/1.

Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 10. panta piekto daļu. Zvejniecības likuma 10. panta piektā daļa noteic, ka pašvaldība izdod saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu, licencēto vēžošanu vai licencētajām zemūdens medībām tās administratīvajā teritorijā esošajos ūdeņos, ja saskaņā ar normatīvajiem aktiem par licencēto makšķerēšanu, licencēto vēžošanu un licencētajām zemūdens medībām šajos ūdeņos paredzēta makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību tiesību izmantošana ar īpašām atļaujām (licencēm).

Atbilstoši Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumu Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība" 7. punktam organizētājs izstrādā attiecīgo ūdeņu licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību nolikumu, 10. punktam noteikta nolikuma saskaņošanas kārtība un 13. punktam attiecīgā pašvaldība ir atbildīga par nolikuma ieviešanu atbilstoši šiem noteikumiem, bet organizētājs atbild par nolikumā un šajos noteikumos ietverto prasību izpildi.

Ņemot vērā iepriekšminēto normatīvo aktu regulējumu, citu iespējamo alternatīvu nav, lai noteiktu licencētās makšķerēšanas tiesisko regulējumu.

Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu:

– nav ietekmes uz ieņēmumu daļa;

– nav ietekmes uz izdevumu daļu;

– nav ietekmes uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

Nav nepieciešami resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, esošo institūciju kompetences paplašināšanai, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Licencētā makšķerēšana Pāles ūdenskrātuvē veicinās kontrolētu makšķerēšanas plūsmu un zivju resursu aizsardzību. Licencētā makšķerēšana sniegs papildu līdzekļus zivju aizsardzībai, t.sk. maluzvejniecības novēršanai un makšķerēšanas attīstībai.

Sasitošie noteikumi paredz izsniegt:

– bezmaksas gada licences: 1) bērniem vecumā līdz 16 gadiem; 2) personām, kuras vecākas par 65 gadiem; 3) politiski represētajām personām un personām ar invaliditāti; 4) Pāles ūdenskrātuves krasta zemju īpašniekiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri ir deklarējušies Pāles pagastā; 5) personām no daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tai noteikta I vai II invaliditātes grupa, un kurām saskaņā ar valstī īstenoto Latvijas Goda ģimenes apliecības programmu ir piešķirta Latvijas Goda ģimenes apliecība;

– gada licenci par samazinātu maksu: 1) personām, kuras ir biedrības "MMK PĀLE" biedri; 2) personām, kuras piedalās organizētāja rīkotajos zivju vai vēžu resursu un dabas aizsardzības un saglabāšanas pasākumos Pāles ūdenskrātuvē.

Ar saistošajiem noteikumiem netiek paredzēta ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

Ar saistošajiem noteikumiem netiek paredzēta ietekme uz iedzīvotāju veselību.

Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersonas var vērsties pie biedrības "MEDNIEKU UN MAKŠĶERNIEKU KLUBS "PĀLE"", reģistrācijas numurs: 40008008483, adrese: Skolas iela 11, Pāle, Pāles pagasts, Limbažu novads, LV-4052, kontakttālrunis +37129327767, e-pasts: m.k.pale@gmail.com.

Makšķerēšanas licences var iegādāties pie biedrības "MEDNIEKU UN MAKŠĶERNIEKU KLUBS "PĀLE"" (Skolas ielā 11, Pālē, Pāles pagastā, Limbažu novadā, LV-4052), veikalā "Centrs" ("Bangas", Pālē, Pāles pagastā, Limbažu novadā, LV-4052), tīmekļvietnē www.manacope.lv.

Personas par izvēlēto licences veidu, kuru ir tiesīgs iegādāties, maksā cenu, kas norādīta saistošo noteikumu 7. punktā.

Administratīvās procedūras licenču izsniegšanā un uzskaite tiek organizētas ar biedrības "MEDNIEKU UN MAKŠĶERNIEKU KLUBS "PĀLE"" resursiem.

Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, jo nav nepieciešama jaunu darba vietu izveide.
Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās biedrība "MEDNIEKU UN MAKŠĶERNIEKU KLUBS "PĀLE"", organizējot licenču uzskaiti un tirdzniecību, sniedzot atskaites normatīvajos aktos un saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā.
Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaSaistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Samērīguma tests:

– pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai;

– nav saudzējošāku līdzekļu leģitīmā mērķa sasniegšanai;

– pašvaldības rīcība ir atbilstoša.

Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijāmSaistošo noteikumu izstrādes gaitā saņemti Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumu Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība10. punktā norādītie saskaņojumi ar Zemkopības ministriju, valsts zinātniskā institūta "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" Valsts vides dienestu.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai saistošo noteikumu projekts publicēts pašvaldības tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Viedokļus un priekšlikumus par saistošo noteikumu projektu rakstveidā varēja iesniegt līdz 2023. gada 03. jūlijam. Noteiktajā termiņā netika saņemts neviens priekšlikums.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs
06.12.2023