Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 504

Rīgā 2023. gada 5. septembrī (prot. Nr. 43 24. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 28. augusta noteikumos Nr. 578 "Noteikumi par ģeoloģiskās informācijas sistēmu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par zemes dzīlēm"
23. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 28. augusta noteikumos Nr. 578 "Noteikumi par ģeoloģiskās informācijas sistēmu" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 137. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.1. Valsts ģeoloģijas fonds, kurā atrodas pārskati par ģeoloģisko izpēti, tematiskiem pētījumiem, zemes dzīļu monitoringu, inženierģeoloģisko un ģeoekoloģisko izpēti un citiem darbiem (papīra vai elektroniskā formā), kā arī iežu plānslīpējumu kolekcija;".

2. Izteikt 2.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. urbumu seržu glabātava, kurā atrodas urbumu serdes, iežu paraugi un iežu etalonparaugu kolekcija;".

3. Izteikt 2.5.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5.1. derīgo izrakteņu reģistrs zemes dzīļu informācijas sistēmā, kurā ietverta informācija par derīgo izrakteņu atradnēm, prognozēto resursu laukumiem, pazemes ūdeņu ieguves un monitoringa urbumiem, derīgo izrakteņu krājumu bilance, derīgo izrakteņu ieguves apjomi, dokumentācija derīgo izrakteņu (būvmateriālu izejvielu, kūdras, sapropeļa, dziedniecības dūņu) ieguvei, Valsts ģeoloģijas fonda pārskatu reģistrs, zemes dzīļu kartogrāfiskā un ģeotelpiskā informācija, kā arī zemes dzīļu informācijas sistēmas publiskā vide interneta lietotājiem;".

4. Papildināt ar 2.5.1.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5.1.1 datubāze "Urbumi", kurā ietverta informācija par ģeoloģiskās kartēšanas, hidroģeoloģiskās izpētes, ūdensapgādes, ogļūdeņražu, Rīgas līča dibennogulumu un citiem izpētes urbumiem, pazemes ūdens monitoringa urbumiem un monitoringa rezultātiem un citi dati;".

5. Izteikt 2.5.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5.2. derīgo izrakteņu atradņu reģistrs Vienotajā vides informācijas sistēmā, kurā ietverts datubāzes "Urbumi" saīsināts apkopojums interneta lietotājiem un pazemes ūdeņu krājumu bilance, kā arī statiska vēsturiski apkopotā derīgo izrakteņu (būvmateriālu izejvielu, kūdras, sapropeļa un dziedniecības dūņu) atradņu kopsavilkuma informācija un krājumu bilance;".

6. Izteikt 2.5.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5.3. elektroniskie katalogi, tai skaitā urbumu seržu un plānslīpējumu katalogi;".

7. Svītrot 2.5.4. apakšpunktu.

8. Izteikt 2.5.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5.5. zemes dzīļu izpētes, izmantošanas un monitoringa dati, kartogrāfiskie un ģeofizikālie materiāli un cita ģeoloģiskā informācija, ko ģeoloģiskās informācijas sistēmā uzkrāj elektroniskā formā."

9. Svītrot 2.5.6. apakšpunktu.

10. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Zemes dzīļu izmantotāji iegūto ģeoloģisko informāciju nodod glabāšanai ģeoloģiskās informācijas sistēmā."

11. Svītrot 5. punktu.

12. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Zemes dzīļu izmantošanu regulējošajos normatīvajos aktos vai zemes dzīļu izmantošanas licencē noteiktajos gadījumos un kārtībā ģeoloģiskās informācijas sistēmā (tās urbumu seržu glabātavā) nodod arī urbumu serdes un iežu paraugus."

Ministru prezidents,
ārlietu ministra pienākumu izpildītājs A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītājs ‒
klimata un enerģētikas ministrs R. Čudars

08.09.2023