Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta rīkojums Nr. 796

Rīgā 2022. gada 3. novembrī (prot. Nr. 55 33. §)
Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"

1. Finanšu ministrijai no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Kultūras ministrijai finansējumu, kas nepārsniedz 123 019 euro, lai atbilstoši likuma "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā" (turpmāk – likums) pārejas noteikumu 3. un 4. punktam 2022. gadā segtu izdevumus, kas saistīti ar likumā noteikto uzdevumu izpildi, tai skaitā:

1.1. Nacionālajai kultūras mantojuma pārvaldei finansējumu 89 689 euro apmērā, lai nodrošinātu likuma 5. panta pirmajā daļā noteikto objektu (demontējamo objektu oriģinālās detaļas vai fragmenti, kuriem ir mākslinieciska vērtība, arhitektoniska kvalitāte vai kultūrvēsturiska vai izglītojoša nozīme) izvērtēšanu (tai skaitā izpētei ar radiolokācijas metodi, lai noteiktu karā kritušo karavīru apbedījumu esību) un dokumentēšanu, izmantojot trīsdimensionālo lāzerskenēšanu;

1.2. finansējumu pārskaitīšanai Latvijas Okupācijas muzeja biedrībai, kas nepārsniedz 33 330 euro, likuma 9. panta otrajā daļā noteiktā valsts pārvaldes uzdevuma īstenošanai – Latvijas Okupācijas muzeja krājumā iekļauto demontēto objektu oriģinālo detaļu un fragmentu uzturēšanai, saglabāšanai, pieejamības nodrošināšanai, izpētei un sabiedrības izglītošanai atbilstoši muzeja darbību regulējošu normatīvo aktu noteikumiem.

2. Kultūras ministrijai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot un iesniegt Finanšu ministrijā pieprasījumu par šā rīkojuma 1. punktā minēto līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Kultūras ministrs N. Puntulis
03.11.2022