Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta rīkojums Nr. 544

Rīgā 2023. gada 31. augustā (prot. Nr. 42 26. §)
Par Rīgas valstspilsētas pašvaldībai piekrītošā nekustamā īpašuma Rīgā pārņemšanu valsts īpašumā

1. Pamatojoties uz Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 42. panta otro daļu, 42.1 un 43. pantu un Dzelzceļa likuma 15. panta pirmo daļu, pārņemt bez atlīdzības valsts īpašumā un nodot Satiksmes ministrijas valdījumā Rīgas valstspilsētas pašvaldībai piekrītošo nekustamo īpašumu (nekustamā īpašuma kadastra Nr. 0100 065 0187) – zemes vienību (zemes vienības kadastra apzīmējums 0100 065 0185) 0,0172 ha platībā – Rīgā (turpmāk – nekustamais īpašums).

2. Satiksmes ministrijai saskaņā ar Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 42. panta otro daļu nekustamo īpašumu:

2.1. atbilstoši Dzelzceļa likuma 6. panta pirmajai daļai izmantot publiskās lietošanas transporta infrastruktūras izveidošanai un uzturēšanai;

2.2. bez atlīdzības nodot Rīgas valstspilsētas pašvaldībai, ja tas vairs netiek izmantots šā rīkojuma 2.1. apakšpunktā minētās funkcijas īstenošanai.

3. Satiksmes ministrijai saskaņā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības pilnvarojumu parakstīt nostiprinājuma lūgumu par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatā un īpašuma tiesību nostiprināšanu uz Rīgas valstspilsētas pašvaldības vārda, kā arī veikt citas nepieciešamās darbības nekustamā īpašuma ierakstīšanai zemesgrāmatā.

4. Satiksmes ministrijai, ierakstot zemesgrāmatā nekustamo īpašumu:

4.1. nostiprināt īpašuma tiesības uz Rīgas valstspilsētas pašvaldības vārda vienlaikus ar īpašuma tiesību nostiprināšanu valstij Satiksmes ministrijas personā;

4.2. norādīt, ka īpašuma tiesības nostiprinātas uz laiku, kamēr tiek nodrošināta šā rīkojuma 2.1. apakšpunktā minētās funkcijas īstenošana;

4.3. ierakstīt atzīmi par aizliegumu atsavināt nekustamo īpašumu vai tā daļu un apgrūtināt to ar hipotēku bez atsevišķas Rīgas valstspilsētas pašvaldības piekrišanas.

Ministru prezidents, ārlietu ministra pienākumu izpildītājs A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs J. Vitenbergs
31.08.2023