Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 40

Madonā 2022. gada 17. oktobrī

Grozījumi Madonas novada pašvaldības 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 18 "Sociālās palīdzības pabalsti Madonas novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Madonas novada pašvaldības domes
17.10.2022. lēmumu Nr. 683 (prot. Nr. 23, 22. p.)

PRECIZĒTI
ar Madonas novada pašvaldības domes
10.11.2022. lēmumu Nr. 724 (prot. Nr. 25, 2. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, 15. panta pirmās daļas 7. punktu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
33. panta trešo daļu, 36. panta piekto un sesto daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14. panta sesto daļu

1. Izdarīt Madonas novada pašvaldības 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 18 "Sociālās palīdzības pabalsti Madonas novadā" šādus grozījumus:

1.1. Izteikt saistošo noteikumu virsrakstu šādā redakcijā: "Sociālās palīdzības pabalsti un maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis Madonas novadā";

1.2. Izteikt 1. punktu šādā redakcijā: "Saistošie noteikumi (turpmāk - noteikumi) nosaka Madonas novada pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) sociālās palīdzības pabalstu (turpmāk - pabalsts) veidus un apmērus, pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību mājsaimniecībām, kuras ir tiesīgas saņemt šos pabalstus, un kārtību, kādā mājsaimniecības iegūst tiesības saņemt pabalstus, kā arī maznodrošinātas mājsaimniecības slieksni.";

1.3. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Mājsaimniecību atzīst par maznodrošinātu, ja tās ienākumu slieksnis ir 376 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 264 euro pārējām personām mājsaimniecībā.";

2. Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. decembrī.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Madonas novada pašvaldības 2022. gada 17. oktobra saistošo noteikumu Nr. 40 "Grozījumi Madonas novada pašvaldības 2021. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 18 "Sociālās palīdzības pabalsti Madonas novadā""
paskaidrojuma raksts

Projekta nepieciešamības pamatojums Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešajā daļā pašvaldībai dotas tiesības noteikt maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni. Ņemot vērā pieaugošo cenu sadārdzinājumu, un paredzēto trūcīgas mājsaimniecības ienākumu sliekšņa paaugstināšanu, lai nodrošinātu pašvaldības maznodrošinātajām mājsaimniecībām esošo atbalsta līmeni, pašvaldība paaugstina maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni.
Projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek izdarītas izmaiņas Saistošo noteikumu 7. punktā, to izsakot jaunā redakcijā, paredzot, ka mājsaimniecību atzīst par maznodrošinātu, ja tās ienākumu slieksnis ir 376 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 264 euro pārējām personām mājsaimniecībā. Vienlaikus tiek grozīts saistošo noteikumu virsraksts un 1. punkts, jo saistošie noteikumi nosaka ne tikai sociālo pabalstu veidus, bet arī maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni.
Projekta ietekme uz pašvaldības budžetu Grozījumi saistošajos noteikumos būtiski neietekmē pašvaldības budžetu.
Projekta ietekme uz uzņēmējdarbības vidi Nav attiecināms.
Projekta ietekme uz administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi līdzšinējo kārtību nemainīs.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešama.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

01.12.2022