Tiesību akts: spēkā esošs
Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 35/2022

2022. gada 21. decembrī
Par kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri studē pašvaldības atbalstītās izglītības programmās, darbam izglītības iestādēs
Apstiprināti ar Ķekavas novada domes
2022. gada 21. decembra sēdes lēmumu Nr. 37 (prot. Nr. 41)


Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
4. panta pirmās daļas 4. punktu, 44. panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība), budžetā paredzēto līdzekļu ietvaros, piešķir stipendijas studentiem, kuri apgūst izglītības programmu, kas dod iespēju veikt pedagoģisko darbu izglītības iestādē (turpmāk – stipendiāts).

2. Pašvaldība katru gadu, pamatojoties uz izglītības iestāžu iesniegto prognozi, kuru mācību priekšmetu pedagogi nepieciešami izglītības procesa nodrošināšanai turpmākajiem trim gadiem, līdz 1. jūnijam nosaka akadēmiskajā gadā stipendiju piešķiršanai atbalstāmās studiju programmas:

2.1. pedagoģijā, kuru absolventiem ir tiesības strādāt izglītības iestādē;

2.2. citās zinātņu nozarēs, kuru absolventiem ir tiesības strādāt izglītības iestādē, papildus apgūstot vismaz 72 stundu profesionālās pilnveides programmu pedagoģijā.

3. Ja pašvaldība līdz kārtējā gada 1. jūnijam nav noteikusi atbalstāmās studiju programmas, tad tiek atbalstītas iepriekš noteiktās atbalstāmās studiju programmas.

4. Pēc lēmuma par stipendijas piešķiršanu pieņemšanas pretendents slēdz līgumu ar pašvaldību.

5. Stipendiju var piešķirt uz visu atlikušo studiju programmas apguves laiku, ja students pilda noteikumu un līguma par stipendijas izmaksu nosacījumus.

6. Pašvaldība stipendiātam maksā stipendiju 10 mēnešus gadā. Pašvaldība piešķir un izmaksā stipendiju neatkarīgi no tā, vai pretendents saņem valsts piešķirto stipendiju.

7. Pašvaldības stipendija tiek piešķirta šādā apmērā:

7.1. pilna laika augstākās izglītības programmā studējošajam – 350,00 euro mēnesī;

7.2. nepilna laika augstākās izglītības programmā studējošajam – 300,00 euro mēnesī.

II. Stipendijas piešķiršanas komisija

8. Pretendentu izvērtēšanai pašvaldības izpilddirektors izveido komisiju (turpmāk – komisija) piecu locekļu sastāvā.

9. Komisijas darbu vada komisijas priekšsēdētājs. Komisijas priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru ar vienkāršu balsu vairākumu ievēlē komisija no komisijas locekļu vidus.

10. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse komisijas locekļu.

11. Komisija lēmumus par stipendiju piešķiršanu pieņem ar balsu vairākumu. Ja balsu skaits ir vienāds, izšķirošā ir komisijas priekšsēdētāja balss.

12. Komisijas lietvedību kārto un citus organizatoriskus un tehniskus jautājumus risina komisijas sekretārs.

13. Komisija nodrošina un uzrauga ar stipendiju piešķiršanu saistītos jautājumus, tai skaitā:

13.1. nodrošina stipendiju konkursa organizēšanu un izsludināšanu;

13.2. veic pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšanu un stipendiju kandidātu noteikšanu;

13.3. izskata stipendiātu iesniegtos pārskatus;

13.4. uzrauga no līguma izrietošo saistību izpildi;

13.5. sadarbībā ar pašvaldības iestādes "Ķekavas novada centrālā administrācija" atbildīgo struktūrvienību izstrādā priekšlikumus par tām studiju programmām, kurās studējošajiem nākamajā gadā būtu nepieciešams piešķirt stipendijas.

14. Pašvaldības iestādes "Ķekavas novada centrālā administrācija" atbildīgā struktūrvienība nodrošina priekšlikumu iesniegšanu par nākamā gada pašvaldības budžetā plānoto līdzekļu, kas nepieciešami stipendiju finansēšanai, apmēru.

15. Komisijai ir tiesības nepieciešamības gadījumā pieaicināt pretendentu uz komisijas sēdi, kurā tiek izskatīts pretendenta iesniegtais pieteikums un tam pievienotie dokumenti.

III. Stipendijas piešķiršanas kārtība

16. Stipendijas piešķir atklāta konkursa (turpmāk – konkurss) kārtībā.

17. Pašvaldības dome ikgadējā budžetā paredz finansējumu stipendiju izmaksai un nosaka maksimālo stipendiātu skaitu konkrētajā budžeta gadā, ņemot vērā nepieciešamo pedagogu skaitu atbalstāmajās studiju programmās.

18. Pašvaldība konkursu izsludina līdz kārtējā gada 1. jūnijam.

19. Pretendents, kurš vēlas saņemt stipendiju, iesniedz pašvaldībā šādus dokumentus:

19.1. komisijai adresētu personīgu pieteikumu stipendijai (1. pielikums);

19.2. iepriekšējās izglītības dokumenta kopiju un sekmju izrakstus;

19.3. izziņu no izglītības iestādes, kas apliecina pretendenta studiju plāna / programmas izpildi izglītības iestādē, sekmju izrakstu par studiju periodu un studiju turpināšanu;

19.4. pašrocīgi parakstītu apliecinājumu (2. pielikums) nodibināt darba tiesiskās attiecības studiju laikā vai pēc studiju beigšanas ar pašvaldības dibināto izglītības iestādi, un pēc studiju pabeigšanas nostrādāt (nostrādātajos gados ieskaita reāli nostrādāto laiku) pašvaldības dibinātajā izglītības iestādē atbilstoši iegūtajai izglītībai, par darba slodzi vienojoties ar izglītības iestādes vadītāju, bet ne mazāk kā 6 kontaktstundas nedēļā:

19.4.1. izglītības iestādes pirmsskolas programmā ne mazāk kā trīs gadus (par termiņa sākuma datumu tiek uzskatīta pirmā darba diena iestādē pēc stipendijas līguma noslēgšanas datuma);

19.4.2. programmās, kas nav minētas noteikumu 19.4.1. apakšpunktā, ne mazāk kā 5 gadus (par termiņa sākuma datumu tiek uzskatīta pirmā darba diena iestādē pēc stipendijas līguma noslēgšanas datuma).

20. Iesniedzamos dokumentus pretendents izstrādā un noformē latviešu valodā vai svešvalodās iesniegtajiem dokumentiem pievieno normatīvajiem aktiem atbilstošu tulkojumu latviešu valodā.

21. Pašvaldības iestādes "Ķekavas novada centrālā administrācija" atbildīgā struktūrvienība piecu darba dienu laikā apkopo konkursa pieteikšanās termiņā saņemtos dokumentus un iesniedz izskatīšanai komisijā.

22. Komisija:

22.1. vērtē tikai tos pretendentus, kuru iesniegtie dokumenti atbilst noteikumos noteiktajām prasībām;

22.2. ne vēlāk kā 15 darba dienu laikā pēc dokumentu saņemšanas izvērtē pretendentu pieteikumus, pieņem lēmumu par stipendijas piešķiršanu vai atteikumu piešķirt stipendiju.

23. Pretendentam netiek izsniegti atpakaļ konkursam iesniegtie dokumenti.

IV. Stipendijas piešķiršanas kritēriji

24. Ievērojot pašvaldības ikgadējā budžetā piešķirto finansējumu un noteikumos noteikto kārtību, pašvaldības stipendiju ir tiesības saņemt pretendentam, kurš:

24.1. ir pilna laika augstākās izglītības profesionālās vai akadēmiskās akreditētas programmas students vai ir nepilna laika augstākās izglītības profesionālās vai akadēmiskās akreditētas programmas students;

24.2. noteiktajā termiņā ir sekmīgi nokārtojis nepieciešamos pārbaudījumus un pilnībā ieguvis attiecīgajam akadēmiskā gada semestrim paredzēto kredītpunktu skaitu un neatrodas akadēmiskajā atvaļinājumā;

24.3. sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm (pretendents, kurš uzsāk studijas 1. kursā un sāk strādāt par pedagogu, uzrāda atestātu par vidējās vispārējās izglītības iegūšanu, kurā vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm).

25. Stipendiju nepiešķir pretendentam, kurš:

25.1. apgūst studiju programmu, kas neatbilst pašvaldības noteiktajām atbalstāmajām studiju programmām;

25.2. nepilda studiju plānā paredzētās akadēmiskās saistības;

25.3. uz laiku ir pārtraucis studiju programmas apguvi.

V. Līguma slēgšana

26. Lai saņemtu stipendiju, stipendiāts ar pašvaldību slēdz līgumu (3. pielikums), kurā paredzēts:

26.1. stipendijas apmērs un izmaksas kārtība;

26.2. līdzēju tiesības un pienākumi;

26.3. līdzēju atbildība;

26.4. līguma izbeigšanas kārtība.

27. Stipendijas izmaksu pārtrauc, ja:

27.1. stipendiāts ir atskaitīts no izglītības iestādes nesekmības dēļ;

27.2. stipendiāts pārtrauc mācības, izņemot noteikumu 28. punktā paredzētajā gadījumā;

27.3. stipendiāts norādītajā termiņā nav iesniedzis izziņu no izglītības iestādes par sekmīgu studiju turpināšanu izvēlētajā specialitātē;

27.4. stipendiāts norādītajā termiņā nav iesniedzis noteikumos noteiktos pārskatus;

27.5. tiek konstatēts, ka stipendiāts sniedzis nepatiesas ziņas vai nav izpildījis studiju plānā paredzētās akadēmiskās saistības.

28. Stipendiātam atrodoties studiju pārtraukumā, kas piešķirts veselības stāvokļa dēļ, stipendija netiek izmaksāta. Studiju pārtraukums nedrīkst būt ilgāks par vienu studiju gadu. Piešķīrumu saglabā un stipendijas izmaksu atjauno pēc atgriešanās no studiju pārtraukuma, ja stipendiāts atbilst stipendijas saņemšanas kritērijiem. Ja stipendiāts atrodas studiju pārtraukumā citu iemeslu dēļ vai pabeidz studijas, stipendiju izmaksa tiek pārtraukta.

VI. Pārskatu iesniegšanas kārtība

29. Stipendiātam ir pienākums iesniegt pārskatu par sekmēm studijās, pētniecisko darbu norisi un citiem ar stipendijas izsniegšanu saistītiem aspektiem. Balstoties uz stipendiāta iesniegtajiem pārskatiem, komisija izvērtē, vai stipendiāts ir tiesīgs arī turpmāk saņemt stipendiju.

30. Lai izpildītu noteikumu 29. punktā noteikto pienākumu, stipendiāts pašvaldības iestādes "Ķekavas novada centrālā administrācija" atbildīgajā struktūrvienībā iesniedz:

30.1. pēc katra studiju semestra beigām komisijai adresētu studiju sekmju apliecinošu dokumentu vai tā norakstu;

30.2. līdz kārtējā gada 15. septembrim komisijai adresētu izglītības iestādes izsniegtu izziņu vai sekmju izrakstu, kas apliecina, ka stipendiāts sekmīgi noteiktajā termiņā nokārtojis pārbaudījumus.

VII. Noslēguma jautājumi

31. Stipendiāts atmaksā stipendiju pašvaldībai šādos gadījumos:

31.1. 100 % (simts procenti) apmērā, ja pēc studiju pabeigšanas atsakās noslēgt darba līgumu ar pašvaldību;

31.2. proporcionāli pašvaldībā nenostrādātajam laikam, ja darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas saskaņā ar Darba likuma 100. panta pirmo daļu un 101. panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4., 5. un 6. punktu.

32. Stipendiāts neatmaksā stipendiju pašvaldībai šādos gadījumos:

32.1. stipendiāts veselības stāvokļa dēļ zaudējis darba spējas;

32.2. citos gadījumos, kurus par attaisnojošiem atzinusi komisija.

33. Komisijas lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt pašvaldības nolikumā noteiktā kārtībā.

34. Pašvaldības nolikumā noteiktā kārtībā pieņemts lēmums par komisijas lēmumu vai faktisko rīcību pārsūdzams tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

35. Noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko
1. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
2022. gada 21. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 35/2022
IESNIEGUMS

Pašvaldības stipendiju piešķiršanas komisijai

Vārds:

Uzvārds:

Personas kods:

Dzīvesvietas adrese:

Mobilā tālruņa numurs:

Elektroniskā pasta adrese:

Iegūstamā studiju kvalifikācija:

Zinātniskais grāds:

Studiju programmas nosaukums:

Augstākās izglītības iestāde, fakultāte:

Studiju uzsākšanas gads augstākās izglītības iestādē:

20____. gada ____. ___________________________

  

(paraksts un paraksta atšifrējums)

 

Apliecinu, ka norādītā informācija ir precīza un patiesa. Apņemos ievērot, ka jebkuru iesniegumā norādīto apstākļu izmaiņu gadījumā jāinformē Ķekavas novada pašvaldības iestādes "Ķekavas novada centrālā administrācija" atbildīgā struktūrvienība. Parakstot šo iesniegumu, piekrītu, ka Ķekavas novada pašvaldība, atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kas regulē personas datu aizsardzību, apstrādā manus personas datus.

Personas datu apstrādes mērķis – pašvaldības studējošā stipendijas piešķiršana saskaņā ar Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem, kas nosaka kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri studē pašvaldības atbalstītās izglītības programmās, darbam izglītības iestādēs.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko
2. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
2022. gada 21. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 35/2022
APLIECINĀJUMS

Es,

 

(personas vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

Ar savu parakstu apliecinu, ka esmu iepazinusies/-ies ar visu informāciju, kas attiecas uz Ķekavas novada pašvaldības stipendiju piešķiršanas kārtību. Apņemos Ķekavas novada pašvaldības stipendijas piešķiršanas gadījumā stāties darba tiesiskajās attiecībās ar Ķekavas novada pašvaldību vai tās noteikto darba devēju studiju laikā un pēc studiju pabeigšanas nostrādāt pašvaldības dibinātajā izglītības iestādē atbilstoši iegūtajai izglītībai ne mazāk kā piecus (trīs) gadus.

Tālrunis:

Elektroniskā pasta adrese:

20____. gada ____. ___________________________

  

(vietas nosaukums)

 
  
  

(paraksts un paraksta atšifrējums)

 
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko
3. pielikums
Ķekavas novada pašvaldības
2022. gada 21. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 35/2022
Līgums Nr. ____

Ķekava, Ķekavas novads

2022. gada ......................

Ķekavas novada pašvaldība, NMR kods 90000048491, juridiskā adrese Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123, turpmāk saukta – Darba devējs, tās izpilddirektores Jolantas Jansones personā, kura rīkojas saskaņā ar Darba devēja nolikumu, un

_____________, personas kods _____________, deklarētās dzīvesvietas adrese: __________________, turpmāk saukts/-a – Stipendiāts,

Pašvaldība un Stipendiāts abi kopā turpmāk saukti Līdzēji un katrs atsevišķi – Līdzējs,

ievērojot Ķekavas novada pašvaldības 2022. gada 21. decembra saistošos noteikumus Nr. __ "Par kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri studē pašvaldības atbalstītās izglītības programmās, darbam izglītības iestādēs", turpmāk – Saistošie noteikumi, pamatojoties uz Ķekavas novada domes Stipendiju piešķiršanas komisijas 20.... gada ................ lēmumu (protokols Nr......), izsakot savu brīvu gribu, bez viltus, spaidiem un maldiem, noslēdz šādu līgumu, turpmāk saukts – Līgums:

I. Līguma priekšmets

1. Pašvaldība apņemas maksāt Stipendiātam stipendiju _________ euro mēnesī (turpmāk – Stipendija).

2. Stipendija tiek maksāta ar mērķi, lai Stipendiāts apgūtu _____________ specialitāti un nodibinātu/turpinātu darba tiesiskās attiecības ar Pašvaldību tās dibinātajā izglītības iestādē minētajā specialitātē.

II. Stipendijas maksāšanas noteikumi un norēķinu kārtība

3. Stipendija tiek maksāta 10 mēnešus gadā visu studiju laiku.

4. Pašvaldība, veicot stipendijas izmaksu, budžetā pārskaita normatīvajos aktos paredzētos nodokļus.

5. Stipendiju izmaksā katru mēnesi, un tā tiek pārskaitīta uz Stipendiāta norādīto kredītiestādes norēķinu kontu līdz nākamā mēneša 15. datumam.

6. Par Stipendijas saņemšanas dienu Līdzēji atzīst datumu, kad Pašvaldība veikusi maksājumu.

7. Pašvaldība katru gadu sastāda apliecinājumu par attiecīgajā periodā aprēķinātās un izmaksātās stipendijas un ieturēto nodokļu apmēru un iesniedz Stipendiātam. Stipendiāts piecu dienu laikā no apliecinājuma saņemšanas dienas paraksta apliecinājumu un iesniedz to Pašvaldībai. Ja Stipendiāts noteiktajā termiņā neiesniedz apliecinājumu Pašvaldībai, tai ir tiesības vienpusēji pārtraukt stipendijas izmaksu līdz brīdim, kad iesniegts apliecinājums.

8. Stipendijas izmaksu pārtrauc, ja:

8.1. Stipendiāts ir atskaitīts no izglītības iestādes nesekmības dēļ;

8.2. Stipendiāts pārtrauc mācības, izņemot Līguma 10. punktā paredzētajā gadījumā;

8.3. Stipendiāts noteiktajā termiņā nav sekmīgi nokārtojis iepriekšējā mācību semestra vai mācību gada pārbaudījumus;

8.4. Stipendiāts norādītajā termiņā nav iesniedzis Līguma 14.2. apakšpunktā paredzētos dokumentus;

8.5. tiek konstatēts, ka stipendiāts sniedzis nepatiesas ziņas vai nav izpildījis studiju plānā paredzētās akadēmiskās saistības;

8.6. ar Stipendiātu tiek pārtrauktas darba tiesiskās attiecības.

9. Ja Stipendijas izmaksa pārtraukta Līguma 8.1.–8.5. apakšpunktā noteiktajā gadījumā vai darba tiesiskās attiecības ar stipendiātu tiek izbeigtas saskaņā ar Darba likuma 100. panta pirmo daļu un 101. panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4., 5. un 6. punktu, vai Stipendiāts pēc studiju pabeigšanas atsakās noslēgt Līgumā paredzēto darba līgumu, Stipendiāts gada laikā atmaksā visos iepriekšējos periodos saņemto stipendiju proporcionāli pašvaldības iestādē nenostrādātajam laikam specialitātē, par kuru saņēmis stipendiju. Pašvaldība un Stipendiāts var vienoties par ilgāku Stipendijas atmaksāšanas periodu, kas nepārsniedz trīs gadus. Par stipendijas atmaksāšanu vienreizējā maksājumā vai pa daļām noslēdzama atsevišķa vienošanās.

10. Stipendiātam atrodoties studiju pārtraukumā, kas piešķirts veselības stāvokļa dēļ, stipendija netiek izmaksāta. Studiju pārtraukums nedrīkst būt ilgāks par vienu studiju gadu. Stipendijas piešķīrumu saglabā un Stipendijas izmaksu atjauno pēc atgriešanās no studiju pārtraukuma, ja Stipendiāts atbilst Stipendijas saņemšanas kritērijiem. Ja Stipendiāts atrodas studiju pārtraukumā citu iemeslu dēļ, Stipendijas izmaksa tiek pārtraukta.

III. Pašvaldības tiesības un pienākumi

11. Pašvaldības tiesības:

11.1. pieprasīt no izglītības iestādes ziņas par Stipendiāta studijām;

11.2. pieprasīt no Stipendiāta ar studijām saistītos dokumentus, ja Pašvaldība objektīvu iemeslu dēļ nevar iegūt šos dokumentus no izglītības iestādes;

11.3. atbilstoši iespējām nodrošināt pasūtījumu zinātniskajam darbam, diplomdarbam, bakalaura vai maģistra darbam;

11.4. izskatīt izglītības iestādes informāciju (pārskatus) par Stipendiāta sekmēm un izvērtēt, vai Stipendiāts ir tiesīgs arī turpmāk saņemt Stipendiju;

11.5. pārtraukt stipendijas izmaksu un atprasīt izmaksāto stipendiju Līgumā noteiktajos gadījumos;

11.6. slēgt ar Stipendiātu darba līgumu pirms Līgumā noteiktās izglītības iegūšanas;

11.7. vienpusēji grozīt Stipendijas apmēru, ja tiek mainīts Saistošajos noteikumos paredzētais stipendijas apmērs.

12. Pašvaldības pienākumi:

12.1. Līgumā noteiktajā kārtībā un apmērā pārskaitīt stipendiju Stipendiātam;

12.2. saistībā ar stipendiju maksāt nodokļus normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos un kārtībā;

12.3. studiju laikā vai pēc studiju beigšanas noslēgt ar Stipendiātu darba līgumu.

IV. Stipendiāta tiesības un pienākumi

13. Stipendiātam ir tiesības saņemt Līgumā noteikto stipendiju.

14. Stipendiāta pienākumi:

14.1. apgūt Līguma 2. punktā norādīto specialitāti un iegūt izglītību apliecinošu dokumentu;

14.2. pēc Pašvaldības pieprasījuma 10 (desmit) dienu laikā iesniegt:

14.2.1. pēc studiju semestra beigām – attiecīgā semestra sekmes apliecinošu dokumentu;

14.2.2. izziņu vai sekmju izrakstu, kas apliecina, ka Stipendiāts sekmīgi noteiktā termiņā nokārtojis iepriekšējā mācību gada pārbaudījumus.

14.3. pēc studiju pabeigšanas ar nākamo mācību gadu nodibināt darba tiesiskās attiecības ar Pašvaldības izglītības iestādi un, vienojoties ar izglītības iestādes vadītāju par noslodzes apjomu, nostrādāt ne mazāk kā turpmākos trīs/piecus gadus (nostrādātajos gados ieskaita reāli nostrādāto laiku).

14.4. ja Stipendiāts pārtrauc vai izbeidz studijas, 10 (desmit) dienu laikā no šī notikuma iestāšanās informēt Pašvaldību;

14.5. informēt Pašvaldību gadījumā, ja studijas tiek pārtrauktas uz laiku veselības stāvokļa dēļ, un iesniegt rakstveida iesniegumu stipendijas izmaksu pagaidu pārtraukšanai. Šāds mācību pārtraukums nevar ilgt vairāk par vienu studiju gadu;

14.6. Līgumā noteiktajos gadījumos un kārtībā atmaksāt stipendiju, t.sk. ieturētos nodokļus.

V. Līdzēju atbildība

15. Līdzēji ir atbildīgi par Līgumā noteikto saistību izpildi saskaņā ar Līgumu un normatīvo aktu prasībām.

16. Līdzēji tiek atbrīvoti no atbildības par daļēju vai pilnīgu Līguma nepildīšanu, ja šī neizpilde radusies pēc Līguma noslēgšanas nepārvaramas varas rezultātā. Par nepārvaramu varu Līguma izpratnē tiek uzskatītas dabas katastrofas, militāra rakstura darbības, epidēmijas, valsts pārvaldes institūciju lēmumi vai rīkojumi vai citi ārkārtēji apstākļi, kurus Līdzēji nevarēja ne paredzēt, ne novērst.

17. Nepārvaramas varas apstākļu gadījumā Līguma izpildes pienākums tiek apturēts uz attiecīgo nepārvaramas varas apstākļu pastāvēšanas laiku. Nepārvaramas varas apstākļiem ilgstot vairāk par trīs mēnešiem, ikviens no Līdzējiem var atkāpties no Līguma, par to paziņojot rakstveidā.

18. Līdzēji ir atbildīgi par informācijas, kas iegūta no otras Puses Līguma darbības laikā, glabāšanu un nenodošanu trešajām personām bez otra Līdzēja piekrišanas. Par šādu informāciju Līguma izpratnē tiek uzskatīta visa veida informācija, kura saistīta ar Līguma izpildi, tai skaitā personu dati, jebkura rakstiska, mutiska, elektroniski uzglabāta vai jebkura cita veida informācija, kas iegūta Līguma izpildes laikā un ir neatklājama trešajām personām bez otras Puses iepriekšējas rakstveida piekrišanas, izņemot Latvijas Republikas normatīvajos aktos paredzētos gadījumus.

19. Pašvaldība apstrādās Līgumā norādītos vai Līguma izpildes ietvaros saņemtus Stipendiāta personas datus Līguma saistību izpildes nodrošināšanai un tikai tādā apmērā, kā tas nepieciešams Līguma saistību izpildei un normatīvajos aktos noteikto Pašvaldības saistību izpildei.

20. Stipendiāta personas datu apstrāde tiek veikta, ievērojot normatīvajos aktos noteiktās prasības šādu datu apstrādei un aizsardzībai.

VI. Līguma termiņš

21. Līgums stājas spēkā dienā, kad to parakstījuši abi Līdzēji, un ir spēkā līdz pilnīgai saistību izpildei.

VII. Noslēguma noteikumi

22. Visi grozījumi Līgumā izdarāmi rakstveidā, Līdzējiem savstarpēji vienojoties, un šādi grozījumi kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

23. Pašvaldība var vienpusēji atkāpties no Līguma, ja tās uzņemtās saistības kļūst neizpildāmas vai Stipendiāts nepilda tā saistības.

24. Līdzēji var vienoties par Līguma izbeigšanu pirms termiņa, atsevišķi vienojoties par Līguma izbeigšanas noteikumiem un noslēdzot rakstveida vienošanos.

25. Līdzēji vienojas, ka jebkādi strīdi, domstarpības vai prasības, kas saistītas ar Līgumu un tajā noteikto saistību izpildi, tiek risināti sarunu ceļā. Ja vienošanās netiek panākta, strīds tiek izskatīts tiesā atbilstoši Latvijas Republikas tiesību aktiem.

26. Līgums izstrādāts un noformēts divos eksemplāros, abiem Līguma eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks, un katrs Līdzējs saņem vienu Līguma eksemplāru.

Pašvaldība

Ķekavas novada pašvaldība

Reģistrācijas Nr. 90000048491

Juridiskā adrese: Gaismas iela 19 k 9-1,

Ķekava, Ķekavas nov., LV-2123

Banka: AS SEB banka

Konta Nr. LV62UNLA0050014272800
e-pasts: novads@kekava.lv

e-pasts rēķiniem: rekini@kekava.lv

Stipendiāts

Vārds un uzvārds:

Personas kods:

Deklarētās dzīvesvietas adrese:
 

Banka:

Konta Nr.
 

Izpilddirektors  
 

(paraksts)

 
   
(paraksts)

 

 
202.... gada ______________________202.... gada ______________________
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko
Saistošo noteikumu Nr. 35/2022 "Par kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri studē pašvaldības atbalstītās izglītības programmās, darbam izglītības iestādēs"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsPašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktā ir noteikts, ka pašvaldības funkcija ir gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt iespēju iegūt obligāto izglītību un gādāt par pirmsskolas izglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību.

No minētajām funkcijām izriet ne tikai iedzīvotājiem noteikto tiesību nodrošināšana izglītībā, bet arī pašvaldības tiesības sniegt finansiālu atbalstu studentiem, kas studē specialitātēs, kas vitāli nepieciešamas Ķekavas novada izglītības iestādēs.

Pašvaldību likuma 44. panta otrajā daļā noteikts, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka Ķekavas novada pašvaldības stipendijas iedzīvotājiem, kuri studē izglītības studiju programmās stipendijas apmēru un kārtību, kādā stipendija tiek piešķirta, kārtību kādā tiek noteiktas prioritātes šīs stipendijas piešķiršanā, kā arī šīs stipendijas izmaksas apturēšanas un līguma izbeigšanas gadījumus.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuPrognozējamais finansējuma apmērs – līdz 17500,- euro 2023. gadā. Proporcionāli palielinot finansējumu, pamatojoties uz pieprasījumu, izglītības iestāžu nepieciešamību un pretendentu pieprasījumu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāIzsludinot stipendiju konkursu vienu reizi gadā un dodot iespēju pretendēt uz pašvaldības stipendiju izglītības jomas speciālistu studiju programmās studējošiem, tiks veicināta kvalificētu speciālistu piesaiste Ķekavas novada izglītības iestādēm.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmPamatojoties uz saistošajiem noteikumiem tiks izveidota stipendiju piešķiršanas komisija, kas būs atbildīga par stipendiju konkursa izsludināšanu, kā arī studējošo iesniegumu izskatīšanu, to izvērtēšanu atbilstoši saistošajos noteikumos noteiktajiem kritērijiem, kā arī par citām darbībām, kas noteiktas saistošajos noteikumos. Saistošie noteikumi publicējami Ķekavas novada pašvaldības mājaslapā www.kekava.lv un pieejami Ķekavas novada pašvaldības administrācijas ēkās Ķekavā, Baložos, Baldonē, Daugmalē un Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmSaistošo noteikumu izstrādē ņemti vērā izglītības iestāžu vadītāju priekšlikumi.
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko
01.01.2023