Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valmieras novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 77

Naukšēnos 2022. gada 24. novembrī (prot. Nr. 22, 53. §)

Grozījums Valmieras novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par Valmieras novada pašvaldības pabalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam, audžuģimenei un daudzbērnu ģimenei"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.2 panta piekto daļu,
Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām
bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam,
kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes
aprūpes beigšanās" 22., 27., 30., 31. un 31.1 punktu,
Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu

Izdarīt Valmieras novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par Valmieras novada pašvaldības pabalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam, audžuģimenei un daudzbērnu ģimenei" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 211) grozījumu un izteikt saistošo noteikumu 2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2. daudzbērnu ģimenei, ko apliecina derīga Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte" vai Latvijas Goda ģimenes apliecība "Goda ģimene", ja vienam no vecākiem un vismaz trīs bērniem deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā."

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras novada pašvaldības 2022. gada 24. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 77 "Grozījums Valmieras novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par Valmieras novada pašvaldības pabalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam, audžuģimenei un daudzbērnu ģimenei""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Šobrīd Valmieras novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošie noteikumi Nr. 9 "Par Valmieras novada pašvaldības pabalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam, audžuģimenei un daudzbērnu ģimenei" (turpmāk - Noteikumi) nenosaka, ka daudzbērnu ģimenei jābūt derīgai Latvijas Goda ģimenes apliecībai "3+ Ģimenes karte" vai Latvijas Goda ģimenes apliecībai "Goda ģimene" (turpmāk - Apliecība), lai saņemtu daudzbērnu ģimenei paredzēto atbalstu mācību piederumu iegādei. Līdz ar ko Valmieras novada Sociālo lietu pārvalde, saņemot iesniegumu, primāri veic darbības pārliecinoties, ka ģimene ir uzskatāma par daudzbērnu ģimeni.

Noteikumos nosakot prasību, ka ģimenei jābūt derīgai Apliecībai, mazinās administratīvo slogu un vienkāršos administratīvo procesu Valmieras novada Sociālo lietu pārvaldē.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumu tiek paredzēts izteikt Noteikumu Nr. 9 2.2. punktu jaunā redakcijā, nosakot, ka tiesības saņemt pabalstus ir daudzbērnu ģimenei, ko apliecina derīga Apliecība, ja vienam no vecākiem un vismaz trīs bērniem deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Neietekmē.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu administrēšanu veic Valmieras novada Sociālo lietu pārvalde. Administratīvais slogs mazināsies un administratīvais process kļūs vienkāršotāks.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks

22.12.2022