Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 46

Cēsīs 2022. gada 1. decembrī

Grozījums Cēsu novada domes 2021. gada 21. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Cēsu novadā"

Apstiprināti ar Cēsu novada domes
01.12.2022. lēmumu Nr. 675

Izdoti saskaņā ar
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
33. panta trešo daļu
un likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14. panta sesto daļu

1. Izdarīt Cēsu novada domes 2021. gada 21. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Cēsu novadā" šādu grozījumu:

izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksnis Cēsu novadā ir 376,00 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 264,00 euro pārējām personām mājsaimniecībā.".

2. Šie saistošie noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

Cēsu novada domes 2022. gada 1. decembra saistošo noteikumu Nr. 46 "Grozījums Cēsu novada domes 2021. gada 21. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Cēsu novadā""
paskaidrojuma raksts

Pašreizējās situācijas raksturojums Pamatojoties uz Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma (turpmāk - SPSP likums) 33. panta trešo daļu, kas noteic, ka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni katra pašvaldība ir tiesīga noteikt ne augstāku par 436 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 euro pārējām personām mājsaimniecībā, bet ne zemāku par SPSP likuma noteikto trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksni, Cēsu novada dome 2021. gada 21. oktobrī ir izdevusi saistošos noteikumus Nr. 7 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Cēsu novadā" (turpmāk - Saistošie noteikumi), kur noteikts, ka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis Cēsu novada pašvaldībā ir 332 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 232 euro pārējām personām mājsaimniecībā.
Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Lai mazinātu patēriņa preču un energoresursu cenu straujā pieauguma ietekmi uz mazaizsargāto iedzīvotāju dzīves līmeni un sniegtu sociālo palīdzību plašākam Cēsu novada iedzīvotāju lokam, ir jāpaaugstina Saistošajos noteikumos paredzētais maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Šo saistošo noteikumu projektā paredzētais maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis Cēsu novadā ir 376,00 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 264,00 euro pārējām personām mājsaimniecībā.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Paaugstinot maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni, Cēsu novada pašvaldības 2023. gada budžetā sociālajiem pabalstiem atsevišķu izdevumu apmaksai, kas piešķirami trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām, būs nepieciešami 63 800 euro.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildes administrēšanu nodrošinās Cēsu novada pašvaldības Sociālais dienests.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem Saistošie noteikumi sagatavoti Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešā daļa un likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14. panta sestā daļa.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar Saistošo noteikumu projektu Konsultācijas nav notikušas.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

01.01.2023