Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr. 1/39

Rīgā 2022. gada 3. novembrī (prot. Nr. 48, 12. p.)

Grozījumi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2016. gada 14. janvāra lēmumā Nr. 1/2 "Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu
regulatoriem" 9. panta pirmās daļas 2. punktu,
19. panta četrpadsmito daļu un 25. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2016.gada 14.janvāra lēmumā Nr.1/2 "Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 11.nr., 211.nr., 233.nr.; 2018, 39.nr.,161.nr.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt norādi, uz kāda likuma pamata lēmums izdots, šādā redakcijā:

"Izdots saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta pirmās daļas 2.punktu, 19.panta četrpadsmito daļu un 25.panta pirmo daļu";

1.2. papildināt lēmumu ar 2.8.1apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.8.1 pašnoteiktie tarifi - ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi, kurus Komersants aprēķinājis un noteicis saskaņā ar šīs metodikas 6.1nodaļu;";

1.3. papildināt lēmumu ar 9.1punktu šādā redakcijā:

"9.1 Ja Komersants par elektroenerģiju norēķinās atbilstoši biržas cenai, Komersants elektroenerģijas cenas prognozes aprēķinam izmanto Regulatora vadlīnijas elektroenerģijas cenas prognozēšanai ūdenssaimniecības nozarē vai sniedz detalizētu ekonomisko pamatojumu, ja izmantoti citi elektroenerģijas cenas prognozēšanas principi.";

1.4. papildināt 14.punktu aiz vārdiem "neparedzētās izmaksas" ar vārdiem "un ieņēmumus";

1.5. izteikt 17.1punktu šādā redakcijā:

"17.1 Komersants tarifa projektā iekļautās izmaksas samazina par neparedzētajiem ieņēmumiem un ir tiesīgs tarifa projektā iekļautās izmaksas palielināt par neparedzētajām izmaksām, kas radušās iepriekšējā periodā, kurš nav ilgāks par diviem gadiem, ja neparedzētie ieņēmumi vai neparedzētās izmaksas saistītas ar pakalpojumu nodrošināšanu apstiprināto tarifu aprēķinā iekļautajās centralizētajās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmās. Neparedzētās izmaksas un ieņēmumus veido izmaiņas maksājumos, ja ūdenssaimniecības pakalpojumi tiek iepirkti no cita sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja, un izmaiņas maksājumos par elektroenerģijas, kurināmā, siltumenerģijas un gāzes iegādi. Iepriekšējā perioda neparedzētās izmaksas vai ieņēmumus Komersants sadala uz laika periodu, ne ilgāku par diviem gadiem, aprēķinot tarifa projektu uz attiecīgo laika posmu. Vienlaicīgi Komersants aprēķina tarifa projektu bez neparedzētajām izmaksām vai ieņēmumiem.";

1.6. papildināt lēmumu ar 17.2punktu šādā redakcijā:

"17.2 Komersants var iesniegt tarifa projektu, izmainot tajā tikai pozīciju "Neparedzētās izmaksas un ieņēmumi", ja Regulatora lēmums par ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu apstiprināšanu pieņemts ne agrāk kā divus gadus pirms Komersants iesniedzis tarifa projektu. Pārējās izmaksu pozīcijas un apjomus Komersants atstāj nemainīgus atbilstoši tarifa projektam, kuru Regulators izvērtēja, pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu, vai atbilstoši spēkā esošo pašnoteikto tarifu aprēķinā iekļautajām izmaksām.";

1.7. papildināt 21.punktu aiz vārdiem "neparedzētās izmaksas" ar vārdiem "un ieņēmumus";

1.8. papildināt 22.punktu aiz vārda "metodika" ar ", ja šajā metodikā nav noteikts citādi.";

1.9. papildināt lēmumu ar 22. un 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Komersants tarifa projekta aprēķinā iekļauj pamatlīdzekļu nolietojumu arī tiem pamatlīdzekļiem, kas ņemti uzskaitē pēc pēdējā finanšu pārskata gada beigām.

24. Komersants tarifa projekta aprēķinā neiekļauj pamatlīdzekļu nolietojumu tiem pamatlīdzekļiem, kuri pēc pēdējā finanšu pārskata gada beigām izslēgti no uzskaites, kā arī tiem pamatlīdzekļiem, kuriem līdz tarifu spēkā stāšanās dienai beidzas lietderīgās lietošanas laiks.";

1.10. izteikt 44.punktu šādā redakcijā:

"44. Tarifa projektā iekļaujamās pilnās izmaksas (IP) aprēķina saskaņā ar šādu formulu:

IP= Ikap + Ieksp + Izud + Inod - Iieņ + Inep,

kur

Ikap - kapitāla izmaksas (EUR);

Ieksp - ekspluatācijas izmaksas (EUR);

Izud - ūdens zudumu izmaksas (EUR), kas iekļaujamas, tikai aprēķinot ūdens piegādes pakalpojuma pilnās izmaksas;

Inod - nodokļu maksājumi (EUR);

Iieņ - ieņēmumi saskaņā ar metodikas 13. un 78.punktu (EUR);

Inep - neparedzētās izmaksas un ieņēmumi saskaņā ar metodikas 17.1punktu (EUR).";

1.11. papildināt lēmumu ar 6.1nodaļu šādā redakcijā:

"6.1 Komersanta pašnoteikto tarifu aprēķināšana un noteikšana

78.1 Komersants var noteikt pašnoteiktos tarifus, ja pēc Regulatora apstiprināto vai Komersanta iepriekš pašnoteikto tarifu spēkā stāšanās dienas ir mainījusies:

78.11. maksa par elektroenerģiju;

78.12. tarifs vai maksa, atbilstoši kurai Komersants iepērk ūdeni no cita komersanta;

78.13. tarifs vai maksa, atbilstoši kurai Komersants norēķinās par novadītajiem notekūdeņiem, ja tos novada cita komersanta centralizētajā kanalizācijas sistēmā.

78.2 Aprēķinot elektroenerģijas izmaksas pašnoteiktajos tarifos, Komersants ņem vērā elektroenerģijas patēriņa apjomu, kas tika atzīts par pamatotu, Regulatoram pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu, un maksu par elektroenerģiju, kas paredzēta pēc pašnoteikto tarifu spēkā stāšanās dienas, kā arī Regulatora vadlīnijas elektroenerģijas cenas prognozēšanai ūdenssaimniecības nozarē.

78.3 Aprēķinot iepirktā ūdens izmaksas pašnoteiktajos tarifos, ja ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanai Komersants iepērk ūdeni no cita komersanta, vai aprēķinot attīrīšanai novadīto notekūdeņu izmaksas, ja Komersants novada savāktos notekūdeņus cita komersanta centralizētajā kanalizācijas sistēmā, Komersants ņem vērā no cita komersanta iepirktā ūdens apjomu vai citam komersantam nodoto notekūdeņu apjomu, kas tika atzīts par pamatotu, Regulatoram pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu, un cita komersanta sniegtā pakalpojuma tarifu vai maksu.

78.4 Komersantam, kurš par elektroenerģiju norēķinās atbilstoši biržas cenai, ir pienākums noteikt pašnoteiktos tarifus, ja faktiskā elektroenerģijas cena biržā iepriekšējos divos mēnešos ir bijusi zemāka nekā elektroenerģijas cena piemērotajos ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifos un ja elektroenerģijas prognozētās cenas izmaiņas rada ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu samazinājumu vairāk par 10%.

78.5 Komersantam ir pienākums informēt Regulatoru par izmaiņām noslēgtajā elektroenerģijas piegādes līgumā un noteikt pašnoteiktos tarifus, ja faktiskā elektroenerģijas cena ir zemāka nekā elektroenerģijas cena piemērotajos ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifos un ja šīs cenas izmaiņa rada ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu samazinājumu vairāk par 10%. 

78.6 Komersantam ir pienākums informēt Regulatoru par izmaiņām noslēgtajā līgumā par ūdenssaimniecības pakalpojumiem, ko tam sniedz cits komersants, un noteikt pašnoteiktos tarifus, ja tarifs vai maksa, atbilstoši kurai Komersants iepērk ūdeni no cita komersanta, vai tarifs vai maksa, atbilstoši kurai Komersants norēķinās par cita komersanta centralizētajā kanalizācijas sistēmā novadītajiem notekūdeņiem, ir zemāka nekā atbilstošais tarifs vai maksa piemērotajos ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifos un ja izmaiņas rada ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu samazinājumu vairāk par 10%.

78.7 Pašnoteikto tarifu aprēķinā Komersants var izmainīt tikai elektroenerģijas izmaksas pozīcijā "Elektroenerģijas, kurināmā, siltumenerģijas, gāzes izmaksas", izmaksas pozīcijā "Iepirktā ūdens izmaksas, ja pakalpojumu nodrošināšanai Komersants iepērk ūdeni no cita komersanta", izmaksas pozīcijā "Attīrīšanai novadīto notekūdeņu izmaksas, ja Komersants novada savāktos notekūdeņus cita komersanta centralizētajā kanalizācijas sistēmā" un izmaksas pozīcijā "Ūdens zudumu izmaksas" atbilstoši aprēķinātajam ūdens ražošanas tarifam. Pārējās pilno izmaksu komponentes, izņemot peļņu, un ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas apjomus pašnoteikto tarifu aprēķinā Komersants saglabā tādā apmērā, kādā Regulators tos atzina par pamatotiem, pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu.

78.8 Ja pašnoteikto tarifu aprēķinā kopējās izmaksas 78.7punktā norādītajās izmaksu pozīcijās palielinās salīdzinājumā ar Regulatora lēmumu apstiprināto tarifu aprēķinā izmantotajām kopējām izmaksām 78.7punktā norādītajās izmaksu pozīcijās, Komersants var pārskatīt peļņas apmēru, ievērojot nosacījumu, ka peļņa euro izteiksmē nedrīkst pārsniegt to peļņas apmēru euro izteiksmē, kādu Regulators atzina par pamatotu, pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu.

78.9 Ja pašnoteikto tarifu aprēķinā kopējās izmaksas 78.7punktā norādītajās izmaksu pozīcijās samazinās salīdzinājumā ar Regulatora lēmumu apstiprināto tarifu aprēķinā izmantotajām kopējām izmaksām 78.7punktā norādītajās izmaksu pozīcijās, Komersants tarifa aprēķinā ietver peļņas apmēru euro izteiksmē tā, lai apgrozījuma rentabilitāte procentuālā izteiksmē nepārsniedz to apgrozījuma rentabilitātes apmēru procentuālā izteiksmē, kādu Regulators atzina par pamatotu, pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu.

78.10 Ja Komersantam ir tiesības aprēķināt pašnoteiktos tarifus saskaņā ar šo metodiku, Komersants ne vēlāk kā 30 dienas pirms pašnoteikto tarifu spēkā stāšanās dienas publicē tos oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", nosūta attiecīgajai pašvaldībai iedzīvotāju informēšanai un ievietošanai tās tīmekļvietnē un publicē savā tīmekļvietnē, ja tāda ir, un vienlaikus tos iesniedz Regulatoram ar pamatojumu, iesniedzot šādu informāciju:

78.101. pašnoteikto tarifu aprēķinu (Excel formā), kas aprēķināts, pamatojoties uz izmaksām un pakalpojumu apjomiem, kas tika atzīti par pamatotiem, Regulatoram pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu;

78.102. elektroenerģijas izmaksu aprēķinu, ņemot vērā elektroenerģijas patēriņu sadalījumā pa objektiem un pakalpojuma veidiem, kas tika atzīts par pamatotu, Regulatoram pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu, un elektroenerģijas maksas izmaiņas;

78.103. pamatojošus dokumentus iepirktās elektroenerģijas cenai un prognozētās elektroenerģijas cenas aprēķinu, ja saskaņā ar līguma nosacījumiem elektroenerģija tiek iepirkta atbilstoši elektroenerģijas biržas ikstundas cenai;

78.104. no cita komersanta iepirktā ūdens izmaksu aprēķinu, ņemot vērā no cita komersanta iepirktā ūdens apjomu, kas tika atzīts par pamatotu, Regulatoram pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu, un aktuālo tarifu vai maksu, par kādu ūdens tiek iepirkts no cita komersanta; dokumentus, kas pamato tarifa vai maksas par ūdens iepirkšanu no cita komersanta izmaiņas;

78.105. attīrīšanai novadīto notekūdeņu izmaksu aprēķinu, ja Komersants novada savāktos notekūdeņus cita komersanta centralizētajā kanalizācijas sistēmā, ņemot vērā citam komersantam nodoto notekūdeņu apjomu, kas tika atzīts par pamatotu, Regulatoram pieņemot lēmumu par tarifu apstiprināšanu, un aktuālo tarifu vai maksu, par kādu notekūdeņi tiek nodoti citam komersantam; dokumentus, kas pamato tarifa vai maksas par notekūdeņu novadīšanu cita komersanta centralizētajā kanalizācijas sistēmā izmaiņas.

78.11 Regulators 21 dienas laikā pēc pašnoteikto tarifu un pamatojuma saņemšanas izvērtē pašnoteikto tarifu atbilstību šai metodikai un iesniegto pamatojumu. Ja komersants paziņojumu atsauc un publicē jaunu paziņojumu, 21 dienas izvērtēšanas termiņš sākas no jauna pēc jaunā paziņojuma un pamatojuma saņemšanas Regulatorā.

78.12 Ja Regulators 21 dienas laikā pēc pašnoteikto tarifu un pamatojuma saņemšanas nav pieņēmis lēmumu par pašnoteikto tarifu spēkā stāšanās atsaukšanu, pašnoteiktie tarifi stājas spēkā Komersanta noteiktajā laikā, bet ne agrāk kā trīsdesmitajā dienā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", neieskaitot publicēšanas dienu, un Komersanta publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" ir pietiekama pašnoteikto tarifu piemērošanai (noklusējuma saskaņojums). Informāciju par izvērtētajiem pašnoteiktajiem tarifiem un to spēkā stāšanos Regulators publicē Regulatora tīmekļvietnē un paziņo Komersantam.

78.13 Ja Regulators 21 dienas laikā pēc pašnoteikto tarifu un pamatojuma saņemšanas pieņem lēmumu par pašnoteikto tarifu neatbilstību šai metodikai vai noraida pamatojumu, vai noraida pašnoteiktos tarifus, jo Komersants nav ievērojis šajā metodikā noteikto procedūru vai termiņus, Regulators atsauc pašnoteikto tarifu spēkā stāšanos, un pašnoteiktie tarifi nestājas spēkā Komersanta noteiktajā laikā. Pieņemto lēmumu Regulators septiņu dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas nosūta Komersantam, publicē lēmumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un nosūta attiecīgajai pašvaldībai iedzīvotāju informēšanai un ievietošanai tās tīmekļvietnē.

78.14 No pašnoteikto tarifu spēkā stāšanās dienas Komersants nepiemēro ar Regulatora lēmumu apstiprinātos tarifus vai Komersanta iepriekš pašnoteiktos tarifus.";

1.12. papildināt lēmumu ar 80.3punktu šādā redakcijā:

"80.3 Komersants tarifu projekta aprēķinā iekļauj šīs metodikas 17.1punktā noteiktos neparedzētos ieņēmumus un ir tiesīgs iekļaut šīs metodikas 17.1punktā noteiktās neparedzētās izmaksas, kuras veido izmaiņas maksājumos par elektroenerģijas, kurināmā, siltumenerģijas un gāzes iegādi un kuras radušās pēc 2022.gada 1.janvāra.";

1.13. izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā:

"2. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
14.01.2016. lēmumam Nr. 1/2

Komersanta nosaukums ____________________________________________________

Vienotais reģistrācijas numurs _______________________________________________

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekta aprēķins

Nr.
p.k.

1

Posteņi

2

ūdens ražošana

3

ūdens piegāde

4

notekūdeņu savākšana

5

notekūdeņu attīrīšana

6

1. Pamatlīdzekļu nolietojums un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums        
1.1. Pamatlīdzekļu nolietojums        
1.1.1. ēkas, būves        
1.1.2. iekārtas, mehānismi        
1.1.3. pārējie        
1.2. Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums        
           
  Ekspluatācijas izmaksas, EUR (2.+3.+4.)        
           
2. Personāla izmaksas        
2.1. Darba samaksa        
2.2. Sociālās apdrošināšanas iemaksas        
           
3. Pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas        
           
4. Pārējās saimnieciskās darbības izmaksas        
4.1. Iepirktā ūdens izmaksas, ja pakalpojumu nodrošināšanai Komersants iepērk ūdeni no cita komersanta  

x

X

X

4.2. Attīrīšanai novadīto notekūdeņu izmaksas, ja Komersants novada savāktos notekūdeņus cita komersanta centralizētajā kanalizācijas sistēmā

X

x

X

 
4.3. Pārējās administrācijas izmaksas, kas nav iekļautas citur        
4.4. Materiālu izmaksas        
4.5. Elektroenerģijas, kurināmā, siltumenerģijas, gāzes izmaksas        
4.6. Apsardzes izmaksas        
4.7. Transportlīdzekļu uzturēšanas izmaksas        
4.8. Nekustamā īpašuma nomas izmaksas        
4.9. Apdrošināšanas izmaksas        
4.10. Sakaru pakalpojumu izmaksas        
4.11. Kancelejas preču iegādes izmaksas        
4.12. Personāla apmācību izmaksas        
4.13. Juridisko pakalpojumu izmaksas        
4.14. Vides stāvokļa kontroles izmaksas        
4.15. Dienesta komandējumu izmaksas        
4.15.1 Ūdens un notekūdeņu uzskaites mēraparātu iegādes un verifikācijas izmaksas        
4.15.2 Dūņu utilizācijas izmaksas        
4.16. Pārējās izmaksas        
4.17. Nodevu maksājumi        
           
5. Ūdens zudumu izmaksas

X

 

X

X

           
6. Nodokļu maksājumi        
           
7. Kredīta procentu maksājumi un pamatsummas atmaksa        
           
8. Ieņēmumi saskaņā ar metodikas 13. un 78.punktu        
           
  Izmaksas kopā, EUR (1.+2.+3.+4.+5.+6.+7.-8.)        
           
9. Apgrozījuma rentabilitāte        
9.1 Neparedzētās izmaksas un ieņēmumi saskaņā ar metodikas 17.1punktu  

 

 

 
           
  Pilnās izmaksas (ar rentabilitāti), EUR        
           
10. Kopējais centralizētajā ūdensapgādes inženiertīklā padotā ūdens apjoms, m3  

x

X

X

11. Lietotājiem piegādātā ūdens apjoms, m3

X

 

X

X

12. No lietotājiem savākto notekūdeņu apjoms, m3

X

x

   
           
   

Ūdens ražošanas tarifs

Ūdens piegādes tarifs

Notekūdeņu savākšanas tarifs

Notekūdeņu attīrīšanas tarifs

  EUR/m3        
   

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs

Kanalizācijas pakalpojumu tarifs

  EUR/m3    
   

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs

  EUR/m3  

Datums ____.____.________.

Persona, kura tiesīga pārstāvēt Komersantu  
 

paraksts un tā atšifrējums";

1.14. izteikt 4.pielikumu šādā redakcijā:

"4. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
14.01.2016. lēmumam Nr. 1/2

Komersanta nosaukums ____________________________________________________

Vienotais reģistrācijas numurs _______________________________________________

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekta aprēķins, ja izmaksās iekļauj kapitāla atdevi

 

Posteņi

ūdens ražošana

ūdens piegāde

notekūdeņu savākšana

notekūdeņu attīrīšana

 
  Kapitāla izmaksas, EUR (1.+2.)        
 
1. Pamatlīdzekļu nolietojums un nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums        
1.1. Pamatlīdzekļu nolietojums        
1.1.1. ēkas, būves        
1.1.2. iekārtas, mehānismi        
1.1.3. pārējie        
1.2. Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstījums        
 
2. Kapitāla atdeve        
 
  Ekspluatācijas izmaksas, EUR (3.+4.+5.)        
 
3. Personāla izmaksas        
3.1. Darba samaksa        
3.2. Sociālās apdrošināšanas izmaksas        
 
4. Pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas        
 
5. Pārējās saimnieciskās darbības izmaksas        
5.1. Iepirktā ūdens izmaksas, ja pakalpojumu nodrošināšanai Komersants iepērk ūdeni no cita komersanta  

x

X

X

5.2. Attīrīšanai novadīto notekūdeņu izmaksas, ja Komersants novada savāktos notekūdeņus cita komersanta centralizētajā kanalizācijas sistēmā

X

x

X

 
5.3. Pārējās administrācijas izmaksas, kas nav iekļautas citur        
5.4. Materiālu izmaksas        
5.5. Elektroenerģijas, kurināmā, siltumenerģijas, gāzes izmaksas        
5.6. Apsardzes izmaksas        
5.7. Transportlīdzekļu uzturēšanas izmaksas        
5.8. Nekustamā īpašuma nomas izmaksas        
5.9. Apdrošināšanas izmaksas        
5.10. Sakaru pakalpojumu izmaksas        
5.11. Kancelejas preču iegādes izmaksas        
5.12. Personāla apmācību izmaksas        
5.13. Juridisko pakalpojumu izmaksas        
5.14. Vides stāvokļa kontroles izmaksas        
5.15. Dienesta komandējumu izmaksas        
5.15.1 Ūdens un notekūdeņu uzskaites mēraparātu iegādes un verifikācijas izmaksas        
5.15.2 Dūņu utilizācijas izmaksas        
5.16. Pārējās izmaksas        
5.17. Nodevu maksājumi        
 
6. Ūdens zudumu izmaksas

X

 

X

X

 
7. Nodokļu maksājumi        
7.1 Neparedzētās izmaksas un ieņēmumi saskaņā ar metodikas 17.1punktu        
8. Ieņēmumi saskaņā ar metodikas 13. un 78.punktu        
 
  Pilnās izmaksas kopā, EUR (1.+2.+3.+4.+5.+6.+7.-8.)        
 
9. Kopējais centralizētajā ūdensapgādes inženiertīklā padotā ūdens apjoms, m3  

x

X

X

10. Lietotājiem piegādātā ūdens apjoms, m3

X

 

X

X

11. No lietotājiem savākto notekūdeņu apjoms, m3

X

x

   
 
   

Ūdens ražošanas tarifs

Ūdens piegādes tarifs

Notekūdeņu savākšanas tarifs

Notekūdeņu attīrīšanas tarifs

  EUR/m3        
   

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs

Kanalizācijas pakalpojumu tarifs

  EUR/m3    
   

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs

  EUR/m3  

Datums ____.____.________.

Persona, kura tiesīga pārstāvēt Komersantu  
 

paraksts un tā atšifrējums".

2. Lēmums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja A. Ozola

09.11.2022