Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta rīkojums Nr. 537

Rīgā 2023. gada 31. augustā (prot. Nr. 42 13. §)
Par valsts nekustamā īpašuma Ilmeņa ielā 17, Rīgā, nodošanu Rīgas valstspilsētas pašvaldības īpašumā

1. Pamatojoties uz Meža likuma 44. panta ceturtās daļas 2. punkta "c" un "d" apakšpunktu un Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 42. panta pirmo daļu un 43. pantu, atļaut sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" nodot bez atlīdzības Rīgas valstspilsētas pašvaldības īpašumā nekustamo īpašumu (nekustamā īpašuma kadastra Nr. 0100 109 2005) – valsts meža zemi – zemes vienību (zemes vienības kadastra apzīmējums 0100 109 0098) 1,3 ha platībā – Ilmeņa ielā 17, Rīgā (turpmāk – nekustamais īpašums), kas ierakstīts zemesgrāmatā uz Latvijas valsts vārda sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" personā, lai saskaņā ar Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 2. punktu to izmantotu pašvaldības autonomās funkcijas īstenošanai – pašvaldības administratīvās teritorijas labiekārtošanai (parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošanai un uzturēšanai).

2. Rīgas valstspilsētas pašvaldībai nekustamo īpašumu bez atlīdzības nodot valstij, ja tas vairs netiek izmantots šā rīkojuma 1. punktā minētās funkcijas īstenošanai.

3. Rīgas valstspilsētas pašvaldībai, nostiprinot zemesgrāmatā īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu:

3.1. norādīt, ka īpašuma tiesības nostiprinātas uz laiku, kamēr Rīgas valstspilsētas pašvaldība nodrošina šā rīkojuma 1. punktā minētās funkcijas īstenošanu;

3.2. ierakstīt atzīmi par aizliegumu atsavināt nekustamo īpašumu un apgrūtināt to ar hipotēku.

4. Šā rīkojuma 3.2. apakšpunktā minēto aizliegumu – apgrūtināt nekustamo īpašumu ar hipotēku – nepiemēro, ja nekustamais īpašums tiek ieķīlāts valsts aizdevuma nodrošināšanai, lai saņemtu Eiropas Savienības fondu atbalstu.

Ministru prezidents, ārlietu ministra pienākumu izpildītājs A. K. Kariņš

Ekonomikas ministre I. Indriksone
31.08.2023