Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums nr. 141

Rīgā 1995.gada 28.martā (prot. nr. 16, 3.§)

  Par nekustamo īpašumu Rīgā, Vaiņodes ielā 1

 

1. Pamatojoties uz Augstākās Padomes 1991.gada 5.novembra lēmumu "Par PSRS Aizsardzības ministrijas, PSRS robežapsardzības karaspēka un PSRS Iekšlietu ministrijas iekšējā karaspēka pārziņā esošā īpašuma pārņemšanu Latvijas Republikas valsts īpašumā" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 46.nr.), saglabāt valsts īpašumā nekustamo īpašumu (ēkas, būves, stacionārās iekārtas, kā arī komunikācijas) Rīgā, Vaiņodes ielā 1, kas pārņemts no bijušās PSRS Aizsardzības ministrijas karaspēka daļas nr.21946.

2. Nodot šī rīkojuma 1.punktā minēto nekustamo īpašumu Aizsardzības ministrijas valdījumā.

3. Aizsardzības ministrijai:

3.1. sagatavot dokumentus šī rīkojuma 1.punktā minētā nekustamā īpašuma reģistrēšanai uz valsts vārda Aizsardzības ministrijas personā;

3.2. iznomāt telpas bijušajā Krievijas Federācijas armijas sociālās nodrošināšanas dienesta ēkā Krievijas Federācijas militāro pensionāru sociālās nodrošināšanas nodaļai;

3.3. sagatavot un līdz 1995.gada 20.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par to ēku un telpu Rīgā, Zemgales priekšpilsētā, daļēju atbrīvošanu valsts institūciju vajadzībām, kurās izvietotas Aizsardzības ministrijai pakļautās struktūrvienības.

4. Valsts īpašuma fondam, izstrādājot valsts zemes īpašuma un Rīgas pilsētas zemes īpašuma savstarpējās apmaiņas bilanci, paredzēt valsts īpašumā pārņemamā zemes gabala Rīgā, Vaiņodes ielā 1 (grupa 74, grunts 145, kopplatība - apmēram 13660 m2; platība tiks precizēta pēc uzmērīšanas dabā), kompensāciju ar līdzvērtīgu zemes gabalu pēc vienošanās ar Rīgas pilsētas pašvaldību.

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Piebalgs

 

28.03.1995