Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 21

Gulbenē 2022. gada 27. oktobrī (prot. Nr. 20; 54. p.)

Grozījumi Gulbenes novada domes 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 9. punktu, 43. panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
6. panta otro daļu, 7. panta sesto daļu, 14. panta pirmās daļas
6. punktu, 14. panta astoto daļu, 15. pantu, 21.1 panta otro daļu,
21.2 panta otro daļu, 21.6 panta otro daļu, 21.7 panta pirmo daļu

Izdarīt Gulbenes novada domes 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" šādus grozījumus:

1. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu, kurai noteikts speciālistam izīrējamās dzīvojamās telpas statuss, pašvaldība ir tiesīga izīrēt:

11.1. tās dibinātā iestādē, kapitālsabiedrībā vai institūcijā nodarbinātam kvalificētam speciālistam, kas veic ar pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītus pārvaldes uzdevumus veselības, kultūras, sporta, izglītības, sociālās aprūpes, teritorijas pārvaldības, informācijas tehnoloģiju, sabiedriskās kārtības uzturēšanas, administrācijas pārvaldības, būvniecības uzraudzības un arhitektūras jomā;

11.2. valsts iestādē vai institūcijā nodarbinātam kvalificētam speciālistam, kas veic ar valsts funkciju nodrošināšanu saistītus pārvaldes uzdevumus sociālās, aizsardzības, tieslietu un iekšlietu jomā;

11.3. attīstības programmā noteiktajās attīstāmajās nozarēs nodarbinātam kvalificētam speciālistam:

11.3.1. lauksaimnieciskās ražošanas un pārstrādes jomā;

11.3.2. mežsaimniecības un kokapstrādes jomā;

11.3.3. būvniecības jomā;

11.3.4. tūrisma jomā."

2. Izteikt 16.8.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.8.1. darba devēja vai attiecīgās pašvaldības iestādes vai institūcijas vadītāja iesniegumu, kurā izteikts lūgums tās amatpersonu, darbinieku vai uzaicināto speciālistu nodrošināt ar dzīvojamo telpu uz darba tiesisko attiecību laiku;"

3. Papildināt 16.8. apakšpunktu ar 16.8.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.8.4. apliecinājumu, ka persona viena mēneša laikā no dzīvojamās telpas īres līguma noslēgšanas brīža deklarēs savu dzīvesvietu speciālistam izīrētajā dzīvojamajā telpā Gulbenes novada administratīvajā teritorijā un saglabās šo deklarēto dzīvesvietu uz laiku, kamēr ir spēkā dzīvojamās telpas īres līgums;"

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

 

Paskaidrojuma raksts
Gulbenes novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 21 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Gulbenes novada domes 2022. gada 27. oktobra saistošie noteikumi Nr. 21 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"" (turpmāk - Saistošie noteikumi) paplašina kvalificēto speciālistu loku, kam ir tiesības pretendēt uz Gulbenes novada pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, tādējādi veicinot kvalificētu speciālistu piesaisti darbam Gulbenes novada administratīvajā teritorijā.
2. Īss projekta satura izklāsts Gulbenes novada domes 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" nepieciešams izdarīt grozījumus un papildināt 11. punktu nosakot, ka Gulbenes novada pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu, kurai noteikts speciālistam izīrējamās dzīvojamās telpas statuss, pašvaldība ir tiesīga izīrēt arī tās attīstības programmā noteiktajās attīstāmajās nozarēs nodarbinātam kvalificētam speciālistam - lauksaimnieciskās ražošanas un pārstrādes, mežsaimniecības un kokapstrādes, būvniecības un tūrisma jomā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Plānota uzņēmējdarbības vides attīstība, jo tiks veicināta kvalificētu speciālistu piesaiste Gulbenes novadam.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Gulbenes novada sociālais dienests.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

11.11.2022