Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Krāslavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2023/2

Krāslavā 2023. gada 25. maijā
Par Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" sniegtajiem pakalpojumiem un to cenrādi
Apstiprināti ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2023. gada 25. maija sēdes lēmumu Nr. 614 (prot. Nr. 6, 4. §)

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
17. panta otro un ceturto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" (turpmāk – Aģentūra) maksas pakalpojumu cenrādi un maksāšanas kārtību.

2. Aģentūra sniedz sekojošus maksas pakalpojumus Krāslavas pilsētā:

Nr.

Pakalpojuma veids

Mērvienība

Cena bez PVN
(euro)

Piezīmes

1.

Pārvietojamā hidropacēlāja AERIAL K-12 noma – (ar labiekārtošanas strādnieka pakalpojumiem)

stundas

24,00

 

2.

Labiekārtošanas strādnieka pakalpojumi ar darba mehānismu instrumentiem

stundas

8,55

 

3.

Automašīnas Iveco Daily (ar manipulatoru) noma

stundas

21,00

 

4.

Meža kapu kapličas atvadu zāles izmantošana (– līdz diennaktij)

diennakts

10.00

 

5.

Izziņa par apbedījumu sagatavošana un izsniegšana

Gab.

4,50

 

6.

Meža kapu kapličas mielasta zāles izmantošana (– līdz 2 stundām)

stundas

12,00

 

7.

Meža kapu kapličas saldētavas noma diennaktī

diennakts

15,00

 

8.

Traktora Belarus 82.1 noma (ar labiekārtošanas strādnieka pakalpojumiem)

stundas

17,50

 

3. Par pakalpojumiem lietotāji norēķinās bezskaidrā naudā, veicot pārskaitījumu uz Aģentūras rēķinā norādītajiem kredītiestādes kontiem.

4. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Krāslavas novada domes 2010. gada 28. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2010/5 "Par Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" sniegtajiem pakalpojumiem un to cenrādi".

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks
Paskaidrojuma raksts
Krāslavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2023/2 "Par Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" sniegtajiem pakalpojumiem un to cenrādi"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" maksas pakalpojumu cenu noteikšana, pamatojoties uz izdevumiem, kuri nepieciešami pakalpojuma nodrošināšanai.

1.2. Lai Krāslavas novada pašvaldības aģentūra "Labiekārtošana K" varētu sniegt maksas pakalpojumus, ir jānosaka maksas apmērs un maksāšanas kārtība.

1.3. Pamatojoties uz Publisko aģentūru likuma 2. panta otro daļu pašvaldības aģentūra ir pašvaldības izveidota budžeta finansēta pašvaldības iestāde, kurai ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem ir noteikta kompetence pakalpojumu jomā. Publisko aģentūru likuma 17. panta otrā un ceturtā daļa nosaka, ka pašvaldības uzdevumu īstenošana tiek nodrošināta, sniedzot maksas pakalpojumus saskaņā ar pašvaldības domes apstiprinātu cenrādi, kurā nosaka maksāšanas kārtību un likmes. Sniegtos pakalpojumus nosaka un to cenrādi apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu paredz ieņēmumus.

2.1.1. Krāslavas novada pašvaldības aģentūras "Labiekārtošana K" plānotie ieņēmumi veicot maksas pakalpojumus 2023. gadā – 2480.00 EUR.

2.1.2. Pašvaldības finansējums aģentūrai 2023. gadā sastāda 615378.00 EUR

2.1.3. Saistošo noteikumu īstenošana neparedz arī citu ietekmi uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

2.2. Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšana, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – saistošo noteikumu īstenošana neparedz tiešu ietekmi uz cilvēku dzīvesveidu, kultūru, labsajūtu kā arī sabiedrību kopumā. Visām personām ir vienlīdzīgas iespējas izmantot pakalpojumus.

3.2. Ietekme uz vidi – saistošo noteikumu īstenošana rada iespēju personām izmantot aģentūras pakalpojumus, lai sakoptu savus īpašumus, izmantot labiekārtošanas strādniekus teritorijas labiekārtošanā, kā arī traktortehnikas un hidropacēlāja pakalpojumus.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – tiešas ietekmes nav.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – saistošie noteikumi neparedz tiešu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, neierobežo uzņēmējdarbības aktivitātes, uzņēmumi brīvi var piedāvāt identiskus pakalpojumus iedzīvotājiem. Noteikumi ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām pašvaldības teritorijā, kuras izmantos aģentūras pakalpojumus.

3.5. Ietekme uz konkurenci – saistošo noteikumu īstenošana tiešā veidā neietekmē tirgus dalībnieku skaitu un pakalpojuma pieejamību tirgū. Saskaņā ar Publisko aģentūru likumu, pašvaldības uzdevumu īstenošana tiek nodrošināta, sniedzot maksas pakalpojumus saskaņā ar pašvaldības domes apstiprinātu cenrādi, kurā nosaka maksāšanas kārtību, likmes un atvieglojumus.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos personas var vērsties Krāslavas novada pašvaldības aģentūrā "Labiekārtošana K" personīgi vai rakstot uz elektronisko adresi lk@kraslava.lv vai Krāslavas novada pašvaldībā pie izpilddirektora.

4.2. Ja personai nepieciešams Aģentūras sniegtais pakalpojumus, tad tā vēršas Aģentūrā klātienē vai telefoniski un pieprasa konkrēto pakalpojumu, vienojoties par izpildes laiku un citām prasībām.

4.3. Administratīvo procedūru izmaksas ir vienādas saimnieciskās darbības veicējiem, fiziskajām personām, nevalstiskā sektora organizācijām. Saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 17. panta trešo daļu, Pašvaldības aģentūra, ievērojot Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktos sadarbības ietvara pamatprincipus, sniedz pakalpojumus citām valsts un pašvaldību iestādēm un privātpersonām, kas īsteno pārvaldes uzdevumus, bez maksas, ja tas neprasa pašvaldības aģentūrai papildu resursus datu apstrādei un analīzei.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saistošie noteikumi izstrādāti, lai īstenotu pašvaldības autonomo funkciju, kas uzliek pienākumu gādāt par pašvaldības administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību (Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 2. punkts).

5.2. Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildē iesaistīta Krāslavas novada pašvaldības aģentūra "Labiekārtošana K" un Krāslavas novada pašvaldības Grāmatvedības nodaļa.

6.2. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide vai esošo likvidācija, reorganizācija. Izpildei nepieciešami resursi tiek paredzēti iestādes budžeta ietvaros.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai – pašvaldības autonomās funkcijas izpildei. Mērķa sasniegšanai noteikta samērīga cena (iekļaujot visas izmaksas) par piedāvātajiem pakalpojumiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem.

Atbilstoši Pašvaldības likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajai kārtībai saistošo noteikumu projekts tiks publicēts Krāslavas novada pašvaldības mājaslapā: www.kraslava.lv, sadaļā "Aktualitātes" – "Sabiedrības līdzdalība". Sabiedrības viedokļa noskaidrošana notika no 2023. gada 25. aprīļa līdz 2023. gada 16. maijam, sabiedrības viedokļi netika sniegti.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks
02.06.2023