Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 606

Rīgā 2023. gada 24. oktobrī (prot. Nr. 53 29. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumos Nr. 107 "Iepirkuma procedūru un metu konkursu norises kārtība"

Izdoti saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma
8. panta otro un trešo daļu, 49. panta ceturto daļu un 57. pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumos Nr. 107 "Iepirkuma procedūru un metu konkursu norises kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 45. nr.; 2022, 220. nr.; 2023, 153. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Piedāvājumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 35 dienas pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, piedāvājumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 20 dienas pēc paziņojuma par līgumu publicēšanas Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē."

2. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Ja pasūtītājs ir publicējis iepriekšējo informatīvo paziņojumu, ko izmanto, lai saīsinātu piedāvājumu iesniegšanas termiņu, minimālo piedāvājumu iesniegšanas termiņu var saīsināt līdz 15 dienām, ja ir ievēroti šādi nosacījumi:

4.1. iepriekšējā informatīvajā paziņojumā ir iekļauta visa informācija, kuru ir nepieciešams norādīt paziņojumā par līgumu, ciktāl minētā informācija bija pieejama iepriekšējā informatīvā paziņojuma publicēšanas brīdī;

4.2. iepriekšējais informatīvais paziņojums ir publicēts laikposmā no 35 dienām līdz 12 mēnešiem pirms dienas, kad publicēts paziņojums par līgumu."

3. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 3. punktā minēto termiņu, var noteikt saīsinātu piedāvājumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 15 dienām pēc dienas, kad paziņojums par līgumu ir publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Pasūtītājs šādā gadījumā steidzamības pamatojumu norāda attiecīgā iepirkuma procedūras paziņojumā, kā arī iepirkuma procedūras ziņojumā."

4. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Pēc tam kad iepirkuma komisija ir apstiprinājusi nolikumu, pasūtītājs atklāta konkursa izsludināšanai sagatavo un publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka."

5. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Ja iepirkuma komisija pagarina piedāvājumu iesniegšanas termiņu, pasūtītājs sagatavo un atkārtoti publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paziņojums par līgumu publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, minimālais termiņš, par kuru pasūtītājs ir tiesīgs pagarināt piedāvājumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda piedāvājumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

6. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, piedāvājumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums par līgumu ir atkārtoti publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā piedāvājumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par septiņām dienām."

7. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Ja piedāvājumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu un pasūtītājs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

8. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Pasūtītājs atver iesniegtos piedāvājumus ne ātrāk kā četras stundas pēc piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām iepirkuma procedūras dokumentos norādītajā vietā un laikā, izņemot Publisko iepirkumu likuma 68. panta septītajā daļā minēto gadījumu. Publisko iepirkumu likuma 68. panta septītajā daļā minētajā gadījumā pasūtītājs pircēja profilā publicē informāciju par piedāvājumu atvēršanas sanāksmes atcelšanu un neatver iesniegtos piedāvājumus. Ja iesniegumu izskatīšanas komisija pieņem Publisko iepirkumu likuma 71. panta otrās daļas 1. punktā minēto lēmumu vai administratīvā lieta tiek izbeigta, pasūtītājs pircēja profilā publicē informāciju par piedāvājumu atvēršanas sanāksmes vietu un laiku, kā arī informē par to pretendentus vismaz trīs darbdienas iepriekš. Ja iesniegumu izskatīšanas komisija pieņem Publisko iepirkumu likuma 71. panta otrās daļas 3. punktā vai trešajā daļā minēto lēmumu, pasūtītājs neatver iesniegtos piedāvājumus un izsniedz vai nosūta tos atpakaļ pretendentiem."

9. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai pretendentu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina pretendenta atbilstību pretendentu atlases prasībām."

10. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Pasūtītājs pēc tam, kad noslēgts iepirkuma līgums vai vispārīgā vienošanās vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo un publicē Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 29. pantu un, ja attiecināms, ievieto pircēja profilā iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās pamattekstu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 60. panta desmito daļu. Pasūtītājs paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu var publicēt par katru daļu atsevišķi."

11. Izteikt 27. punktu šādā redakcijā:

"27. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 30 dienas pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 20 dienas pēc paziņojuma par līgumu publicēšanas Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē."

12. Izteikt 28. punktu šādā redakcijā:

"28. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 27. punktā minēto termiņu, var noteikt saīsinātu pieteikumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 15 dienām pēc dienas, kad paziņojums par līgumu ir publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Pasūtītājs šādā gadījumā steidzamības pamatojumu norāda attiecīgā iepirkuma procedūras paziņojumā, kā arī iepirkuma procedūras ziņojumā."

13. Izteikt 30. punktu šādā redakcijā:

"30. Pēc tam kad iepirkuma komisija ir apstiprinājusi kandidātu atlases nolikumu, pasūtītājs slēgta konkursa izsludināšanai sagatavo un publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka."

14. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Ja iepirkuma komisija pagarina pieteikumu iesniegšanas termiņu, pasūtītājs sagatavo un atkārtoti publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paziņojums par līgumu publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, minimālais termiņš, par kuru pasūtītājs ir tiesīgs pagarināt pieteikumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

15. Izteikt 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums par līgumu atkārtoti publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā pieteikumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par septiņām dienām."

16. Izteikt 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Ja pieteikumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt pieteikumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu un pasūtītājs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

17. Izteikt 35. punktu šādā redakcijā:

"35. Iesniegtos pieteikumus atver ne ātrāk kā četras stundas pēc to iesniegšanas termiņa beigām. Iepirkuma komisija pēc pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām atlasa kandidātus saskaņā ar kandidātu iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, kā arī saskaņā ar kandidātu vērtēšanas metodiku, ja tiek piemērota kandidātu skaita samazināšana. Pieteikumus iepirkuma komisija izvērtē slēgtās sēdēs."

18. Izteikt 37. punktu šādā redakcijā:

"37. Ja kandidāts, kurš būtu uzaicināms iesniegt piedāvājumu, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai kandidātu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par kandidātu atlases rezultātiem pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina kandidāta atbilstību kandidātu atlases prasībām."

19. Izteikt 39. punktu šādā redakcijā:

"39. Ja tikai viens kandidāts atbilst visām iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, iepirkuma komisija pieņem lēmumu pārtraukt iepirkuma procedūru, izņemot Publisko iepirkumu likuma 41. panta divpadsmitajā daļā noteiktos gadījumus."

20. Izteikt 43. punktu šādā redakcijā:

"43. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš nedrīkst būt īsāks par 20 dienām pēc dienas, kad atlasītajiem kandidātiem nosūtīts uzaicinājums iesniegt piedāvājumus. Ja paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, termiņu pretendentu piedāvājumu iesniegšanai nosaka ne īsāku par 30 dienām pēc dienas, kad nosūtīts uzaicinājums iesniegt piedāvājumus."

21. Izteikt 44. punktu šādā redakcijā:

"44. Ja pasūtītājs ir publicējis iepriekšējo informatīvo paziņojumu, ko izmanto, lai saīsinātu piedāvājumu iesniegšanas termiņu, minimālo piedāvājumu iesniegšanas termiņu var saīsināt līdz 10 dienām, ja ir ievēroti šādi nosacījumi:

44.1. iepriekšējā informatīvajā paziņojumā ir iekļauta visa informācija, kuru ir nepieciešams norādīt paziņojumā par līgumu, ciktāl minētā informācija bija pieejama iepriekšējā informatīvā paziņojuma publicēšanas brīdī;

44.2. iepriekšējais informatīvais paziņojums ir publicēts laikposmā no 35 dienām līdz 12 mēnešiem pirms dienas, kad publicēts paziņojums par līgumu."

22. Izteikt 45. punktu šādā redakcijā:

"45. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 43. punktā minēto termiņu, var noteikt saīsinātu piedāvājumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 10 dienām pēc dienas, kad kandidātiem nosūtīts uzaicinājums iesniegt piedāvājumus. Pasūtītājs šādā gadījumā steidzamības pamatojumu norāda attiecīgā iepirkuma procedūras paziņojumā, kā arī iepirkuma procedūras ziņojumā."

23. Izteikt 51. punktu šādā redakcijā:

"51. Ja piedāvājumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu un pasūtītājs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

24. Izteikt 55. punktu šādā redakcijā:

"55. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai pretendentu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt tos dokumentus, kas nav pieprasīti iepriekš, un apliecina, ka uz pretendentu nav attiecināmi izslēgšanas iemesli atbilstoši šo noteikumu 42.11. apakšpunktam."

25. Izteikt 62. punktu šādā redakcijā:

"62. Pasūtītājs pēc tam, kad noslēgts iepirkuma līgums vai vispārīgā vienošanās vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo un publicē Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 29. pantu un, ja attiecināms, ievieto pircēja profilā iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās pamattekstu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 60. panta desmito daļu. Pasūtītājs paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu var publicēt par katru daļu atsevišķi."

26. Izteikt 64. punktu šādā redakcijā:

"64. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 30 dienas pēc dienas, kad paziņojums par līgumu ir nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 20 dienas pēc dienas, kad publicēts paziņojums par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē."

27. Izteikt 65. punktu šādā redakcijā:

"65. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 64. punktā minēto termiņu, var noteikt saīsinātu pieteikumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 15 dienām pēc dienas, kad paziņojums par līgumu ir publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Pasūtītājs šādā gadījumā steidzamības pamatojumu norāda attiecīgajā iepirkuma procedūras paziņojumā, kā arī iepirkuma procedūras ziņojumā."

28. Izteikt 67. punktu šādā redakcijā:

"67. Pēc tam kad iepirkuma komisija ir apstiprinājusi kandidātu atlases nolikumu, pasūtītājs konkursa procedūras ar sarunām izsludināšanai sagatavo un publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka."

29. Izteikt 69. punktu šādā redakcijā:

"69. Ja iepirkuma komisija pagarina pieteikumu iesniegšanas termiņu, pasūtītājs sagatavo un atkārtoti publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paziņojums par līgumu publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, minimālais termiņš, par kuru pasūtītājs ir tiesīgs pagarināt pieteikumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

30. Izteikt 70. punktu šādā redakcijā:

"70. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums par līgumu atkārtoti publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā pieteikumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par septiņām dienām."

31. Izteikt 71. punktu šādā redakcijā:

"71. Ja pieteikumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt pieteikumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu un pasūtītājs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

32. Izteikt 72. punktu šādā redakcijā:

"72. Iesniegtos pieteikumus atver ne ātrāk kā četras stundas pēc to iesniegšanas termiņa beigām. Iepirkuma komisija pēc pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām atlasa kandidātus saskaņā ar iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, kā arī saskaņā ar kandidātu vērtēšanas metodiku, ja tiek piemērota kandidātu skaita samazināšana. Pieteikumus iepirkuma komisija izvērtē slēgtās sēdēs."

33. Izteikt 74. punktu šādā redakcijā:

"74. Ja kandidāts, kurš būtu uzaicināms iesniegt sākotnējo piedāvājumu, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai kandidātu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par kandidātu atlases rezultātiem pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina kandidāta atbilstību kandidātu atlases prasībām."

34. Izteikt 76. punktu šādā redakcijā:

"76. Ja tikai viens kandidāts atbilst visām iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, iepirkuma komisija pieņem lēmumu pārtraukt iepirkuma procedūru, izņemot Publisko iepirkumu likuma 41. panta divpadsmitajā daļā noteiktos gadījumus."

35. Izteikt 80. punktu šādā redakcijā:

"80. Sākotnējo piedāvājumu iesniegšanas termiņš nedrīkst būt īsāks par 20 dienām pēc dienas, kad atlasītajiem kandidātiem nosūtīts uzaicinājums iesniegt sākotnējos piedāvājumus. Ja paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, termiņu pretendentu sākotnējo piedāvājumu iesniegšanai nosaka ne īsāku par 30 dienām pēc dienas, kad nosūtīts uzaicinājums iesniegt sākotnējos piedāvājumus."

36. Izteikt 81. punktu šādā redakcijā:

"81. Ja pasūtītājs ir publicējis iepriekšējo informatīvo paziņojumu, ko izmanto, lai saīsinātu piedāvājumu iesniegšanas termiņu, minimālo sākotnējo piedāvājumu iesniegšanas termiņu var saīsināt līdz 10 dienām, ja ir ievēroti šādi nosacījumi:

81.1. iepriekšējā informatīvajā paziņojumā ir iekļauta visa informācija, kuru ir nepieciešams norādīt paziņojumā par līgumu, ciktāl minētā informācija bija pieejama iepriekšējā informatīvā paziņojuma publicēšanas brīdī;

81.2. iepriekšējais informatīvais paziņojums ir publicēts laikposmā no 35 dienām līdz 12 mēnešiem pirms dienas, kad publicēts paziņojums par līgumu."

37. Izteikt 82. punktu šādā redakcijā:

"82. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 80. punktā minēto termiņu, var noteikt saīsinātu piedāvājumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 10 dienām pēc dienas, kad kandidātiem nosūtīts uzaicinājums iesniegt sākotnējos piedāvājumus. Pasūtītājs šādā gadījumā steidzamības pamatojumu norāda attiecīgā iepirkuma procedūras paziņojumā, kā arī sniedz iepirkuma procedūras ziņojumā."

38. Izteikt 88. punktu šādā redakcijā:

"88. Ja sākotnējo piedāvājumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt sākotnējo piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu un pasūtītājs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

39. Izteikt 90. punktu šādā redakcijā:

"90. Ja ir paredzēts samazināt apspriežamo piedāvājumu skaitu, iepirkuma komisija veic sarunas secīgos posmos, piemērojot iepirkuma procedūras dokumentos norādītos posmus un tiem piemērojamos piedāvājumu izvērtēšanas kritērijus."

40. Izteikt 96. punktu šādā redakcijā:

"96. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai pretendentu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt tos dokumentus, kas nav pieprasīti iepriekš, un apliecina, ka uz pretendentu nav attiecināmi izslēgšanas iemesli atbilstoši šo noteikumu 79.11. apakšpunktam."

41. Izteikt 103. punktu šādā redakcijā:

"103. Pasūtītājs pēc tam, kad noslēgts iepirkuma līgums vai vispārīgā vienošanās vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo un publicē Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 29. pantu un, ja attiecināms, ievieto pircēja profilā iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās pamattekstu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 60. panta desmito daļu. Pasūtītājs paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu var publicēt par katru daļu atsevišķi."

42. Izteikt 105. punktu šādā redakcijā:

"105. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 30 dienas pēc dienas, kad paziņojums par līgumu nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 20 dienas pēc dienas, kad paziņojums par līgumu publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē."

43. Izteikt 107. punktu šādā redakcijā:

"107. Pēc tam kad iepirkuma komisija ir apstiprinājusi kandidātu atlases nolikumu, pasūtītājs konkursa dialoga izsludināšanai sagatavo un publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka."

44. Izteikt 109. punktu šādā redakcijā:

"109. Ja iepirkuma komisija pagarina pieteikumu iesniegšanas termiņu, pasūtītājs sagatavo un atkārtoti publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paziņojums par līgumu publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, minimālais termiņš, par kuru pasūtītājs ir tiesīgs pagarināt pieteikumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

45. Izteikt 110. punktu šādā redakcijā:

"110. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums par līgumu atkārtoti publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā pieteikumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par 10 dienām."

46. Izteikt 111. punktu šādā redakcijā:

"111. Ja pieteikumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt pieteikumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu un pasūtītājs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

47. Izteikt 114. punktu šādā redakcijā:

"114. Ja kandidāts, kurš būtu uzaicināms piedalīties dialogā, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai kandidātu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par kandidātu atlases rezultātiem pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina kandidāta atbilstību kandidātu atlases prasībām."

48. Izteikt 121. punktu šādā redakcijā:

"121. Ja ir paredzēts samazināt apspriežamo risinājumu skaitu, iepirkuma komisija veic dialogu secīgos posmos, piemērojot iepirkuma procedūras dokumentos norādītos posmus un tiem piemērojamos risinājumu izvērtēšanas kritērijus."

49. Izteikt 127. punktu šādā redakcijā:

"127. Ja galīgo piedāvājumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt galīgo piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu un pasūtītājs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

50. Izteikt 130. punktu šādā redakcijā:

"130. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai kandidātu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt tos dokumentus, kas nav pieprasīti iepriekš, un apliecina, ka uz pretendentu nav attiecināmi izslēgšanas iemesli atbilstoši šo noteikumu 124.9. apakšpunktam."

51. Izteikt 138. punktu šādā redakcijā:

"138. Pasūtītājs pēc tam, kad noslēgts iepirkuma līgums vai vispārīgā vienošanās vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo un publicē Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 29. pantu un, ja attiecināms, ievieto pircēja profilā iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās pamattekstu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 60. panta desmito daļu. Pasūtītājs paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu var publicēt par katru daļu atsevišķi."

52. Izteikt 140. punktu šādā redakcijā:

"140. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 30 dienas pēc dienas, kad paziņojums par līgumu nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 20 dienas pēc dienas, kad paziņojums par līgumu publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē."

53. Izteikt 142. punktu šādā redakcijā:

"142. Pēc tam kad iepirkuma komisija ir apstiprinājusi kandidātu atlases nolikumu, pasūtītājs inovācijas partnerības procedūras izsludināšanai sagatavo un publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka."

54. Izteikt 144. punktu šādā redakcijā:

"144. Ja iepirkuma komisija pagarina pieteikumu iesniegšanas termiņu, pasūtītājs sagatavo un atkārtoti publicē paziņojumu par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, minimālais termiņš, par kuru pasūtītājs ir tiesīgs pagarināt pieteikumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

55. Izteikt 145. punktu šādā redakcijā:

"145. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums par līgumu atkārtoti publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā pieteikumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par 10 dienām."

56. Izteikt 146. punktu šādā redakcijā:

"146. Ja pieteikumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt pieteikumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu un pasūtītājs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

57. Izteikt 149. punktu šādā redakcijā:

"149. Ja kandidāts, kurš būtu uzaicināms piedalīties partnerības procedūrā, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai kandidātu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par kandidātu atlases rezultātiem pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina kandidāta atbilstību kandidātu atlases prasībām."

58. Izteikt 156. punktu šādā redakcijā:

"156. Ja sākotnējo piedāvājumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt sākotnējo piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu un pasūtītājs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

59. Izteikt 158. punktu šādā redakcijā:

"158. Ja ir paredzēts samazināt apspriežamo piedāvājumu skaitu, iepirkuma komisija veic sarunas secīgos posmos, piemērojot iepirkuma procedūras dokumentos norādītos posmus un tiem piemērojamos piedāvājumu izvērtēšanas kritērijus (izvēlas cenu vai izmaksas un ar iepirkuma līguma priekšmetu saistītus kvalitātes kritērijus)."

60. Izteikt 159. punktu šādā redakcijā:

"159. Ja ir paredzēts samazināt apspriežamo risinājumu skaitu, iepirkuma komisija veic sarunas secīgos posmos, piemērojot iepirkuma procedūras dokumentos norādītos posmus un tiem piemērojamos risinājumu izvērtēšanas kritērijus."

61. Izteikt 164. punktu šādā redakcijā:

"164. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas inovācijas partnerības līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai pretendentu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt tos dokumentus, kas nav pieprasīti iepriekš, un apliecina, ka uz pretendentu nav attiecināmi noteiktie izslēgšanas iemesli atbilstoši šo noteikumu 153.7. apakšpunktam."

62. Izteikt 171. punktu šādā redakcijā:

"171. Pasūtītājs 10 darbdienu laikā pēc tam, kad noslēgts inovācijas partnerības līgums vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo un publicē Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par līgumu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 29. pantu."

63. Izteikt 172. punktu šādā redakcijā:

"172. Pasūtītājs paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu var publicēt par katru daļu atsevišķi."

64. Izteikt 179. punktu šādā redakcijā:

"179. Pasūtītājs var publicēt brīvprātīgu paziņojumu par iepirkuma rezultātiem saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 30. pantu. Pēc tam kad noslēgts iepirkuma līgums vai vispārīgā vienošanās, pasūtītājs ievieto pircēja profilā iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās pamattekstu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 60. panta desmito daļu, sagatavo un publicē Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja līgumcena pārsniedz Ministru kabineta noteiktās līgumcenu robežvērtības, nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 29. pantu."

65. Izteikt 186. punktu šādā redakcijā:

"186. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš dalībai dinamiskajā iepirkumu sistēmā ir 30 dienas pēc dienas, kad paziņojums par līgumu ir nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 20 dienas pēc dienas, kad publicēts paziņojums par līgumu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē. Pēc tam kad pasūtītājs ir nosūtījis uzaicinājumu iesniegt piedāvājumu par pirmo konkrēto iepirkumu dinamiskās iepirkumu sistēmas ietvaros, pieteikumu iesniegšanas termiņš vairs netiek noteikts."

66. Izteikt 191. punktu šādā redakcijā:

"191. Pasūtītājs dinamiskās iepirkumu sistēmas darbības laikā var prasīt, lai dinamiskās iepirkumu sistēmas dalībnieki iesniedz apliecinājumu par atbilstību noteiktajām kandidātu atlases prasībām vai atjauno Eiropas vienotajā iepirkuma procedūras dokumentā iekļauto informāciju. Dinamiskās iepirkumu sistēmas dalībnieki iesniedz apliecinājumu vai atjaunotu Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu piecu darbdienu laikā no dienas, kad pasūtītājs ir nosūtījis attiecīgu prasību. Pasūtītājs jebkurā gadījumā dinamiskās iepirkumu sistēmas laikā ir tiesīgs prasīt dinamiskās iepirkumu sistēmas dalībniekiem, lai tie iesniedz visus dokumentus (vai to daļu), kas apliecina atbilstību kandidātu atlases prasībām, kas noteiktas iepirkuma procedūras dokumentos."

67. Izteikt 194. punktu šādā redakcijā:

"194. Ja pasūtītājs maina dinamiskās iepirkumu sistēmas spēkā esības laiku, bet nepārtrauc sistēmas darbību, tas atkārtoti publicē paziņojumu par līgumu, ja pārtrauc sistēmas darbību, tad - paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu."

68. Izteikt 197. punktu šādā redakcijā:

"197. Pasūtītājs paziņojumā par līgumu un iepirkuma procedūras dokumentos norāda, vai piedāvājumus var iesniegt par vienu vai vairākām, vai visām daļām. Ja piedāvājumu var iesniegt par vairākām vai visām daļām, pasūtītājs ir tiesīgs ierobežot daļu skaitu, kurās iepirkuma līguma slēgšanas tiesības tiek piešķirtas vienam pretendentam, ja tas iepirkuma procedūras dokumentos ir norādījis maksimālo daļu skaitu vienam pretendentam. Pasūtītājs iepirkuma procedūras dokumentos norāda objektīvus un nediskriminējošus kritērijus vai noteikumus, ko piemēros, lai noteiktu, kuras daļas tiks piešķirtas pretendentam, ja tam saskaņā ar iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas kritērijiem būtu piešķirams lielāks daļu skaits nekā maksimāli noteiktais."

69. Izteikt 199. punktu šādā redakcijā:

"199. Metu iesniegšanas termiņu nosaka, ņemot vērā projekta sarežģītības pakāpi un laiku, kāds nepieciešams meta sagatavošanai. Metu iesniegšanas minimālais termiņš ir 35 dienas pēc dienas, kad paziņojums par metu konkursu ir nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka, vai publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām."

70. Izteikt 200. punktu šādā redakcijā:

"200. Pēc tam kad ir apstiprināts metu konkursa nolikums, pasūtītājs metu konkursa izsludināšanai sagatavo paziņojumu par metu konkursu un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka."

71. Papildināt ar 200.2 punktu šādā redakcijā:

"200.2 Ja pasūtītājs pagarina metu iesniegšanas termiņu, tas sagatavo un atkārtoti publicē paziņojumu par metu konkursu Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē, ja paredzamā līgumcena ir mazāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām, vai nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ja paredzamā līgumcena ir vienāda ar Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežvērtībām vai lielāka. Ja paziņojums par metu konkursu publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, minimālais termiņš, par kuru pasūtītājs ir tiesīgs pagarināt metu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda metu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem metu konkursa dokumentācijā."

72. Papildināt ar 200.3 punktu šādā redakcijā:

"200.3 Ja pasūtītājs izdara grozījumus metu konkursa dokumentācijā, piedāvājumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums par metu konkursu atkārtoti publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā metu iesniegšanas termiņa."

73. Izteikt 207. punktu šādā redakcijā:

"207. Ja metu un devīžu atšifrējumu saņemšanai pasūtītājs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt metu un devīžu atšifrējumu drošību, pasūtītājs pieņem lēmumu par metu konkursa pārtraukšanu, sagatavo paziņojumu par metu konkursa rezultātiem un publicē to Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē vai, ja sākotnējais paziņojums par metu konkursu ir publicēts Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

Ministru prezidente E. Siliņa

Finanšu ministrs A. Ašeradens

01.11.2023