Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 8

Ventspilī 2023. gada 5. oktobrī (prot. Nr. 14; 12. §)

Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 28. oktobra saistošo noteikumu Nr. 10 "Par pabalsta piešķiršanu sadzīves apstākļu uzlabošanai" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 28. oktobra saistošos noteikumus Nr. 10 "Par pabalsta piešķiršanu sadzīves apstākļu uzlabošanai" (Latvijas Vēstnesis, 2021., Nr. 222).

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 5. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 8 "Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 28. oktobra saistošo noteikumu Nr. 10 "Par pabalsta piešķiršanu sadzīves apstākļu uzlabošanai" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1.  Mērķis un nepieciešamības pamatojums Ventspils pilsētas dome 2021. gada 28. oktobrī pieņēma saistošos noteikumus Nr. 10 "Par pabalsta piešķiršanu sadzīves apstākļu uzlabošanai" (turpmāk - Saistošie noteikumi), kuru mērķis bija līdz 2022. gada 31. decembrim sniegt Ventspils valstspilsētas pašvaldībā (turpmāk - Pašvaldība) deklarētām mājsaimniecībām materiālu atbalstu, kompensējot daļu no komunālo maksājumu izdevumiem, lai uzlabotu to sadzīves apstākļus.

Ņemot vērā, ka Saistošajos noteiktumos noteiktais materiālā atbalsta sniegšanas periods ir beidzies, Saistošos noteikumus nepieciešams atzīt par spēku zaudējušiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Samazināsies Pašvaldības budžeta izdevumu daļa.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Atzīstot par spēku zaudējušiem Saistošos noteikumus, netiek paredzēta negatīva sociālā ietekme, jo ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumu šobrīd ir paaugstināts koeficients mājokļa pabalsta aprēķināšanai.

Ietekme uz vidi - nav attiecināms.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav attiecināms.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - nav attiecināms. 

Ietekme uz konkurenci - Saistošos noteikumos paredzētie pasākumi neierobežo konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Samazināsies administratīvās procedūras, jo Pašvaldības iestādei "Ventspils Sociālais dienests" nebūs jāadministrē Saistošajos noteikumos noteiktā pabalsta piešķiršana.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Ietekme uz Pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem netiek paredzēta.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Pašvaldības iestāde "Ventspils Sociālais dienests" nodrošinās izpildi.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par Saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, Saistošo noteikumu projekts no 29.08.2023.-12.09.2023. tika publicēts Pašvaldības tīmekļa vietnē www.ventspils.lv sadaļas "Iedzīvotāju līdzdalība" apakšsadaļā "Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem".

Viedokļa noskaidrošanas periodā no iedzīvotājiem netika saņemts neviens priekšlikums.

Saistošo noteikumu projekts izskatīts Pašvaldības Sociālo lietu komisijā 14.08.2023., Pašvaldības Likumības komisijā 17.08.2023. un Pašvaldības Sociālo jautājumu komitejā 28.09.2023.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

18.10.2023